Ebooks top 10 aller tijden. Een must voor elke ereader!

Home » Ebook » Ebooks top 10 aller tijden. Een must voor elke ereader!  

Ebooks top 10 van Selexyzebooks is niet gewoon het zoveelste lijstje van verschenen boeken.

Hoewel het lezen van elektronische uitgaves iets van de laatste tien jaar is, zijn inmiddels veel klassieke titels verschenen als ebook. Het is een misverstand te denken dat een nieuw medium als het ebook alleen geschikt is voor de nieuwste uitgaves op het gebied van non-fictie dan wel FICTIE.

Er zijn veel literaire pareltjes die het dubbel en dwars verdienen om in de bibliotheek van een ereader als de Kindle Oasis of de Kobo Forma te staan. Waarom niet de hele lijst gedownload en men onderweg of op vakantie de favorieten uit het verleden op het scherm ziet verschijnen na een druk op de knop. Ebooks waar men de titels van kent maar die misschien nooit gelezen zijn.

Of zo lang geleden dat men het vergeten is. Vandaar dit lijstje van evergreens op het gebied van de literatuur. Omdat niet iedereen de Engelse, Franse, Duitse, Spaanse of Russisch taal, machtig is zijn de onderstaande titels van literaire meesterwerken in het Nederlands te downloaden als ebook.

De redactie van Selexyzebooks is verantwoordelijk voor de keuzes van de onderstaande ebooks top 10. Wij verplichten niemand tot het doen van een aankoop. Het lijstje van de ebooks top 10 is puur informatief. Natuurlijk bent u vrij om op de hyperlink te klikken en het door ons aanbevolen ebook aan te schaffen. Maar een verplichting is dit niet. Ook strijken wij geen enkele commissie op. Selexyzebooks is er uitsluitend ter informatie voor de in ebooks en e-readers geïnteresseerde bezoeker van deze site. Dat geldt ook voor de onderstaande ebooks top 10.

 

1.

E-books top 10

Spaar de spotvogel

door Harper Lee

E-book

 

2.

1984

door George Orwell

E-book

 

3.

De avonturen van Huckleberry Finn

door Mark Twain

E-book

 

4.

Het kasteel

door Franz Kafka

E-book

 

5.

De kleine prins

door Antoine de Saint-Exupéry

E-book

 

6.

De oude man en de zee

door Ernest Hemingway

E-book

 

7.

Dublinezen

door James Joyce

E-book

 

8.

De vreemdeling

door Albert Camus

E-book

 

9.

De idioot

door Fjodor Dostojevski

E-book

 

10.

Max Havelaar

door Multatuli

E-book

 

 

 

 

Selexyzebooks