E-books jeugd top 5 van 19 maart 2021

Home » Top 5 e-books jeugd » E-books jeugd top 5 van 19 maart 2021  

Top e-books jeugd is een speciale webpagina op Selexyzebooks met daarop de top 5 jeugdliteratuur in Nederland van e-books. Een keuze niet alleen gebaseerd op actualiteit maar ook op het onderhoudende, amusante en boeiende karakter van een e-book voor kinderen. Een pas verschenen e-book kan dan ook heel goed besproken worden in e-books jeugd naast een exemplaar dat een paar jaar geleden al is verschenen.

E-boeks jeugd

Lezen is niet alleen een papieren bezigheid. Steeds minder eigenlijk. Ook het lezen van boeken door jongeren, door kinderen. Steeds meer uitgevers gaan over tot het op de leesmarkt brengen van jeugdliteratuur in de vorm van een e-book. In deze rubriek de 5 populairste e-books voor lezers jonger dan… ja, dan 6, 7, 8, 9 of 10 jaar of ouder?

Eerlijk gezegd is er niet echt een grens aan te geven. Dat ligt maar helemaal aan het soort boek. Sommige jeugdboeken hebben meer inhoud dan een roman voor volwassenen.Vandaar ook dit lijstje e-books jeugd.

In ieder geval is het de bedoeling van deze rubriek dat u door de kinderboekenredactie van Selexyzebooks op de hoogte wordt gehouden van wat op het moment het meest gewild is aan e-books jeugd voor kinderen van 5 jaar en ouder.

 

E-book tip van de maand: Eno en de bootvluchtelingen. Gratis te downloaden via Kobo Kids.

 

  Selexyzebooks

 

 

 

1
Jeugd

De naam van mijn vader
Jeugdboek over een volwassen onderwerp: Het door de oorlog verwoeste Duitsland beschreven door de ogen van de schrijver Klaus Mann. Zoon van de uit Duitsland weggevluchte beroemde schrijver Thomas Mann. De naam van mijn vader is het slotdeel uit een trilogie. Maar ook heel goed zelfstandig te lezen. Het laat zich samenvatten in twee zinnen: ‘Ik wil weten of er nog iets van het verleden over is. Van mijn verleden.’
Klaus Mann reist als journalist door het naoorlogse Europa. Voor het eerst sinds jaren gaat hij terug naar zijn vaderland Duitsland. Hoe zal hij zijn thuisland en zijn landgenoten aantreffen? Wat is er allemaal veranderd door de oorlog? En hoe is hijzelf veranderd door alles wat hij heeft meegemaakt?Op knappe wijze brengt Rindert Kromhout de geschiedenis (de Tweede Wereldoorlog) en de actualiteit (vluchtelingen die zich nergens meer thuis voelen) samen in een meeslepende roman, beschreven door de ogen van de schrijver Klaus Mann. Net als in zijn Bloomsbury-trilogie (bekroond met de Gouden Lijst, Thea Beckmanprijs, genomineerd voor de Deutscher Jugendliteraturpreis) brengt Kromhout een beroemde (schrijvers)familie tot leven.
Titel: In naam van mijn vader
Auteur: Rindert Kromhout
Uitgever: Leopold
ISBN: 9789025880200
204 pagina’s
Prijs € 10,99 O.a. bij Bol.com
2
Jeugdboeken

De wolventemmer

Opgejaagd
Een jeugdboek over wolven en hun temmer: Runa. Ze slaat een brug tussen mensen en wolven. Ze beschermt ze tegen kwaadwilligen. Wat ook wel nodig is. Zo erg zelfs dat Runa besluit de wolven vanuit Italië naar een veilige plek te leiden. Met halfwolf Rocco en 49 wolven trekt ze dwars door de Alpen naar het Noorden, opgejaagd door de kinderbescherming, de politie en journalisten. En dan blijkt ook nog dat Runa’s grootste vijand en wolvenjager Giacomo ontsnapt is uit de gevangenis. Met hulp van de 11-jarige schaapsherder Vito, die Runa in de bergen ontmoet, neemt ze een alternatieve, levensgevaarlijke route. Zal ze het redden?
Titel: De wolventemmer: opgejaagd
Auteur: Barbara Jurgens
Uitgever:  OverAmstel
ISBN: 9789048846887
Prijs € 7,99 O.a. bij Kobo
3

De fantastische Meneer Vos
Een kinderboek geschreven door Roald Dahl met prachtige illustraties van Quentin Blake. Meneer Vos probeert twee eenden te verschalken voor het avondeten. ‘Eén voor ons samen, en één voor de kinderen,’ zegt z’n vrouw. Makkelijker gezegd dan gedaan want de boeren Bolus, Bits en Biet staan op de loer buiten het vossenhol. Achter een boom bij de ingang staan de op wacht met een geladen geweer in de aanslag. Ze zijn vastbesloten om Meneer Vos dood te schieten, uit te hongeren of uit te graven, al duurt het nog zo lang…
Titel: De fantastische meneer Vos
Auteur: Roald Dahl
Uitgever: De Fontein Jeugd
ISBN: 9789026152481
54 pagina’s
Prijs € 9,99 O.a. bij Bol.com.
4
Jeugdboeken

Vriendschap
De vriendschap tussen een gevoelige vrouw en een straatjongen. Ginny Carter worstelt nog altijd met het zware verlies van haar geliefde man en kind als ze op een koude winterdag een jongen van dertien ontmoet: Blue. Hij is dakloos, schichtig en helemaal alleen. Zij helpt hem, maar hij loopt elke keer weg – en toch duikt hij ook steeds weer op. Langzaamaan raken Ginny en Blue bevriend, want ze herkennen elkaars eenzaamheid. Dan ontdekt Ginny dat de jongen een verschrikkelijk geheim met zich meedraagt. Kan ze hem ooit nog vertrouwen? 
Titel: Vriendschap
Auteur: Danielle Steel
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
EAN: 9789024578412
pagina’s 239
Prijs € 9,99 O.a. bij Bol.com.
5

Greta en de reuzen
Greta woont in een prachtig bos dat wordt wordt bedreigd door reuzen. Toen de reuzen het bos ontdekten, kapten ze bomen zodat ze huizen konden bouwen. Daarna hakten ze nog meer bomen om en bouwden ze nog grotere huizen. Die huizen vormden dorpen, de dorpen groeiden uit tot steden en nu is er bijna geen bos meer over. De dieren in het bos roepen Greta’s hulp in. Gelukkig heeft ze een idee…

Titel: Greta en de reuzen
Auteur: Mevr. Zoë Tucker
Uitgever: Horizon
ISBN: 9789463962124
32 pagina’s
Prijs € 9,99 O.a. bij Bol.com.