Kobo Touch 2.0 een ereader met kwaliteiten

Home » E-reader » Kobo Touch 2.0 een ereader met kwaliteiten

KOBO TOUCH 2.0 BUDGET EREADER MAAKT DE VERWACHTINGEN NOG STEEDS WAAR

 

Kobo Touch
 

Sinds de introductie van de Touch 2.0 in 2016 zijn er verschillende nieuwe modellen aan het assortiment toegevoegd. Wat niet wil zeggen dat ze daarmee hun illustere voorganger tot een overbodig elektronisch leesapparaat maken. Nog steeds is de Kobo Touch een zeer geliefde ereader. Daarom met onderstaand artikel een stapje terug in de tijd toen de Touch aan het assortiment werd toegevoegd. Waar het dus nog steeds een belangrijke plaats in neemt ondanks de introductie van de Kobo Clara HD in 2018 en de Kobo Forma geïntroduceerd in hetzelfde jaar. Beiden voorzien van tal van nieuwe snufjes toch is de Kobo nog steeds een zeer geliefde ereader. Getuige onderstaand artikel toen de Touch 2.0 op de markt kwam.

Kobo heeft zoals gezegd verschilldende e-readers in hun assortiment zitten in diverse prijsklassen, en met de Kobo Touch 2.0 hebben ze wat ons betreft weer een nette e-reader gemaakt. Zoals de 2 eigenlijk al zegt is het een opvolger van de vorige Kobo, maar het is geen simpele upgrade van wat dingetjes geweest. De Kobo Touch 2.0 is namelijk op vele vlakken merkbaar, maar ook onmerkbaar veranderd waardoor wij eigenlijk best wel enthousiast zijn over deze ereader. Het is dan wel geen fancy e-reader met verlicht scherm en allerlei toeten en bellers eraan, maar een simpele e-reader met Touch scherm en WIFI chip aan boord zodat je makkelijk via het internet de nieuwste ebooks kunt downloaden en kunt gaan lezen. Dus wat ons betreft een ruime voldoende voor het feit waarom je een e-reader zou kopen.

Bestel hem nu voor maar 89,- bij o.a. Bol.com

 

Kobo Touch 2.0. in de praktijk

Als je de specificaties van de Touch 2.0 bekijkt dan valt je al meteen op dat hij niet uitblinkt in bijzondere specificaties. De processor die ze gebruiken is al aardig op leeftijd, de scherm resolutie met 800*600 is ook laag en met het ingebouwde geheugen van 4GB zonder de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met een microSD kaart, dat zet je toch aan het denken. Aan de andere kant, als je dan weer kijkt naar de prijs en vergelijkbare e-readers in zijn prijsklassen dan zijn het redelijk normale specs. Dan is nu de vraag natuurlijk, is de Touch 2.0. bijzonder, of de zoveelste budget e-reader alleen nu met het merkje Kobo eraan?

Als je de Kobo Touch aanzet valt meteen een ding op, hij vraagt om een Wifi verbinding te maken! En dat is niet het enige pluspunt, want nadat je verbinding hebt gemaakt met een WIFI netwerk kan je je Kobo account invoeren en meteen je huidige boeken downloaden (mits je natuurlijk al een Kobo/Bol account hebt met boeken aanwezig). Mocht je nog geen ebooks hebben dan kun je eenvoudig via de ereader zelf op zoek gaan naar nieuwe titels, hier komt echter wel een nadeel van de Kobo Touch 2.0 naar voren, namelijk de snelheid. De Kobo store werkt goed, maar het laden van nieuwe pagina’s gaat niet supersnel, dus als je nog geen idee hebt welk boek je wilt gaan downloaden dan gaat de zoektocht wel wat langer duren.

Nadat we 2 boeken van ons account op de Kobo Touch 2.0 hebben gezet gaan we aan de slag. Het eerste boek wat we openen is een boek met veel prenten erin verwerkt, aangezien de Kobo Touch 2.0 een zwart/wit scherm heeft gaan we natuurlijk geen kleuren zien, maar waar we benieuwd naar zijn is hoe de laadtijden zijn. We kunnen u vertellen, dat is prima. Het ebook opent in een paar seconden en daarna kan je rustig heen en weer bladeren zonder vertraging. Dat is buitengewoon netjes, en ook het 2e boek met bijna 800 pagina’s opent vlekkeloos en kunnen we heerlijk gaan lezen zonder dat er vertragingen in zitten.

 

Kobo Touch een aanrader

Het is een korte ervaring van de Kobo Touch wat we hier neer hebben gezet, maar er is eigenlijk ook niet veel meer te vertellen. De Kobo Touch 2.0 is eenvoudig in gebruik en werkt in de basis net zoals alle andere huidige Kobo readers. Deze budget e-reader is met zijn 89,- netjes geprijsd zeker als je bekijkt dat er een WIFI chip inzit waardoor je makkelijk nieuwe ebooks kunt binnenhalen, waardoor het nadeel van “maar” 4GB geheugen ook meteen wegvalt, want als je nieuwe ebooks nodig hebt kan je ze met een WIFI verbinding meteen binnenhalen vanuit je Kobo account. Nog een pluspunt is het touchscreen, niet dat een e-reader zonder touch screen perse minder werkt, maar hierdoor is de e-reader van Kobo toch net weer wat compacter dan vergelijkbare e-readers in zijn klassen omdat er geen extra knoppen aan de buitenkant/onderkant zijn toegevoegd.

Kortom, zoek je een leuke e-reader om wat ebooks mee te nemen op vakantie lekker aan het strand/zwembad een boek te lezen? Dan is de Kobo Touch zeker een reader welke je mee kan nemen. Hij is goedkoop en leest alle soorten ebook formaten, zelfs de digitale boeken van de bibliotheek kan deze e-reader moeiteloos aan.

Bestel hem nu voor maar 89,- bij o.a. Bol.com

 

 

Selexyzebooks

 

 

Kobo Aura en de Kobo Aura H20 readers
Samsung Galaxy Tab A als vervanger ereader