Kobo Libra H20 uitstekende e-reader

Home » E-reader » Kobo Libra H20 uitstekende e-reader  

KOBO LIBRA H2O EEN READER MET KWALITEITEN

Kobo Libra
 

 De pas uitgekomen Kobo Libra H2O is een kwalitatief goede en betrouwbare e-reader. Het paradepaardje van de Canadees Japanse ebook verkoper (Rakuten Kobo) werd eergisteren te koop aangeboden. Maar is inmiddels ook te krijgen bij o.a. Bol.com voor €179,99. Men heeft als koper de keuze tussen een wit of een zwart model.

Wie een ander kleurtje wil kan kiezen uit een roze, grijs of waterblauwe cover als beschermend omhulsel dat ook nog eens als leesstandaard kan worden gebruikt. Een lezer kan daarbij bovendien ook nog eens kiezen voor een liggende- of staande tekstweergave. Deze tekstweergave verandert automatisch wanneer je het apparaat kantelt, maar je kunt natuurlijk ook de schermweergave vastzetten op de weergave van jouw voorkeur.

Over water gesproken: de Kobo Libra is zoals de toevoeging H2O al zegt vochtbestendig. Maar is ook afgeschermd tegen stof. Lezen op een winderig dagje tijdens een bezoekje aan het strand is dus geen probleem. Het geeft zo’n e-reader toch een beetje het aura van een Zwitsers uurwerk: onder de meest extreme omstandigheden doet wat het moet doen: het laten zien van tekst in letters naar keuze. Desnoods in het bad of onder de douche.

Dit lezen kan gebeuren op een scherm van 7 inch (17,78 cm). Voorzien van een resolutie van 300 ppi en ComfortLight PRO-verlichting waarmee blauw licht wordt weggefilterd.

Niet echt groot, maar ook niet klein.

Ook is de Kobo Libra voorzien van een niet-spiegelend scherm, waardoor je met gemak op je strandstoel in de volle zon kunt genieten van je favoriete boek. Je hebt geen last van vervelende schitteringen op het High Definition Carta E Ink-aanraakscherm (touchscreen). Hetzelfde als bij de veel duurdere Kindle Oasis.

Wat betreft de opslagcapaciteit heeft men ook geen klagen. Deze bedraagt 8 GB, goed voor het opslaan van duizenden e-books. Wat de Kobo Libra geen gram zwaarder maakte: 192 om precies te zijn. Vederlicht dus. De ideale e-reader om een bieb aan e-books mee op vakantie te nemen.

Verder is het natuurlijk heel prettig dat de Kobo Libra is voorzien van het geavanceerde ComfortLight Proschermverlichting. Dit is helemaal naar wens van de gebruiker in te stellen. Handig bijvoorbeeld bij het lezen ‘s nachts in bed en de partner niet wordt wakker gehouden door het leeslampje.

Bovendien geeft ComfortLight Pro de mogelijkheid tot het instellen van een zogenaamde zachtere lichtstand.

Wat rustiger is voor de ogen.

Hierdoor kan men makkelijker in slaap komen als nachtelijke lezer. Gewoon omdat het slaaphormoon melatonine kan worden aan gemaakt in de hersens. Het felle blauwe licht op een scherm van een wat ouder type e-reader heeft daar een verstorende uitwerking op. De lichtstand op een Kobo Libra kan automatisch ingesteld worden. Er hoeven geen extra handelingen uitgevoerd te worden voor het dimmen naar de gewenste lichtintensiteit.

Daar is allemaal goed over nagedacht door de makers van de Kobo Libra. Michael Tambly, de directeur van Rakuten Kobo zegt dan ook niet zonder trots dat ze met deze nieuwe e-reader een naadloze digitale leeservaring hebben ontworpen. Bovendien ook nog eens voorzien van een fris en modern uiterlijk. Michael Tambly: ‘Het is onze missie bij Rakuten Kobo om de leeservaring alsmaar te verbeteren. Met de Kobo Libra H2O is dat volgens mij uitstekend gelukt.’ Het is maar dat men het weet als koper.

Onnodig om te vermelden dat er op de Libra Wi-Fi zit. Waardoor men altijd toegang heeft tot de e-bookwinkel van o.a. Kobo zelf. Met een drukje op de knop kan de boekenplank worden aangevuld. 

Maar de Kobo Libra is net als de andere Kobo’s ook aan te sluiten op de desk- of laptop via de meegeleverde USB-kabel. Bijvoorbeeld via het gratis Kobo Plus ebook-abonnement voor 30 dagen. Daar staan tienduizenden Nederlands- en Engelstalige e-books op.

 

Alles op een rij:

  • Water- en stofbestendig (IPX8)
  • Schermgrootte: 7 inch (17,7 cm)
  • Aanpasbare schermverlichting
  • Afmetingen (b x h x d): 1144 x 159 x 5 mm
  • Gewicht: 192 gram
  • Wi-Fi
  • Opslagcapaciteit: 8 GB (tot 6.000 boeken)
  • Een batterij-capaciteit van enkele weken
  • Te lezen bestandsformaten: EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, TXT, HTML, XHTML, RTF, CBZ, CBR

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

Usb-c de nieuwe standaard voor e-books download?
Ereader scherm en ebooks: Van klein naar groot!