De zeven zussen van Lucinda Riley

Home » Ebook » De zeven zussen van Lucinda Riley  

E-BOOK  DE ZEVEN ZUSSEN: EEN WERELDWIJDE BESTSELLER!

De Zeven Zussen

Wie een blik werpt op de boeken top 10 van Libris ziet daar een aantal delen staan, geschreven door Engelse bestsellerauteur Lucinda Riley. Minstens een stuk of vier met als titel: Storm, Maan, Schaduw en Parel. Ook verkrijgbaar als e-book. Menig reader dat het in de bibliotheek heeft staan.

Allen vallend onder de overkoepelende naam: De Zeven Zussen (geïnspireerd op het sterrenbeeld met dezelfde naam ook wel bekend als de Pleiades. Vanaf de aarde de dichtstbijzijnde cluster sterren, met het blote oog goed te zien aan de nachtelijke hemel).

Het prozaïsche uitgangspunt dus van een serie epische verhalen over liefde en verlies, over voorspoed en tegenslag, over toppen en dalen in het leven van de hoofdpersonen. Wat de gemiddelde lezer nogal aanspreekt want de delen vliegen de winkel uit.

Over gebrek aan kopers heeft Lucinda Riley dus niet te klagen. Wat in het verleden wel anders was toen geen mens haar boeken wilde lezen. Deze serie verhalen dus wel, ooit vier jaar geleden begonnen met het eerste deel getiteld De Zeven Zussen dat als voorloper van de rest beschouwd kan worden. Nog steeds hoog in de top 10.

Zoals gezegd menig reader met daarop De Zeven Zussen, waarmee als het ware de succesvolle aftrap werd gegeven voor de andere verhalen geschreven door Lucinda Riley. Allemaal stuk voor stuk bestsellers. Waar gaat dit zo goed verkopende boek precies over? zal men zich afvragen.

Eerst een blik op de buitenkant. De kaft ziet eruit als de omslag van een kasteelromannetje (half open smeedijzeren hek tussen twee pilaren van steen met uitzicht op een in nevelen gehuld meer). Het doet een beetje dromerig en kitscherig aan, net als de omslagen van de andere delen. Maar er zit toch meer achter verborgen dan een zoete liefdesgeschiedenis. Literatuur of lectuur?

 

De Zeven Zussen.

Het verhaal begint wanneer de hoofdpersoon, Maia, op haar mobieltje wordt gebeld. Het is een droevig telefoontje, want ze krijgt te horen dat haar vader is overleden aan een hartstilstand.

Die vader, Pa Salt, is niet bepaald onbemiddeld. Een Zwitserse miljardair. Voor het verdelen van z’n enorme erfenis onder Maia en de anders zusters reist ze af naar het Meer van Genève waar de betreurde Pa Salt een pracht van een kasteel heeft.

Daar aangekomen blijkt dat het testament een nogal vreemde nalatenschap behelst. De vader wil namelijk dat z’n dochters het geld besteden aan het onderzoeken van hun afkomst. Die afkomst is in nevelen gehuld voor ieder van de zussen.

In dit eerste deel gaat Maia op pad om aan de wens van haar vader te voldoen. In haar bagage een halsband van maansteen, een aantal coördinaten, en een driehoekige tegel van steen. Dit alles brengt Maia naar een nogal verwaarloosd landhuis in Rio de Janeiro.

De bewoners, een oude vrouw en haar dienstmeid, zijn in het begin nogal achterdochtig over de ware bedoelingen van Maia. Tot ze een familie gelijkenis ontdekken. Dan volgt een gigantische terugblik op het verleden. Wat het grootste deel van het boek beslaat.

Het blijkt dat de overgrootmoeder van Maia ooit verloofd is geweest met een lid van een rijke Portugese familie. De Gabrals hebben het geld nodig van Maia’s familie, terwijl zij op hun beurt heel goed het sociale cachet kunnen gebruiken van de Gabrals. Een verloving dus waar beide partijen wel bij hopen te varen.

Tegen de achtergrond van de wereldwijde economische depressie van de jaren 30, waarin ook het wereldberoemde beeld van Christus op een bergtop in Rio de Janeiro wordt onthuld, ontspint zich het verdere verhaal.

De historische details over het ontwerp van het enorme Jezusbeeld zijn fascinerend. De buitenkant van het gigantische sculptuur is bijvoorbeeld bedekt met een mozaïek aan tegels zodat het de nodige weerstand heeft wat betreft de elementen. Die tegels werden gemaakt door vrouwen uit de hogere klasse. Die schreven hun initialen van hun geliefden op de achterkant voordat deze op het beeldhouwwerk werden bevestigd. Een waar monument van de liefde dus.

Een centrale rol in het verdere verloop van het verhaal speelt de affaire die Isabelle heeft met een Parijse beeldhouwer. Een zekere Laurent Brouilly. Dit tot wanhoop van haar verloofde Gustavo Gabral. Maar die vergeeft haar het overspel. Hij accepteert ook de daaruit geboren dochter: Beatriz.

Die dochter wordt door Maia als oude vrouw op haar sterfbed ondervraagt. Zo komt ze achter de nodige aanwijzingen betreffende haar afkomst. Wat precies de bedoeling was van haar overleden vader.

 

 

Selexyzebooks

 

 

Titel: De Zeven Zussen
Auteur: Lucinda Riley
ISBN 9789401608299
Xander Uitgevers B.V.
447 pagina’s
E-book EPUB
Genre Literaire fictie
Prijs: €9,99

 

Erasmus: De lof der zotheid als gratis e-book
E-books Special over Opmerkelijke Publicaties