Sony reader PRS-T3S: Oud maar nog steeds goed

Home » E-reader » Sony reader PRS-T3S: Oud maar nog steeds goed  

DE SONY READER PRS-T3S IS EEN GEDATEERDE READER DIE NOG STEEDS AAN DE EISEN VOLDOET

 

Sony reader PRS-T3S
 

Een reader uit 2014 die door veel lezers van ebooks nog steeds wordt gekoesterd. Vandaar deze terugblik op een reader die nog  z’n mannetje staat op het gebied van het lezen van ebooks.

Volgens de woorden van SONY is dit de beste en lichtste reader die er op dit moment verkrijgbaar is en dit hebben wij dan maar voor lief te nemen toch? Natuurlijk niet, in deze korte review zetten we de pluspunten van de reader op een rij. Is het een goede of minder goede reader? De Sony PRS-T3S is in ieder geval een READER die qua grootte niet bijzonder is, maar in onze ogen is het 6 inch scherm ruim voldoende voor het lezen van ebooks. Het capacitieve touchscreen heeft een resolutie van 758*1024 pixels. Verder is de Sony reader PRS-T3S voorzien van 2GB intern geheugen welke vergroot kan worden met max 32GB d.m.v. een MicroSD kaartje.

 

Wat maakt deze reader bijzonder?

De afgelopen jaren heeft Sony flink aan de weg getimmerd op het gebied van ereaders. Met als positieve uitschieter de Sony PRS-T2N. Die zorgde ervoor dat ereader onder de honderd euro tot de mogelijkheden behoorde. Ook nog eens voorzien van tal van snufjes op het gebied van het elektronische lezen.

Een lijn die Sony doorzette met de T3 serie. Het scherm is voor een ereader superstrak door het E-INK Pearl scherm met een goede resolutie. Maar wat deze reader vooral bijzonder maakt is de combinatie van een paar handigheidjes op hardware gebied en de software die Sony erop heeft draaien. De Sony PRS-T3S is voorzien van de Advanced page refresh techniek waardoor het omslaan van bladzijden soepel verloopt. Helaas is de claim dat het de lichtste reader van dit moment is niet helemaal juist. Naar met 200 gram is het zeker een reader die je kan scharen onder de lichtste readers van dit moment. Dit zorgt ervoor dat je hem door het formaat en het gewicht makkelijk kan vast houden.

 

Verder nog unieke features ontdekt?

De enige echt nog unieke feature die Sony geïntroduceerd heeft is het snelle laad systeem. Dit houdt in dat je een reader met een lege accu na een paar minuten opladen alweer kan gebruiken. Tot minstens 600 bladzijden. Wat zeker een pluspunt is. Maar de reader kan ook volledig opgeladen worden. Dan heeft de bezitter van de Sony reader PRS-T3S weer een kleine twee maanden leesplezier.

 

De ervaring met de Sony PRS-T3S

Mijn ervaring met de Sony PRS-T3S is positief. Waarbij dan wel de kanttekening dat ik het niet helemaal eens ben met de stelling dat het de beste reader van het jaar 2014 is. Maar door de lage prijs komt het apparaat zeker in de buurt van de kwalificatie: goede reader. Op dit moment is de Sony reader PRS-T3S te koop voor €174,- 

Door de diverse technieken op het gebied van digitaal lezen welke Sony op hun reader toegepast heeft is het daarom met recht een succesvolle vervanger van de PRS-T2 serie. Het enige wat ik nog wel mis, is een de frontverlichting die al ingebouwd is op de Sony PRS-T3S. Waar concurrent KOBO al diverse modellen heeft voorzien van frontverlichting, moet je het met deze reader doen met losse accessoires, wat overigens wel goed werkt. Je kan namelijk diverse covers erbij bestellen met een leeslampje erboven waardoor ook ’s avonds lezen comfortabel is!

Prijs

Verder werkt de software van de Sony Reader PRS-T3S zonder noemenswaardige storingen. Snel ook! Dat is een groot pluspunt. Want er zijn ook readers die bijvoorbeeld voor het openen van een ebook minstens 20 seconden nodig hebben. Gelukkig dus niet deze reader van Sony. Mede daardoor is deze reader een degelijke reader te noemen voor een redelijke prijs.

 

De Sony PRS-T3S is bij AMAZON.DE te koop voor €174,23

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

Nieuwe readers in de loop van het jaar
Kobo Aura en de Kobo Aura H20 readers