HET INKTSCHERM BESCHERMEN: GOEDE EN SLECHTE MANIEREN!
Als bezitter van een ereader weet men als geen ander dat een effectieve bescherming tegen krassen een eerste vereiste is. Een bedrijf als Amazon heeft bijvoorbeeld voor z’n Kindle een uitgebreid assortiment aan schermbeveiligingen op de markt gebracht. Helaas niet allemaal even effectief. Zeker niet de plastic folies die op het inktscherm geplakt dienen te worden.
Het lijkt een goede oplossing tegen beschadigingen, maar dat is het helaas niet. Zonde van de 11 euro aan kosten. Plus de rest aan schade en ergernis. Want met een beetje pech is daarna van een helder leesbaar scherm helaas geen sprake meer. Of men moet het grondig schoonmaken. Wat natuurlijk niet de bedoeling is. Beter is het daarom een leren foedraal te kopen waar men de ereader perfect mee kan beschermen tegen vuil en krassen, veroorzaakt bijvoorbeeld door sleutels of pennen in een tas.
Om zich daar effectief tegen te beschermen is plakfolie dus helemaal niet nodig. Sterker de ereader is veel beter af zonder. Veilig opgeborgen in het stofvrije omhulsel. Dat men niet eens hoeft te verwijderen om de ereader te kunnen gebruiken. Een zegen voor een schadevrij en goed leesbaar inkt screen dat papier nabootst. Een effect dat verloren gaat wanneer er een beschermende laag plastic overheen wordt geplakt, hoe secuur ook.
De leesbaarheid kan dan wel eens sterk achteruit gaan. Gewoon omdat dit soort beschermende materialen alleen geschikt zijn voor LCD schermen, bijvoorbeeld van een tablet of smartphone. Daar kan men naar hartenlust folie overheen plakken. Voor een ereader kan dit echter zoals gezegd funeste gevolgen hebben wat betreft het lezen van tekst. Afsluitend kan gezegd worden dat de combinatie van het scherm van een ereader en plakfolie geen goede en verstandige is. Eerder het omgekeerde. Een beschermende foedraal, een zogenaamde case, heeft al deze nadelen niet.
Selexyzebooks