Kindle Oasis: Opvallend design en betere grip!

Home » E-reader » Kindle Oasis: Opvallend design en betere grip!  

NIEUWE KINDLE OASIS MET BULT VOOR EEN BETERE GRIP!

Kindle Oasis
De nieuwe Kindle Oasis.

De wat vreemde vormgeving van de nieuwe Kindle Oasis heeft menig potentiële koper achter de oren doen krabben. Wel of niet aanschaffen? Twijfel ook een beetje vanwege de forse prijs van € 265,00 (incl. btw.). Het is immers niet de nieuwste smartphone of tablet van Apple die men aanschaft. Nee, gewoon een ereader van Amazon slechts geschikt voor het lezen boeken en documenten. Wat dan wel kan gebeuren op een scherm met een doorsnede van bijna achttien centimeter. Een snelle verbinding met het het internet is ook geen probleem met z’n 3G breedband dat er standaard bijgeleverd wordt.

Maar het meest opvallende is toch wel de vormgeving. Er zit namelijk een knik in de behuizing, een knik in de vorm van een rechthoekige bult. Anders dan alle voorgaande leesapparaten van Amazon die zo vlak als een spiegel zijn. Deze nieuwe uitvoering gaat van bijna een centimeter dikte naar een hoogte van slechts 3,4 millimeter. Via een kleine helling naar een laagvlakte. De reden hiervan is het grotere gebruiksgemak. Het apparaat ligt namelijk fantastisch in de hand. Er zijn dan ook geen tien vingers meer nodig voor het bedienen van het touchscreen, maar slechts vijf! Een hand dus! Makkelijker kan het bijna niet en het slechts een kwestie van tijd is voor de eerste tablets met een dergelijke vormgeving op de markt verschijnen. Waar een beetje asymmetrie al niet goed voor is! In ieder geval een uitstekende oplossing voor het vasthouden van een apparaat met een flink scherm.

Ergonomisch gezien kan het dus bijna niet beter. Het gewicht van het apparaat wordt op deze manier namelijk verdeeld en het net is of men een opengeslagen boek bij de rug vasthoudt. Waar dik en smal bij elkaar komen zorgt dit bovendien voor een uitstekende grip. Iets dat een stuk beter aanvoelt dan bij een vlakke reader. De nieuwe Oasis heeft een veel betere grip dan bijvoorbeeld een concurrent als de Kobo Aura One.

In tegenstelling tot z’n voorganger zit er gelukkig ook geen beschermende kap meer over het scherm. Wat ook helemaal niet nodig is omdat het scherm volkomen kras- en vlekvrij is. Bovendien is deze nieuwe Oasis waterdicht tot op een diepte van vijf meter. Zeer geschikt dus voor gebruik onder de douche of in een ligbad.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

 

Inktscherm van een ereader beschermen
PDF: Het beste apparaat voor het lezen ervan!
Ebooks & Ereaders