Texture: Nieuw digitaal abonnement van Apple

Home » E-reader » Texture: Nieuw digitaal abonnement van Apple  

TEXTURE MOET VAN APPLE EEN SERIEUZE SPELER MAKEN IN DE DIGITALE NIEUWSVOORZIENING

Texture

 

Techreus Apple gaat, volgens welingelichte bronnen, een nieuwe digitale service aanbieden dat zich richt op het stroomlijnen van het dagelijkse nieuwsgebeuren in de wereld. De bestaande Apple News applicatie wordt dan uitgebreid met de mogelijkheid van een digitaal abonnement met de welluidende naam Texture. Als abonnee heeft men dan toegang tot 200 publicaties waaronder Vanity Fair, The New Yorker en bladen als The Wall Street Journal. Dit alles voor een kleine $10 per maand.

Het abonnement wordt dan ook nog eens, tegen een extra betaling, voorzien van het nodige aan video, afkomstig van Apple. Ook is er een mogelijkheid tot het afnemen van muziek via Apple Music.

Maar alleen een abonnement op Texture kan dus ook. Al met al een gewaagd initiatief van het grootste technologiebedrijf ter wereld, met een geschatte waarde van 700 miljard dollar.

Wat geen garantie is tot succes. En het maar helemaal de vraag is of het ook zal slagen de meer ervaren concurrenten op het gebied van video-streaming het hoofd te kunnen bieden, laat staan te verslaan. Helemaal omdat Apple niet van plan is om miljarden dollars te gaan investeren voor het aanbieden van originele inhoud. Iets dat bijvoorbeeld Netflix wel doet.

Maar ook Amazon van plan is te gaan doen met z’n Lord of the Rings-televisieshow. En niet te vergeten YouTube van Google dat ook abonnementen aanbiedt. Bijvoorbeeld voor het zien van het succesvolle Cobra Kai (een dramaserie gebaseerd op de Karate Kid films uit de jaren ’80).

Maar ook van muziekdienst Spotify heeft Apple de nodige concurrentie te vrezen. Helemaal omdat er geruchten de ronde doen dat Spotify het aanbod flink gaat uitbreiden met video. Concurrentie genoeg dus op het gebied van luisteren en kijken.

Wel is het een feit dat Apple Music in een paar tijd een kleine 40 miljoen aan abonnees aan zich heeft weten te binden. Een digitale luisterdienst als iTunes heeft zelfs op eigen houtje de hele muziekindustrie weten te veranderen. Ook is het een onloochenbaar feit dat er honderden miljoenen bezitters zijn van een iPhone of een iPad, een groot gedeelte daarvan zou best wel eens geneigd kunnen zijn tot het nemen van een door Apple aangeboden abonnement op het dagelijks nieuwsgebeuren.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

 

Inkbook komt met nieuwe ereader van 7.8 inch
Boox Note en Boox Max2 update van Onyx