Walmart gaat e-books en audiobooks verkopen. Digitale producten!

Home » Ebook » Walmart gaat e-books en audiobooks verkopen. Digitale producten!  

WALMART STAPT IN DE MARKT VOOR DIGITALE BOEKEN

 

Walmart

Walmart voorziet sinds kort niet alleen in fysieke goederen, maar ook in de elektronische lees- en luisterbehoeftes van haar klanten. Plus andere digitale producten. Iets dat een aantal jaar geleden nog voor ondenkbaar gehouden zou worden: het verkopen van lees- en hoorvoer in de vorm van downloadbare bestanden.

Hiertoe is Walmart een samenwerking aangegaan met de Japanse uitgever Rakuten Kobo dat een kleine zes miljoen titels in haar bestanden heeft, zowel digitale boeken als papieren boeken. Maar het accent ligt op het eerste. Iets waarvan Walmart hoopt te profiteren. De supermarktreus zal met z’n e-books de concurrentie aangaan met een reus op het gebied van het elektronisch lezen: Amazon.

De eerste schermutselingen zijn al geleverd in de vorm van een veel goedkoper abonnement voor audibooks, namelijk $9,99 per maand, terwijl dat bij concurrent Amazon $14,95 is. Die zal dus genoodzaakt zijn de prijs te verlagen om geen klanten te verliezen. Mogelijk dat hiermee een kleine prijzenoorlog op het gebied van het digitale luisteren op uitbreken staat. Wat alleen maar voor de consument goed nieuws is.

Wellicht dat anderen zoals Barnes & Nobles ook de prijzen van abonnementen gaan verlagen. En dan maar hopen dat Trump geen roet in het elektronisch eten zal gaan gooien door het invoeren van extra accijnzen. Want Walmart mag dan wel een Amerikaans bedrijf zijn Rakuten Kobo is dat niet.

Het zal uiteraard moeilijk woorden om met een een bedrijf als Amazon te concurreren, maar het is natuurlijk het proberen waard. Want de markt voor e-books en audiobooks zal alleen maar groter worden. Bovendien is concurrentie natuurlijk goed nieuws voor zowel schrijvers als uitgevers. Er zal meer vraag voor hun elektronische lees- en luisterproducten gegeneerd gaan worden.

Voorlopig is het aanbod beperkt tot 40 titels in een kleine 3500 winkels van Walmart. Maar dat zullen er snel meer worden wanneer er genoeg vraag is. Klanten kunnen een digitale kopie van een boek bestellen via een zogenaamd ‘elektronische boekenkaart’. De inhoud is dan te lezen op een speciale ebook app van Walmart of op een Kobo ereader. Als onderdeel van de samenwerking zal Walmart in haar winkels de Kobo Aura ereader gaan verkopen. Plus de andere modellen aan ereaders Rakuten Kobo.

 

 

Selexyzebooks

 

 

Ibook app van Apple veranderd op de nieuwe Iphone
Simon & Schuster: Nieuw initiatief voor e-books