Kindle 4 Paperwhite van Amazon geïntroduceerd

Home » E-reader » Kindle 4 Paperwhite van Amazon geïntroduceerd  

AMAZON KOMT TOCH NOG MET EEN NIEUWE READER: DE KINDLE 4 PAPERWHITE

 

Kindle 4

 

De nieuwe door Amazon op de markt gebrachte Kindle 4 Paperwhite is dunner en lichter dan z’n voorganger. Bovendien is de Kindle 4 waterdicht. Er kan dus ook volop aan de rand van het zwembad gelezen gaan worden, of erin. Onder de douche met deze nieuwe Kindle is ook geen probleem. Wel even het scherm afdrogen na afloop. Handig om een vies scherm vol vetvlekken gewoon af te kunnen spoelen onder de kraan met een straal warm water zonder dat dit tot schade lijdt aan het inwendige.

Deze nieuwe Kindle 4 is misschien wel de meest onverwoestbare reader ooit van Amazon, bovendien voorzien van een behoorlijk grote geheugenopslag. Afhankelijk van de prijs is dit 8 of 32 GB. Genoeg voor het moeiteloos opslaan van een paar duizend e-books. Met een schermdiagonaal van 6 inch (ruim 15 cm) is er ruim voldoende leesruimte voor de ogen.

Bovendien is het een touchscreen zodat met een simpele beweging van de vingers de letters groter of kleiner gemaakt kunnen worden.

Wat betreft de draadloze verbinding met het internet zijn er twee mogelijkheden. Ten eerste de standaard Wi-Fi en de Wi-Fi plus 4G. De laatste heeft een wat duurder prijskaartje: een kleine 215 euro (tegenover 137 euro voor de 3G).

Vanaf 16 oktober kan de Kindle 4 Paperwhite besteld worden. De levering zal dan vanaf 7 november plaats vinden. Ruim voor de feestdagen dus.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

Dasung komt met een nieuwe E-Ink reader
E-book readers: Kindle Oasis en Likebook Mars
Ebooks & Ereaders