PDF op een Kobo reader lezen via een app

Home » E-reader » PDF op een Kobo reader lezen via een app  

PDF OP EEN KOBO READER

Pdf op een Kobo reader

Stel uw heeft een Kobo reader voor ebooks. Helaas kan het lezen van een pdf document dan op problemen stuiten. Het kan bijvoorbeeld te groot zijn of te veel afbeeldingen bevatten. Pdf op een Kobo reader kan dan ook beter.

Omdat pdf (portable document format) tegenwoordig tot de standaard van documentuitwisseling over het internet behoord is het toch wel zo prettig wanneer dit ook op een overzichtelijke manier gelezen kan worden op een reader.

Gelukkig is een Kobo reader uitermate geschikt voor software aanpassingen. Gebruikers kunnen verschillende soorten leesprogramma’s installeren als ze dat willen. Bijvoorbeeld een programma als KOReader of Plato.

Deze programma’s hebben geen enkele invloed op het standaardprogramma van Kobo. Ze kunnen zogezegd naadloos geïntegreerd worden door het stuurprogramma waarop de Kobo reader draait.

Men heeft dan gewoon de keuze tussen de verschillende leesapplicaties. Wat veel moeilijker is op het vanuit de fabriek aanwezige stuurprogramma. Iets waardoor belangrijke informatie verloren kan gaan.

Het is zoals gezegd zeer eenvoudig om de KOReader en Plato te downloaden en vervolgens te installeren. Op de site van MobileRead staat een link om de beide pakketten, zipfiles, apart of samen te downloaden. Er staan ook de nodige instructies bij. Daar kan men ook lezen dat de pakketten niet bedoeld zijn voor readers die voorzien zijn van het zogenaamde KSM (Kobo Start Menu).

Het enige nadeel is dat zodra Kobo besluit tot een software update van een reader het pakket opnieuw geïnstalleerd zal moeten worden. Het wordt dan namelijk buiten gebruik gesteld. Een standaardprocedure. Maar de updates zijn tegenwoordig gelukkig veel minder frequent dan vroeger. Toch dient een gebruiker die de KOReader of Plato op z’n Kobo heeft staan daar rekening mee te houden.

Interesse? Ga dan naar het betreffende bericht op MobileRead voor het downloaden van de pakketten.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

Goed e-book als vervanger van het gedrukte boek
Kindle Paperwhite 3 herziene versie als nieuw!