E-books jeugd top 5 van juni 2020

Top e-books jeugd is een speciale webpagina op Selexyzebooks met daarop de top 5 jeugdliteratuur in Nederland van e-books. Een keuze niet alleen gebaseerd op actualiteit maar ook op het onderhoudende, amusante en boeiende karakter van een e-book voor kinderen. Een pas verschenen e-book kan dan ook heel goed besproken worden in e-books jeugd naast een exemplaar dat een paar jaar geleden al is verschenen.

E-boeks jeugd

Lezen is niet alleen een papieren bezigheid. Steeds minder eigenlijk. Ook het lezen van boeken door jongeren, door kinderen. Steeds meer uitgevers gaan over tot het op de leesmarkt brengen van jeugdliteratuur in de vorm van een e-book. In deze rubriek de 5 populairste e-books voor lezers jonger dan… ja, dan 6, 7, 8, 9 of 10 jaar of ouder?

Eerlijk gezegd is er niet echt een grens aan te geven. Dat ligt maar helemaal aan het soort boek. Sommige jeugdboeken hebben meer inhoud dan een roman voor volwassenen.Vandaar ook dit lijstje e-books jeugd.

In ieder geval is het de bedoeling van deze rubriek dat u door de kinderboekenredactie van Selexyzebooks op de hoogte wordt gehouden van wat op het moment het meest gewild is aan e-books jeugd voor kinderen van 5 jaar en ouder.

 

E-book tip van de maand: Eno en de bootvluchtelingen. Gratis te downloaden via Kobo Kids.

 

  Selexyzebooks

 

 

 

1
e-books jeugd

De clan van de Rode Vos

De clan van de Rode Vos is geschreven John Flanagan. Het is een ebook uit de serie van de Grijze Jagers. Dit keer een eigentijds thema: mogen vrouwen ook een leidinggevende positie bekleden. In het jeugd ebook de Rode Vos is dat dan leiding geven als koningin aan een heel land. Daar zijn de conservatieve leden van de clan van de Rode Vos faliekant tegen. In hun ogen vormt een vrouw op de troon een gevaar voor het voortbestaan van het koninkrijk van Araluen. In hun streven de troonsopvolging te dwarsbomen worden ze geleid door een charismatische, maar duistere persoon, met als eretitel Vulpus Ritulus (Rode Vos).
Titel: De clan van de Rode Vos
Auteur: John Flanagan
Uitgever: Gotmer
ISBN: 9789025768454
361 pagina’s
Prijs € 8,99- O.a. bij Bol.com.
2
 

e-books jeugd

De verleiding

De verleiding is een verhaal over een actueel thema: het verslaafd zijn van een tienermeisje aan haar telefoon. Het belgedrag dat de spuigaten uit loopt. Daarom wordt Noor door haar moeder naar een afkickkamp in Ommen gestuurd. Terwijl haar vriendinnen naar exotische vakantiebestemmingen vliegen. Afzien dus voor Noor zonder telefoon in de Drentse natuur. Maar er zijn lotgenoten. Bijvoorbeeld Rowan die een gameverslaafde is en om de reden ook naar Drenthe gestuurd. Ze zoeken en vinden steun bij elkaar. Een verliefdheid lijkt op te bloeien. Is het verplichte verblijf op het kamp nog ergens goed voor. Maar donkere wolken pakken zich samen boven hun hoofden als blijkt dat de kampleider een dubbele agenda heeft en hem het er niet om te doen is z’n twee pupillen van hun verslaving af te helpen. Integendeel.
Titel: De verleiding
Auteur: Stine Jensen
Uitgever: Kluitman
ISBN: 9789020634358
80 pagina’s
Prijs € 5,- O.a. bij Bol.com.
3
Nikki mag in de zomervakantie op tournee met de Bad Boyz-band en haar geheime liefde Brandon. Ze zit zelfs in de openingsact! Maar ze moet wel een kamer delen met de populaire, achterbakse MacKenzie… Op tourNEE! is deel 14 in de populaire en supergrappige serie Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell. Met in de hoofdrol Nikki Maxwell, blunderkoningin. Voor meiden vanaf circa 10 jaar.

Nikki kan niet wachten tot de zomervakantie begint: dan mag ze op tournee met de populaire Bad Boyz-band en haar geheime liefde Brandon! ZWIJMEL. Bovendien mag Nikki optreden in de openingsact! Maar wie heeft er stiekem ook een plekje weten te bemachtigen in de tour? Die achterbakse MacKenzie natuurlijk! Wanneer Nikki ontdekt dat zij ook nog haar kamergenoot wordt, kan ze wel GILLEN! Wordt haar droomreis een totale NACHTMERRIE? 

Titel: Muts op tournee
Auteur: Rachel Renée Russell
Uitgever: De Fontein Jeugd
ISBN: 9789026148606
303 pagina’s
Prijs € 9,99 O.a. bij Bol.com.
4

Het waanzinnige boek over de billosaurus en andere prehistorische wezens 

Een onvervalst jeugdboek geschreven door Andy Griffiths. Een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Hij schreef al meer dan twintig boeken, waaronder De waanzinnige boomhut-reeks. Nu dus een al even gek over prehistorische wezens. Als iets kinderen tot de verbeelding spreekt dan dat. Mede door de prachtige illustraties gemaakt door de schrijver zelf en Terry Denton. Die ook het nodige bijdroeg aan de geschreven inhoud over de meest fantastische creaturen bijvoorbeeld de billosaurus. Een wezen dat overeenkomstig de benaming niet al te fris ruikt.
Titel: Het waanzinnige boek over de billosaurus en andere prehistorische wezens
Auteur: Andy Griffiths en Terry Denton
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401430708
168 pagina’s
Prijs € 9,99 O.a. bij Bol.com.
5
e-books jeugd

Het oneindige verhaal

Het oneindige verhaal van de Duitse schrijver Michael Ende is wat men een klassieker van de jeugdliteratuur kan noemen. Het verscheen in 1982 in Nederlandse vertaling. Daarvoor was het al een internationale bestseller als kinderboek. Vertaald in meer dan 25 talen. Het boek werd bekroond met een Zilveren Griffel. Het verhaal gaat over een jongen Bastiaan. Die steelt een boek en verstopt zich ermee op de zolder van z’n school; de onderwijsinstelling waar hij het voorwerp is van pesterij. Een vlucht dus naar een plek waar hij alleen is met het boek. Niets kan hem op de stille vliering nog storen tijdens het lezen over het land Fantásië. Hij gaat zo erg in de hem voorgeschotelde vertelling op dat hij het verhaal binnen stapt geroepen door de koningin van het fantastische land. Iets dat vaag doet denken aan het thema van het door Godfried Bomans geschreven jeugdboek: Erik en het insectenboek. Bastiaan krijgt een heldenrol wanneer hij een belangrijke opdracht moet uitvoeren.     

Er zitten tal van verwijzingen naar de wereldliteratuur in het boek. Zeer leerzaam voor wat betreft de volwasseneliteratuur.

Titel: Het oneindige verhaal
Auteur: Michael Ende
Uitgever: De Fontein Jeugd
ISBN: 9789026143212
391 pagina’s
Prijs € 9,99 O.a. bij Bol.com.