Lenovo Yoga Book heeft maar liefst 2 Schermen

Home » E-reader » Lenovo Yoga Book heeft maar liefst 2 Schermen  

Introductie Lenovo Yoga Book!

 

 

 

Sinds kort is de Lenovo Yoga Book C930 verkrijgbaar. Iets dat een paar maanden geleden al met veel trompetgeschal werd aangekondigd. Niet zomaar een notebook of reader zo men wil. Want voorzien van niet één, maar twee schermen. Een LCD kleurenscherm (10,8 inch, resolutie 2560 x 1600) en een iets kleiner zwart-wit E Ink scherm. Dicht te klappen tot één geheel, niet dikker dan een centimeter, dankzij de flexibele scharnierfunctie in het midden.

Opengeklapt kan het E Ink scherm als keyboard gebruikt worden. Maar er kunnen ook pdf’s op gelezen worden. Voorlopig is het apparaat niet geschikt voor het lezen van de meer populaire bestandsformaten waarin e-books opgemaakte zijn, zoals epub en mobi. Misschien bij de volgende software-update van de Lenovo. Waarbij men zich terecht kan afvragen waarom dit niet standaard is meegeleverd door de fabriek.

Groot pluspunt is dat er op de Lenovo getekend en geschreven kan worden met de bijgeleverde Stylus-pen. Dit kan op beide schermen. Wat voor mensen werkzaam in de meer creatieve beroepen een groot voordeel heeft. Denk bijvoorbeeld aan het overtrekken van een afbeelding om dit vervolgens verder te bewerken in een grafisch programma.

De Lenovo Yoga Book werkt op windows 10 en is voorzien van de nieuwste Intel processor, een Core i5 CPU en heeft ook nog eens 4GB aan werkgeheugen. Plus naar keuze een opslagcapaciteit van 128 GB of 256 GB, al naar gelang de prijs.

Samenvattend kan gesteld worden dat de Lenovo Yoga Book veel krachtiger is dan de gemiddelde ereader. Bovendien is het voorzien van een scanner voor het herkennen van vingerafdrukken, altijd beter dan een door de gebruiker te vergeten wachtwoord. Verder is het voorzien van 2 USB-poorten, WiFi, Bleutooth, stereo luidsprekers en zelfs een 2 megapixel grootte camera en een microfoon.

 

Een Lenovo Yoga Book met 128 GB kost $ 950,-. Een exemplaar met 256 GB doet $ 1050,-.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

 

Ereaders met een groot of een klein scherm?
Dasung komt met een nieuwe E-Ink reader