Onyx komt met aantal nieuwe readers

Home » E-reader » Onyx komt met aantal nieuwe readers  

ONYX NIET ECHT VERRASSEND MET NIEUWE MODELLEN READERS

 

De gerenommeerde maker van readers in China, Onyx, heeft weer een aantal nieuwe versies uitgebracht van de Onyx Boox Note, de Note+ en de Note Lite. Niet duidelijk is of Onyx de readers ook buiten China gaat verkopen. Het is bij dit bedrijf gebruikelijk om in dat enorme land alleen in bepaalde regio’s een model te verkopen. Soms wel tien verschillende versies. Iets dat het aanbod niet echt overzichtelijk maakt voor de consument.

 

Onyx
 

Wat mogelijk samenhangt met het grote aantal karakters op een toetsenbord dat niet te vergelijken is met het Latijnse alfabet dat in het Westen wordt gebruikt. Daar zijn de onderlinge verschillen in de diverse taalgebieden wat betreft toetsenbord minimaal. Maar buiten dat is er soms sprake van minimale verschillen tussen een oud en een nieuw model van een Onyx reader.

Zo is bijvoorbeeld de nieuwe ‘Lite’ versie van de Boox Note vrijwel precies hetzelfde als de normale Note behalve dan dat deze geen Wacom aanraakscherm heeft. Maar een kniesoor die daar over valt. Maar eigenlijk toch wel een beetje vreemd dat ze een nieuw model ‘Note’ op de markt brengen zonder de mogelijkheid daarop aantekeningen te kunnen maken.

De Note+ heeft een verzonken scherm en is ongeveer 35 gram zwaarder dan z’n voorganger. Het is niet helemaal duidelijk hoe het scherm is bevestigd, maar het heeft er toch het meeste van weg dat ze gewoon een extra glazen laag aan de voorzijde hebben bevestigd. Waarbij dan wel gezegd dient te worden dan schrijven op glas met een Stylus pen niet bepaald prettig is om te doen. Neem bijvoorbeeld het glasloze scherm van de Sony DPT-CP1, dat is veel natuurlijk in gebruik. Het schrijven daarop lijkt op het schrijven op papier. Wat te prefereren boven het gladde scherm van de Note+.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

 

 

E-books voor de Kindle? Zes verschillende manieren!
Inkbook komt met nieuwe ereader van 7.8 inch