Trends in e-books. Welke e-books zijn gevraagd?

TRENDS IN NIEUW VERSCHENEN E-BOOKS

 

Trends
 

Welke e-books zijn nog niet massaal gekocht, maar staan toch in de belangstelling van de lezer? Kortom eentje om goed in de gaten te houden, voor de massa zich erover ontfermt en een e-book op de eerste plaats van een top 10 belandt. Bijvoorbeeld die van Libris. Geen lezer of uitgever die het weet. Dat is en blijft gissen!

Trends zijn er op veel verschillende gebieden: in de sport, maar ook in de mode. In het algemeen kan men stellen dat een trend een bepaalde ontwikkeling is op de lange termijn. Er wordt een richting door aangegeven.

Een richting die kan uitgroeien tot een rage. Ook op leesgebied. Een goed voorbeeld hiervan is het boek Fifty Shades of Grey, dat in het begin niet echt veel deed. Maar omdat er blijkbaar toch een gevoelige snaar met het verhaal van E. L. James werd geraakt prijkte het na verloop van tijd bovenaan op de bestsellerslijsten en werd het zelfs verfilmd.

Zo zijn er veel meer voorbeelden te bedenken. Niet alleen in de literatuur. Een belangrijk kenmerk van een trend is dat het langer dan een seizoen duurt en bovendien van invloed is op de opvattingen van mensen, in dit geval lezers.

En dan vooral de lezers van e-books.

En dan vooral de lezers van e-books. Een toch iets andere doelgroep dan bijvoorbeeld de lezers van papieren boeken. Meer gespitst op nieuwe ontwikkelingen, waar ze zelf met hun reader immers ook deel van uit maken.

Bij Selexyzebooks volgen we de nieuwste trends op de voet. Vandaar ook deze pagina. Een meer dan geïnteresseerde blik over de grenzen heen van de verschillende genres zoals fictie, spanning, avontuur en romantiek. En niet te vergeten Science fiction en Fantasy. Maar ook non-fictie zoals biografieën en memoires. En natuurlijke Zaken en Financiën. Het enige criterium voor een trendy e-book dat we hanteren is dat het recent is verschenen en geschreven, dan wel vertaald is in de Nederlandse taal.

De lijst wordt bijna dagelijks door ons bijgehouden en is dus zeer actueel. Wie twijfelt over het kopen van een e-book, of het zo snel niet weet, die kan zich beter eerst goed op de hoogte stellen van eventuele trends. Wat teleurstellingen kan voorkomen. Lezen, of het nu e-books zijn of niet, is toch een beetje het willen ontdekken van nieuwe ontwikkelingen in de wereld. De grote veranderingen in de geschiedenis zijn vaak ingezet door boeken. Waarom zou dat tegenwoordig anders zijn? E-books zijn toch ook boeken! Op zich al behoorlijk trendy.

 

 

Trends in Non-Fictie

 

1

Game over

door Jasper Boks

Ebook

 

2

Napoleon.

De schaduw van de revolutie.

door Bart van Loo

Ebook

 

3

Trends

Ik Elton John

door Elton John

Ebook

 

4

Trends

Binnen het Witte Huis

door Doug Wead

Ebook

 

Trends in Fictie

1

De dochters van de kapitein

door María Dueñas

Ebook

 

2

Trends

Wat we niet vertelden

door Lara Prescott

Ebook

 

3

Trends

Aan het einde van de wereld

door Kristin Hannah

Ebook

 

4

De kapitein en de Glory

door Dave Eggers

Ebook

 

 

Selexyzebooks