Gratis ebooks van Amazon op wereldboekendag

Home » Ebook » Gratis ebooks van Amazon op wereldboekendag  

GRATIS EBOOKS OP WERELDBOEKENDAG

Gratis ebooks.
Nu zult u zich misschien afvragen wat Wereldboekendag precies is? Een goede vraag. Want het is niet echt een alom bekend gebeuren. Om kort te gaan is het een evenement ter promotie van lezen, publicatie en auteursrechten. Dat voor het eerst plaats vond in 1995 op initiatief van de UNESCO.

Een internationaal evenement dus. Werelboekendag wordt dan ook in meer dan 100 landen gevierd. Elk land organiseert daarbij zijn eigen activiteiten. Niet echt een centraal aangestuurd gebeuren dus. Wat het juist zo spontaan maakt.

In Nederland wordt Wereldboekendag georganiseerd door een stichting die zich bezig met het bevorderen van het lezen. De Stichting Read to Grow. Behalve leesbevordering zit er ook een component op het gebied van de liefdadigheid in de Wereldboekendag.

Op tientallen scholen in het land worden tussen maart en april boeken verzameld. Dit verzamelen gebeurt zowel door de leerlingen als de bibliotheken en mediatheken. Dat zijn dan geen Nederlandstalige boeken maar Engels- en Franstalige boeken. Want deze talen worden nu eenmaal het meest gesproken in ontwikkelingslanden.

De boeken worden geschonken aan kleinschalige onderwijsprojecten. De stichting Read to Grow reikt ook een prijs uit aan de school, in binnen- of buitenland, die het hoogste aantal boeken per leerling heeft verzameld. Er is ook een bronzen standbeeld in Helmond dat symbool staat voor het boeken schenkende kind, ‘The Giving Child’.

Amazon als internationale grootverkoper van ebooks haakt dus ook in op Wereldboekendag. Dat doen ze door het weg geven of beter gezegd downloaden op de Kindle van een aantal gratis ebooks. Dit ter waarde van $45,-. Een behoorlijk pakket dus ter beschikking gesteld door de liefdadigheidstak, Amazoncrossing, van het grootste online concern ter wereld.

De titels, 9 stuks, zijn te downloaden op een speciale landingpage van Amazon. Dit dus voor de bezitters van een Kindle. Gelukkig zijn de gratis ebooks met een app ook te downloaden op een reader van bijvoorbeeld Kobo. Een aanbod dat geldt tot 24 april. Niet te lang wachten dus op dit buitenkansje aan digitaal leesgenot. Vooral niet omdat het boeken zijn van internationaal bekende auteurs.

Zie ook: Gratis Selexyzebooks.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

Onbeperkt abonnement ebooks en audiobooks?
Nicci Gerrard: Woorden schieten tekort