E-books Special over Opmerkelijke Publicaties

Home » Ebook » E-books Special over Opmerkelijke Publicaties      

Een e-books special waarin de meeste opvallende uitgaven van e-books worden belicht

 

 

E-books special

 

 

E-books special

 

Moord op de moestuin

 

Twee, drie of vier wekelijks door Selexyzebooks uitgelichte opvallende publicaties van recent gepubliceerde e-books. Verhalen die het volgens ons verdienen extra in de schijnwerpers gezet te worden. Bijvoorbeeld Moord in de moestuin van Nicolien Mizee, een detective met een knipoog. Maar ook de trieste geschiedenis van een oude villa in Naarden: ’t Hooge Nest. Opgeschreven door Roxane van Iperen. Een must voor iedereen die meer wil weten over onderduikers in de Tweede Wereldoorlog. E-books special: Moord op de moestuin. Volgens de schrijfster van Moord op de moestuin, Nicolien Mizee, komt in het boek geen detective voor, maar is het toch een misdaadroman.

Zelf is ze een groot fan van Agatha Christie en ze al haar spannende boeken heeft gelezen. Wat haar er vooral in aanspreekt is de nonchalante stijl, gekoppeld aan een groot aantal personages die allemaal in aanmerking komen voor het gepleegd hebben van een moord. Die altijd wordt opgelost. Meestal op een verrassende wijze.

Het verhaal Moord op de moestuin speelt zich af op en rondom landgoed Groenlust. Daar herstelt de hoofdpersoon in een boswachterswoning van een hartinfarct dat hij drie dagen na z’n huwelijk kreeg. Het verblijf op het landgoed is als revaliderende vakantie bedoeld. Tot er op de nabijgelegen moestuintjes een moord wordt gepleegd. Wat tot tal van ontwikkelingen aanleiding geeft.

 

Auteur: Nicolien Mizee

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

Isbn: 9789038802022

E-book: €9,99 128 blz.

EPUB met digitaal watermerk

O.a te bestellen bij Bol.com  

 

 

 

 

’t Hooge Nest

 

E-books special: ’t Hooge Nest. Een boek over een huis met een geschiedenins, een oorlogsgeschiedenis. De oude villa in de bossen van Naarden herbergde ooit onderduikers, joodse onderduikers in de Tweede Wereldoorlog.

Een ontdekking gedaan door de schrijfster Roxane van Iperen die met haar gezin in 2012 in ’t Hooge Nest komt wonen. Het huis wordt grondig opgeknapt. Tijdens deze restauratie komt onder de houten vloeren een soort verblijf tevoorschijn, ooit dienende voor het verstoppen van joden die anders het risico liepen gedeporteerd te worden. De schrijfster is de nodige research gaan doen. Wat zo’n zes jaar in beslag nam.

Ze spreekt met buurtbewoners, maar ook met de kinderen van de onderuikers: Janny en Lien Brilleslijper. Bovendien doet ze een grondige studie in vele archieven. Dit alles om de geschiedenis van de prachtige oude villa, ’t Hooge Nest, te ontrafelen.

 

Auteur: Roxane van Iperen

Uitgever: Lebowski

Isbn: 9789048841790

E-book: €9,99

328 blz.

EPUB met digitaal watermerk

O.a te bestellen bij Bol.com

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

De zeven zussen van Lucinda Riley
Mobiele telefoon reader voor het lezen van ebooks