Ereaders met een groot of een klein scherm?

Home » E-reader » Ereaders met een groot of een klein scherm?  

EREADERS EN DE OMVANG VAN HUN SCHERM!
 

 Ereaders

Sony PRS-350
 

Wat betreft de grootte van het scherm is er bij de ereaders een duidelijke trend omhoog. Dat wil zeggen dat er door de diverse fabrikanten een elektronisch leesapparaat met een telkens wat groter scherm op de markt wordt gebracht. Blijkbaar hebben ereaders met een schermdiagonaal van minimaal 6 inch een voorkeur bij de consumenten. The bigger the better.

Is dit wel terecht? Er zijn genoeg argumenten te bedenken die juist tegen een groot scherm pleitten. Bijvoorbeeld het makkelijker kunnen vervoeren. Maar wie een ereader met een kleiner scherm wil zal helaas een gebruikt exemplaar moeten bestellen. Bijvoorbeeld een Sony PRS-350. Misschien wel de meest draagbare ereader ooit. Vooral handig voor wie gaat kamperen. Het dingetje met een scherm van iets meer dan 4 inch past zonder problemen in een zijvak van een rugzak. Waarom geen nieuwe readers met een kleiner scherm? Er zijn toch ook kleine tablets en iphones te koop!

Voorlopig proberen de fabrikanten van ereaders elkaar af te troeven met een telkens groter scherm. Maar niet iedereen wil een mega groot document bekijken of een krant lezen. En voor een boek, fictie dan wel non-ficftie, is een groot scherm helemaal geen must. Waarom dan geen reader met een klein scherm? Een lezer van ebooks die dat om wat voor reden dan ook op een kleinere reader wil doen zal helaas z’n toevlucht moeten nemen tot een draagbare telefoon. Wat toch een beetje het gevoel geeft het probleem van een makkelijk in de zak van jas passend apparaat op te lossen met een gedateerd alternatief.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

Mobiele telefoon reader voor het lezen van ebooks
Lenovo Yoga Book heeft maar liefst 2 Schermen