Apple Books opvolger van Ibooks

Home » Ebook » Apple Books opvolger van Ibooks  

APPLE BOOKS NEEMT HET STOKJE OVER VAN IBOOKS

 

Apple books
De nieuwe interface van Apple Books.

In september 2018 zal de naam van de e-book applicatie van iBooks, veranderd worden in Apple Books . Net als z’n voorganger gebaseerd op het bestandsformaat ePub, met als kanttekening dat deze bestanden ook na de naamsverandering niet op een Windowscomputer of eentje met het Lynux besturingssysteem gelezen kunnen worden. Dit vanuit het oogpunt van winstgevendheid en het afschermen van het eigen, steeds groter wordende belang in de elektronische lees- en luistermarkt.

Wel gaat met de naamsverandering de rest van het e-book concept van Apple flink op de schop. Wat nauw samenhangt met de invoering van een compleet nieuw besturingssysteem voor alle Apple toestellen. Het zogenaamde iOS12, voor de mobiele apparaten en het macOs Mojave voor de befaamde desktops van Apple. Dit alles dus in september 2018. Een dubbele upgrade welke ook z’n invloed heeft op de e-book tak van Apple. Niet alleen wat betreft de naamsverandering.

Zo komen er een aantal nieuwe leesfuncties bij in Apple Books. Bijvoorbeeld de mogelijkheid te zien of te horen in een audiobook waar men precies is gebleven de laatste keer bij het lezen of luisteren van een bepaalde titel. Handig weergegeven door een opengeslagen boek met de nodige lees en luisterinfo. Een handige nieuwe functie is ook dat men op het scherm de boekomslagen kan zien welke men heeft gedownload uit Apple Books met bovenaan de titel die men aan het lezen is.

Onderaan de bladzijde is een handig menu voor het openen van de bibliotheek van een e-book of een audiobook. Allemaal veel overzichtelijker dan in het vorige besturingssysteem van iBooks. Vooral het veel makkelijker raadplegen van een audiobook kan wel eens een succes blijken. Mogelijk een geduchte concurrent van het e-book. Maar dat moet de tijd uit wijzen. In ieder geval een uitdaging voor ontwikkelaars voor het op de markt brengen van e-book apps die op het nieuwe besturingssysteem zijn gebaseerd.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

Kobo reader: 14 verschillende modellen in 8 jaar!
Barnes & Noble stopt met ondersteuning Nooks uit 2009
Ebooks & Ereaders