Inkbook komt met nieuwe ereader van 7.8 inch

Home » E-reader » Inkbook komt met nieuwe ereader van 7.8 inch  

INKBOOK EXPLORE EIND JULI TE KOOP

 

Inkbook

Eind juli komt het bedrijf dat de InkBook produceert, het Poolse Arta Tech, met een nieuwe reader. Het meest opvallend is het veel grotere scherm. Werden eerdere exemplaren nog uitgerust met een scherm van 6 inch, de InkBook Explore doet er bijna twee inches aan beeldscherm (diagonaal gemeten) bij. Dit in navolging van de Kobo-readers en die van Amazon, de Kindle. Deze hebben al een groot scherm voor het lezen van tijdschriften en pdf documenten.

Net als de Kobo Aura One heeft InkBook Explore een scherm met een resolutie van 300 pixels per inch. Plus een schermbelichting met een aanpasbare kleurtemperatuur. Verder is het ontwerp identiek de kleinere InkBook Prime dat een schermdiagonaal heeft van 6 inch. Dat scherm is verzonken, wat wel zo handig en ook goed oogt dan eentje die er half uitsteekt met de rand. In de behuizing zitten ook aan iedere kant de pagina knoppen. Onder het scherm zit de sensorknop.

Wat betreft de geheugencapaciteit heeft de gebruiker geen klagen. Er zit een schijfje in met een opslagcapaciteit van 8 GB. Goed voor een kleine zesduizend e-books. Met een microSD kaart kan dit nog aanzienlijk worden uitgebreid. Op de CPU met een kern (single core) zit nog eens een werkgeheugen van 1 GB. Wat de verwerkingssnelheid ten goede komt en men zonder enige vertraging door een e-book kan bladeren.

Verder zit er ook Wi-Fi en zelfs Bluethooth op de InkBook Explore, maar helaas geen ondersteuning voor audio. Geen speakers dus onder de kap. Wat in een tijd waarin het gesproken boek aan een opmars bezig is als een behoorlijke tekortkoming gezien kan worden. Gelukkig zijn de knoppen programmeerbaar en dus aan te passen aan de voorkeur van de gebruiker. Het gewicht van de InkBook Explore is 242 gram. Niet echt een zware last dus in een schoudertas.

Het besturingssysteem van de InkBook Explore is helaas het verouderde Android 4.4.2. Waardoor een groot aantal apps niet gedownload kunnen worden. Wel is de gebruikers interface geüpdatet en de op het apparaat aanwezige leesapp een groot aantal formaten ondersteund, zoals ePub, PDF, MOBI, TXT, FB2, HTML, RTF en CHM.

De InBook Explore is te bestellen via de eigen website van het bedrijf, het Poolse Arta Tech. Maar is aan het eind van de maand ongetwijfeld ook via Amazon te koop. De richtprijs is $200,- Een kleine 170 euro. Een pittig bedrag waar dan wel een reader tegen over staat die van alle leesgemakken is voorzien. Nu alleen het luisteren nog!

 

 

 

Selexyxebooks

 

 

 

Onyx komt met aantal nieuwe readers
Texture: Nieuw digitaal abonnement van Apple
Ebooks & Ereaders