Pocketbook Color met kleurenscherm en mooi design

Home » E-reader » Pocketbook Color met kleurenscherm en mooi design  

Pocketbook Color is de concurrentie ver vooruit

 

Pocketbook Color

 

De nieuwe Pocketbook Color ereader is voorzien van een kleurenscherm. De eerste in zijn soort waarmee stripboeken, tijdschriften en documenten in kleur bekeken en gelezen kunnen worden. Net als de kaft van een ebook. Wel de vermelding dat het scherm aan de kleine kant is met 6 inch (15,24 cm).

Toch is het een mijlpaal in het digitale lezen. En dat voor een reader uit Europa. Oost-Europa om precies te zijn. Want in 2007 opgericht in Kiev. De hoofdstad van de Oekraïne. Tegenwoordig zit het hoofdkantoor van Pocketbook in Zwitserland (Lugano). Eerder introduceerde de firma in 2011 als eerste een reader voorzien van wifi en Bluetooth.

Maar behalve om technische vernieuwing staan Pocketbook ereaders ook bekend om hun fraaie design. Een gemeenschappelijk kenmerk van alle door Pocketbook gemaakte readers. Ook die met een groter scherm, zoals de InkPad 3 en de InkPad X.  De eerste heeft een schermomvang van 7.8 inch (19,81 cm) en de tweede 10.3 inch (26,6 cm). Die doen dus niet onder voor een reader van Boyeu.

 

Zie ook:
Likebook ereaders van het Chinese Boyue afgeprijsd

 

Wat verder opvalt zijn de knoppen onder het scherm. Een veel betere plaatsing dan aan de zijkant. De paginaknoppen zijn ook niet overheersend aanwezig op een Pocketbook, want niet echt groot van omvang. Wat bij sommige merken ereaders wel anders is. Vooral van belang voor de draagbaarheid van het apparaat.

De knoppen steken niet uit zodat de reader niet hinderlijk kan blijven steken in een jaszak of schoudertas. Maar het hangt ook van de individuele smaak af of iemand een reader wil met of zonder paginaknoppen. Wat dat betreft is een Pocketbook een type ereader dat beide groepen aanspreekt. Als men de paginaknoppen wilt gebruiken om door een ebook te bladeren dan kan dat. Maar het kan ook met het touchscreen.

 

Zie ook:
De Kobo Forma vergeleken met de Kindle Oasis

 

Dit in tegenstelling tot een elektronisch leesapparaat als de Kindle Oasis of de de Kobo Forma. Daar wordt men min of meer gedwongen om de paginaknoppen te gebruiken bij het bladeren door een ebook of document. De rand wordt er een stuk breder door. Iets dat bij een Pocketbook dus niet het geval is.

Een ander pluspunt van de nieuwe Pocketbook Color is het verzonken scherm. De reader kan aan de zijkant vastgehouden worden zonder dat de duim het scherm aanraakt en zo het touchscreen wordt geactiveerd. Iets dat ook bij een reader van Kobo of Kindle toegepast zou moeten worden.

Vooral bij de readers met de wat kleinere schermen is het voor het bedieningsgemak beter wanneer de knoppen verzonken zijn in de rand onder het scherm. Wat ook het uiterlijk ten goede komt. De Pocketbook Color ziet er gewoon veel gestroomlijnder door uit.

 

De Pocketbook Color is bij Coolblue te koop voor €229,-

 

 

 

Selexyzebooks

 

InkBook Prime: een reader die draait op Android
Sony PRS 350: oude ereader met klein scherm

1 gedachte over “Pocketbook Color met kleurenscherm en mooi design”

Reacties zijn gesloten.