Nieuwe Kindle Amazon introductie in april

Home » E-reader » Nieuwe Kindle Amazon introductie in april  

NIEUWE KINDLE AMAZON BINNEKORT VERKRIJGBAAR

 

Nieuwe Kindle amazon

Amazon heeft de introductie bekend gemaakt van een nieuwe Kindle ereader. Het is de bedoeling dat dit model op 10 april te koop worden aangeboden. Maar ze kunnen alvast voorbesteld worden.

Prijs

De Kindle kost inclusief hinderlijke advertenties op het scherm €80,- Zonder ads doet het apparaat €97,-. Het is zowel in zwart als in een witte uitvoering verkrijgbaar.

Overeenkomsten vorig model

Er zijn veel overeenkomsten met het vorige model van de Kindle, zoals het scherm dat 15,24 centimeter meet en 167 pixels per inch heeft. Naar verluidt is dit scherm opgewaardeerd naar dat van een zogenaamd E Ink Carta scherm. Wat te lezen is in bij de introductie behorende persbericht. Scherpe letters dus. Wat alleen maar kan duiden op het gebruik van een Carta-scherm.

Capacitief aanraakscherm

Tevens staat er in het persbericht dat het een capacitief aanraakscherm is. Wat betekent dat het alleen met de vingers of met een Styluspen bediend kan worden. Niet dus met een ander voorwerp en de bladzijde niet zal verspringen wanneer men er bijvoorbeeld met een koffiebeker tegenaan stoot.

Contrast

Wat bij het laatste model dus niet het geval was. Hoewel daar nooit klachten over zijn geweest. Een beetje ver gezochte verbetering van het bedieningsgemak. Het vorige infrarode scherm had ook nog eens een veel beter contrast, want niet voorzien van een extra laag beschermend plastic.

Audiobooks

Verder is dit model een paar millimeter minder breed en ook minder plat dan z’n voorganger. Maar weegt het wel iets zwaarder. 174 gram tegenover 161 gram. Het heeft dezelfde opslagcapaciteit van 4GB. Ook is het voorzien van Wi-Fi en Bluetooth. Zodat er ook audiobooks op afgespeeld kunnen worden.

VoiceView

Als extra is er de mogelijkheid aanwezig van het inschakelen van het zogenaamde VoicView. Gemarkeerde teksten worden dan voorgelezen. Tekst naar spraak dus. Waar niet iedere lezer van ebooks een voorstander van is. Gelukkig kan deze opties dan ook uitgeschakeld worden.

Batterijduur

De batterijduur is een kleine 4 weken, waarna er opgeladen dient te worden. Dit bij een gebruik van een half uur per dag. Wat in de praktijk ongeveer het gemiddelde is.

Frontverlichting

Het vorige model van Amazons Kindle werd een kleine €10,- goedkoper verkocht. Waar men dus een betere frontverlichting voor heeft met een hoger contrast. Wat natuurlijk een goede zaak is. Alleen moet hier dan wel bij aangemerkt worden dat de nieuwe Kindle Paperwhite gekocht kan worden voor €88,-.

Paperwhite

Wat is dan precies de meerwaarde van het nieuwe model, kan men zich terecht afvragen. Vooral wat betreft de toch veel mindere resolutie in vergelijking met de Paperwhite. Maar resolutie is niet alles. Helemaal omdat de frontverlichting van de nieuwe Kindle zeer nuttig is in het gebruik voor wat betreft het E Ink scherm. Dat kan eigenlijk niet zonder. Maar het kan ook altijd nog uit gezet worden. Al naar gelang de wensen van de gebruiker.

Groter scherm?

Verder is het te hopen dat Amazon nog met een nieuw model van de Kindle komt dit jaar. Eentje met een wat groter scherm. Het is een beetje al te voorspelbaar aan het worden dat ze telkens opnieuw met het 15,24 scherm op de proppen komen.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

 

 

Kindle Amazon gratis abonnement voor 3 maanden
Cybook Europese reader uit 2007
Ebooks & Ereaders