Dasung komt met een nieuwe E-Ink reader

Home » E-reader » Dasung komt met een nieuwe E-Ink reader  

Dasung

 

Nieuwe e-reader van Chinese bedrijf Dasung

Het Chinese bedrijf Dasung heeft eindelijk de eerder door hen aangekondigde reader op de markt gebracht. Een reader die wat naamgeving betreft zichzelf tegenspreekt, namelijk de Not-eReader. Wat dus een beetje misleidend klinkt. Is het nu wel of geen ereader?

Het is dan ook bepaald geen elektronisch leesapparaat in de gebruikelijke betekenis van het woord. Te beginnen met het scherm dat een zogenaamde E-inkt weergave heeft met een pixeldichtheid (ppi) van 300. Plus zowel een koude als warme verlichting van het scherm dat een diagonaal heeft van een kleine 20 cm (7,8 inch).

Behoorlijk veel kijkoppervlak dus. Vooral geschikt voor wat grotere documenten in het formaat pdf. Maar ook voor strips e.d. Nadeel is dat de Not-eReader alleen in een tas vervoerd kan worden en niet even snel in de binnenzak van een jas, zoals de wat kleinere ereaders.

De Not-eReader wordt bestuurd door Android 6.0. Verder heeft een quad-core CPU, een werkgeheugen van 2 GB en een opslag van maar liefst 64 GB. De toepassingen zijn legio. Zo kunnen op de Not-eReader behalve e-books ook grotere documenten gelezen worden. Het kan daarbij ook als tablet gebruikt worden, maar ook als afspeelapparaat voor video’s, als losse PC monitor en zelfs als mobiele telefoon.

Wat betreft het bekijken van video’s is het natuurlijk een groot nadeel dat het elektronische inktscherm alleen gebruikt kan worden voor een zwart-wit weergave. Het gebruik van een kleurenscherm had wat meer voor de hand gelegen.

Maar de Not-eReader van Dasung is gelukkig wel voorzien van Wi-Fi, Bluetooth, een 5 punts touchscreen, een USB-C poort, een mini-HDMI poort, twee speakers, een microfoon en een stevige 5300mAh accu. Veel meer dan bijvoorbeeld de Likebook Mars van Amazon te bieden heeft. Die heeft bijvoorbeeld geen HDMI poort en ook een veel kleinere accu. Maar het heeft dan wel weer een octa-core processor en is bovendien een stuk goedkoper. 225 euro voor de Likebook Mars tegenover 438 euro voor de Not-eReader.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

Lenovo Yoga Book heeft maar liefst 2 Schermen
Kindle 4 Paperwhite van Amazon geïntroduceerd