Smartphone Huawei P Smart reader e-book

Home » E-reader » Smartphone Huawei P Smart reader e-book  

SMARTPHONE HUAWEI P SMART ZO’N GEKKE KEUZE NOG NIET VOOR HET LEZEN VAN E-BOOKS

 

Smartphone Huawei

 

Zoals elders vermeld op Selexyzebooks kan de smartphone een goed alternatief zijn voor een reader. Neem bijvoorbeeld de Huawei P Smart. Een smartphone in het wat goedkopere segment (€148,80), maar toch eentje met een behoorlijk grote opslagcapaciteit van 64GB. Net zoveel als een wat duurdere reader van bijvoorbeeld Amazon. Het scherm is dan wel iets kleiner als van een reader, maar is groot genoeg voor het op overzichtelijke wijze kunnen lezen van een ebook (5,65 inch/14,3 cm). Bovendien past het veel gemakkelijker in de binnenzak van een jas of in een tas. Een groot pluspunt in het dagelijks gebruik, bijvoorbeeld in de trein van huis naar het werk en terug. Er zijn readers die mijn eigenlijk alleen onder de arm kan mee nemen vanwege de grootte van het scherm.

Zo bezien heeft men met een smartphone als de smartphone Huawei P Smart het beste van twee werelden: een behoorlijk scherm, genoeg geheugenopslag voor een paar duizend e-books en een veel handelbaarder apparaat. Voor de prijs hoeft men het niet te laten. In ieder geval betaalt men voor de smartphone Huawei P Smart niet meer dan voor de gemiddelde reader. Daar komt dan nog bij dat men ook nog eens zowel een fototoestel als een telefoon tot z’n beschikking heeft. Iets dat bij een reader niet het geval is. Deze is uitsluitend bedoeld als leesapparaat. Wat een behoorlijke beperking betekent in het gebruik.

Maar het belangrijkste voor een liefhebber van e-books is het scherm. Dit heeft een aspect ratio (relatie hoogte en breedte) van 18:9. Wat betekent dat de breedte precies de helft is van de lengte van het scherm. Geen witruimte dus boven en beneden het scherm. Er is dus veel meel scherm per inch beschikbaar voor een gebruiker. Zeg maar bijna de gehele oppervlakte van de telefoon.

Specificaties van de smartphone Huawei P Smart:

Gewicht: 143g
Grootte: 150.1 x 72.1 x 7.5mm
OS: Android 8.0
Schermgrootte: 5.65-inch/14.3 cm
Resolutie: 1080 x 2160
CPU: Kirin 659
RAM: 4GB
Opslag: 64GB
Accu: 3,000mAh
Camera achter: 13MP + 2MP
Camera voor: 8MP

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

Samsung S10: Nieuwe smartphone prima reader
Kindle of een Kobo? Vergelijking van e-book readers!