Kobo reader: 14 verschillende modellen in 8 jaar!

Home » E-reader » Kobo reader: 14 verschillende modellen in 8 jaar!

KOBO READER ZOEK DE VERSCHILLEN!

Er zijn niet alleen veel verschillende soorten smartphones en tablets, maar ook een heleboel modellen aan readers. Bijna ieder jaar is er wel ergens een nieuw exemplaar te koop, op de markt gebracht door de diverse fabrikanten, zoals Amazon en Kobo. De laatste heeft maar liefst 14 verschillende uitvoeringen die in de afgelopen acht jaar, met meer of minder succes, zijn geïntroduceerd.

Aan de liefhebbers van het e-book de opgave om er eentje aan te schaffen. Wat moeilijker is dan men misschien denkt omdat ze veel op elkaar lijken, soms zelfs nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. Behalve dan de naam die het beestje krijgt. Althans bij Kobo. Amazon houdt het gewoon bij Kindle. Wat misschien minstens zo verwarrend is.

Om het voor de consumenten niet nog nog moeilijker te maken dan het al is bij het aanschaffen van een nieuw model reader heeft Kobo een classificatie systeem bedacht, een rangschikking gebaseerd op een aantal kenmerkende eigenschappen voor ieder afzonderlijk model, corresponderend met het fabrieksnummer van het elektronische leesapparaat. (Standaard aangebracht in de onderkant van de rand van een Kobo reader).

Om ze allemaal op een rij te zetten. In 2010 kwam de eerste Kobo reader op de markt. In oktober van hetzelfde jaar gevolgd door de Kobo Wifi. Waarbij Bluetooth werd vervangen door een veel snellere draadloze verbinding ook wel aangeduid met Wireless Fidelity. Het jaar daarop (2011) kwam de Kobo Touch uit, voorzien van een aanraakscherm. De Kobo Glo introduceerde in 2012 het eerste verlichte inktscherm. In de daarop volgende jaren was er een tendens te zien, met uitzondering van de Kobo Mini, naar een steeds groter scherm.

Met in 2014 het eerste waterbestendige model: de Kobo Aura H2O. In september 2016 kwam het eerste model op de markt met nachtzicht zodat er ook met het licht uit in bed gelezen kon worden (de Kobo Aura One voorzien van een schermdiagonaal van bijna 20 centimeter).
Hoewel dus de naam Kobo bleef gehandhaafd waren er toch kenmerkende verschillende tussen de verschillende modellen, verschillen die de fabrikant heel overzichtelijk op een websitepagina heeft weergegeven.

Raadzaam dus om bij het kopen van een Kobo daar even een blik op te werpen voor het zien van de verschillen. Want die zijn er wel degelijk! Het zich als koper of belangstellende daarvan op de hoogte stellen kan via een aparte pagina op de website van Kobo met daarop een handig overzicht van de verschillende modellen readers.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

 

 

Lezen van e-books op een smartphone
Apple Books opvolger van Ibooks