Leeswijzer Romans Voor Smartphone Of Tablet

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Romans Voor Smartphone Of Tablet  

Romans te lezen als ebook op een smartphone of tablet

Smartphone of tablet
 

Romans ebooks

 

Hieronder de door ons in de leeswijzer geselecteerde romans (fictie ebooks) onderverdeeld in de rubrieken klassieke en hedendaagse romans. Deze zijn opgemaakt als epub en dus te downloaden op een smartphone of tablet. Dit kan bij verschillende aanbieders van ebooks zoals Libris, Bruna, Bol.com en Kobo.

Bij Amazon hebben de ebooks een ander bestandsformaat: mobi of azw3. Ebooks met die bestanden zijn niet direct op een smartphone of tablet te lezen. Dan moeten ze eerst omgezet worden naar epub via een speciale app of een programma. Hoe men dit precies doet wordt uitgelegd in een artikel over dit onderwerp. Een kwestie van enkele muisklikken en een ebook van Amazon kan ook op een smartphone of tablet gelezen worden.

Er is op de leeswijzer van Selexyzebooks ook een pagina met romans die als ebook te koop zijn bij Amazon.nl. Dezelfde titels als hieronder!

Voor het lezen van een ebook op een iPhone of iPad is een speciale app nodig. Zie het artikel daarover op deze site.

Klassieke en recent verschenen romans als ebook voor op de smartphone of tablet. Bij ieder ebook staat een beoordeling van lezers:

 

Titels:

 

 

 

 

 

Smartphone of tablet

 

 

Klassieke romans voor op een smartphone of tablet
De kant van Swann
Smartphone of tablet
Klassieker kan het bijna niet, maar dan in de moderne betekenis van het woord: De kant van Swann geschreven door de Franse schrijver Marcel Proust. Het eerste deel van de serie Op zoek naar de verloren tijd. De beroemde passage waarin de verteller een schelpvormige cake eet, een madeleine, gedompeld in een kopje bloesemthee. De door hem opgesnoven geur, is die van z’n voorbije jeugd. De gebeurtenissen opgeslagen in het geheugen. Wat hem een duik in het verleden doet nemen op zoek naar het nodige aan losgeraakte momenten. Het ebook De kant van Swann is bij Bruna te koop voor €6,99. Geschikt voor op de smartphone of tablet.
Er zijn geen sterren voor De kant van Swann bij Bruna. Maar wel bij Bol.com:
Smartphone of tablet
Geen reviews bij Bruna ook voor De kant van Swann. Wel bij Bol.com 12 commentaren van lezers. Drie staan hieronder vermeld:
Gemiste kans voor de ebook versie
Eindelijk is Proust digitaal! Op de inhoud ga ik niet in, want die moet ik nog geheel ontdekken, waar ik zeer naar uitzie. Mijn rating heeft dan ook niets te maken met Proust’s creatie, maar alles met de teleurstellende ontdekiing dat het notenapparaat niet is voorzien klikbare linkjes. Bij een tekst die toch al niet als de makkelijkste wordt ervaren, is dit een storend gemis, waarbij ik me verder nog bedenk dat sommige spotgoedkope ebook uitgaven van boeken waarop het copyright is verlopen in dit opzicht beter verzorgd zijn. Ik denk hierbij aan meerdere digitale versies van het uiterst omvangrijke ‘The History of the Decline and Fall of the Roman Empire’ van Edward Gibbon, die stuk voor stuk voorzien zijn van volledig navigeerbare noten, dus waarom niet voor deze full-price editie van één van dé klassiekers van de wereldliteratuur? Ik hoop dat hier voor de volgende digitale uitgave verandering in zal komen!

Godbluffer Haarlem 24 november 2018
Zware kost
De kant van Swann: hoe krijg je het voor elkaar om dit te vertalen. Ook het lezen gaat niet vanzelf: herhaaldelijk raak ik tijdens het lezen van een zin de draad kwijt. Maar het loont de moeite om het nog een keer en een derde keer te proberen. Mooi boek. Hij slaagt er denk ik voor zichzelf wel in, door alle details en verwijzingen, om iets terug te halen van de verloren tijd. Maar het blijven toch ook zíjn herinneringen, en die zijn niet overdraagbaar. Mooie voorkant. Slappe kaft is riskant. Maar wel voordelig geprijsd.
FritsMooijaart Alkmaar 11 oktober 2016
Een prachtig begin van een bijzondere reeks boeken van Marcel Proust
Eerste deel van de zeven-delige reeks Op zoek naar de verloren tijd. Dit eerste deel De kant van Swann bevat de 3 boeken Combray (vertaald door C.N. Lijsen), Een liefde van Swann (vertaald door M.E. Veenis – Pieters), Plaatsnamen: de naam (vertaald door Thérese Cornips). In dit deel spiegelt de hoofdpersoon zich aan de intrigerende figuur Swann, zijn buurman. Een prachtige opening van deze bijzondere, introspectieve reeks van Marcel Proust.
Zeemijl Amsterdam 30 april 2016
Heerlijke nieuwe wereld
Smartphone of tablet
Een boek dat niet kan ontbreken op de lijst tijdloze klassiekers van fictie ebooks: Heerlijke nieuwe wereld van de Engelse schrijver Aldous Huxley. Vertaald uit het Engels (Brave New World). Met z’n nihilistische toekomstvisie (baby’s geboren uit flessen) van invloed geweest op een schrijver als Michel Houellebecq. Het ebook Heerlijke nieuwe wereld is te koop bij Bol.com voor €9,99. Als epub geschikt voor op de smartphone of tablet.
Aantal sterren voor Heerlijke Nieuwe Wereld bij Bol.com:
13 commentaren van lezers over Heerlijke Nieuwe Wereld. 3 staan hieronder vermeld:
Prachtig geschreven meesterwerk dat aanzet tot nadenken.
Een literair meesterwerk met een aangrijpende boodschap. Actueler dan ooit tevoren.
Progmik Kerkrade 11 februari 2020
Een visionaire, maar soms inaccurate toekomstroman
Heerlijke nieuwe wereld heeft mij zeker doen nadenken over bepaalde pijlers waar onze huidige maatschappij, en die van Huxley (1932), op gebaseerd zijn. Zo laat hij zijn personages op sublieme wijze in dialoog gaan over thema’s als geloven, liefde, geluk en leed. In dat opzicht blinkt Huxley zeker uit. Langs de andere kant slaat hij in mijn ogen soms de bal mis betreffende zijn toekomstvoorspellingen. Zo verplaatst iedereen zich in supersonische helikopters, maar moet men nog altijd met een manuele camera fotograferen. Al bij al raad ik dit boek zeker aan.
WanderD Vilvoorde 21 februari 2017
Leuk hoor
Goed boek, maar niet zo een goede vertaling.
Miguellos 28 januari 2020
Turks fruit
Smartphone of tablet
Bestseller uit de jaren 60 van Jan Wolkers. Turks fruit waarin liefde en vergankelijkheid in een directe niets verhullende stijl zijn opgeschreven. Een boek misschien nog beter dan de verfilming door Paul Verhoeven. Of minstens zo goed. Het ebook Turks fruit is te koop bij Libris voor €9,99. Als epub geschikt voor op de smartphone of tablet.
Er zijn geen sterren voor Turks fruit bij Libris. Maar wel bij Bol.com:
Geen reviews bij Libris over Turks fruit. Wel bij Bol.com 33 commentaren van lezers. 4 staan hieronder vermeld:
“Oer boek”
“Oer boek” vd Nederlandse literatuur.
HS26 14 januari 2020
Moet iedereen lezen
prachtig boek en snel geleverd.
anikapunk wetteren- belgie 31 december 2019
Wolkers in topvorm
Rode oortjes!!
Betondorp Haaksbergen 3 december 2019
Goud van oud
Goud van oud!
smalweesp 3 december 2019
Dublinezen
Smartphone of tablet
Hoewel hij reeds op jonge leeftijd Ierland de rug toekeerde voor het vasteland van Europa is Dublin toch onlosmakelijk met James Joyce verbonden. Het decor voor de verhalen in het boek genoemd naar de inwoners van de door Joyce niet bepaald geliefde stad. Volgens hem het centrum van geestelijke verlamming. Wat in de verschillende verhalen waaruit Dublinezen bestaat dan ook tot uitdrukking komt. Het ebook Dublinezen is bij Kobo te koop voor €13,99. Als epub geschikt voor op de smartphone of tablet.
Aantal sterren voor Dublinezen bij Kobo:
Wel een ster maar geen reviews voor Dublinezen bij Kobo. Ook niet bij Bol.com.
Dode zielen
Smartphone of tablet
Misschien wel één van de vreemdste verhalen ooit aan het papier toe vertrouwd: Dode zielen van Nicolaj Gogol. Van grote invloed geweest op veel moderne schrijvers, bijvoorbeeld Franz Kafka met z’n roman Het Proces. Maar ook op James Joyce’ Ulysses, waarmee het postmodernisme in de literatuur pas echt een aanvang neemt. In Dode Zielen wordt op onvergetelijke wijze de zwerftocht beschreven van nietsnut en klaploper Tsjitsjikov. Die probeert door het opkopen van overleden lijfeigenen een luxe leventje te financieren. Of dat lukt zal niemand ooit te weten komen omdat het tweede, en mogelijk ook derde deel van de roman Dode Zielen wel is geschreven, maar nooit is uitgegeven. Die zouden door Gogol verbrand zijn. Het ebook Dode zielen is bij Kobo te koop voor €9,99. Als epub geschikt voor op de smartphone of tablet.
Aantal sterren bij Kobo voor Dode zielen:
1 review bij Kobo over Dode zielen:
Erg geestig
Prachtig boek. Ik heb er vaak om moeten schaterlachen.
Door Jules W. op 22 november 2017
 

 

 

 

Romans ebooks.

 

Hedendaagse romans voor een smartphone of tablet
De zeven zussen
Het eerste deel van een zevendelige serie geschreven door Iers/Engelse schrijfster Lucinda Riley. Behoorlijk wat fictie ebooks dus. Het draait allemaal om zeven zussen die zijn geadopteerd door een steenrijke zakenman. In dit deel is de oudste zus aan het woord. In de overige delen volgt de rest. Telkens wordt een duik in het verleden genomen wanneer een zus de opdracht vervult haar gegeven in een brief door de overleden adoptievader. In dit eerste deel is het de dochter, Maia d’Aplièse, die centraal staat. Voor een bespreking van het boek op onze site zie: De zeven zussen van Lucinda Riley. Het ebook De zeven zussen is te koop bij Bol.com voor €9,99. Als epub geschikt voor op de smartphone of tablet.
Aantal sterren voor De zeven zussen bij Bol.com:
767 commentaren van lezers over De zeven zussen. 5 staan hieronder vermeld:
Super mooi en spannend boek
Heel spannend en bijna in een ruk uit te lezen.
Misedaluja 18 februari 2020
Super
Een geweldig boek fijn om te lezen.
boslady 18 februari 2020
Top roman
Heerlijk boek om te lezen, goede verhalen. Inmiddels deel twee al bijna uit.
Cbrm Ommen 11 februari 2020
Afknapper
Boek begint goed, maar daar houdt het mee op. Het verhaal wordt oppervlakkig, hangt als los zand aan elkaar. Uiteindelijk is het niets meer dan een veredeld bouqettereeks roman. De lovende kritieken zijn me een raadsel.
Lemontree Ijmuiden 15 april 2019
Boek om te relaxen
Makkelijk leesbaar, leuk verhaal. Als je van inhoudelijk hoogstaand materiaal houdt, is dit geen optie. Leuk gezellig verhaal waar je niet de gehele tijd je aandacht bij moet houden.
Tercil 12 februari 2019
Elementaire deeltjes
Sleutelwerk van de Franse meester in het op literaire wijze kritiseren van de westerse consumptiemaatschappij. Waarin hij middels z’n hoofdpersonen stelling neemt tegen het existentiele vrijheidsdenken van een filosoof als Jean Paul Sartre en een schrijver als Albert Camus. In Elementaire deeltjes moeten de hippies en activisten van mei ’68 het ontgelden. Die hebben de oude waardestelsels opgeblazen zonder er iets voor in de plaats te stellen. In tegendeel ze hebben zich kritiekloos overgegeven aan de kapitalistische consumptiemaatschappij. Grotendeels door hen zelf vorm gegeven. Toen de onvermijdelijke kater kwam na het feest van de democratisering zochten ze troost in tal van zweverige denkstelsels, onder de noemer van New Age. Dit alles op niets ontziende wijze beschreven door Houellebecq. Het ebook Elementaire deeltjes is bij Kobo te koop voor €7,49. Als epub geschikt voor op de smartphone of tablet.
Aantal sterren voor Elementaire deeltjes bij Kobo:
2 reviews van lezers over Elementaire deeltjes:
Geweldig werk
Lekker om te lezen, zeer intrigerend werk. Schitterende passages.
Door Dr op 5 maart 2018
Zo mooi
1 van de mooiste zinnen ooit: Die gekwelde, tegenstrijdige, individualistische en twistzieke soort met zijn grenzeloze egoïsme, die soms tot enorme geweldsuitbarstingen in staat was, maar toch altijd in goedheid en liefde bleef geloven.
Door Bernard op 11 februari 2018
Finse dagen
Alweer het zoveelste boek van ex-Jiskefetter Herman Koch. Deze keer een verhaal gebaseerd op een waar gebeurde episode in het leven van de schrijver. Verslag van een sombere periode uit z’n leven, doorgebracht in een somber land: Finland, waar hij veertig jaar geleden het overlijden van z’n moeder probeerde te verwerken in de eenzame berkenbossen van het Europese noordelijke der noordelijken. Ver weg van z’n woonplaats. Extra gekweld door het feit dat z’n vader alweer een nieuwe vriendin heeft terwijl ma net heen gegaan is. Menig schrijver zal jaloers zijn op de soepele pen van deze erudiete romancier. Het ebook Finse dagen is te koop bij Libris voor €12,99. Als epub geschikt voor op de smartphone of tablet.
Er zijn geen sterren voor Finse dagen bij Libris. Maar wel bij Bol.com:
Goed
Een mooi boek!
Lolbroekj Pingjum 5 februari 2020
Hmmm…
Jeugdherinneringen die veel indruk op je hebben gemaakt, zijn vaak lastig over te brengen op een ander. Ik snap wel dat Kochs vrienden meewarig keken als hij weer over Finland begon. Soort van verveling misschien? Op papier slaagt Koch er helaas ook niet in om mij te boeien met zijn Finse avonturen. Teveel nutteloze details. Te weinig spanning. Ik kon een gaap niet altijd onderdrukken. Er zitten elders wel mooie stukken in het boek, o.a. over de relatie met zijn vader, moeder en de minnares van pa. Maar in de loop van het boek raakte ik toch wat geïrriteerd over de inspanningen die Koch zo nadrukkelijk verricht om je van ‘iets’ te overtuigen (de waarheid, zijn identiteit….ik weet het niet). Misschien moet ik het boek nog maar eens lezen.
Allemaal 1 februari 2020
Favoriete Herman Koch
Ik val meteen met de deur in huis, dit is absoluut, zonder twijfel, mijn favoriete Herman Koch! Wat een boek, zo mooi geschreven. Ik ben helemaal fan en laaiend enthousiast.
Alexandrap1 22 januari 2020
De moord op de commendatore
Een ebook vol wonderlijke gebeurtenissen, maar dat toch geloofwaardig blijft. Op zich al een knap staaltje schrijfkunst dat niet veel schrijvers gegeven is. Maar dus wel de Japanse schrijver Haruki Murakami in deze lijvige roman van bijna 800 bladzijden in de fictie ebooks, bestaand uit twee delen: ‘Een idea verschijnt’ en ‘Metaforen verschuiven’. Het uitzonderlijke krijgt een centrale plaats in de vertelling over een gescheiden schilder die in afzondering inspiratie voor nieuw werk hoopt te vinden Tevens over het nodige aan liefdesverdriet heen probeert te komen na zes jaar huwelijk. Maar het loopt dus anders wanneer hij in het huis waarin hij verblijft een vreemd schilderij ontdekt dat tot leven komt. De aanzet tot tal van hilarische gebeurtenissen dat van De moord op de commendatore een uitzonderlijke vertelling maakt. Het ebook De moord op de commendatore is te koop bij Kobo voor €9,99. Als epub geschikt voor op de smartphone of tablet.
Aantal sterren bij Kobo voor De moord op de commendatore:
5 reviews bij Kobo over De moord op de commendatore:
Mysterieus en toch ook niet
Fijne schrijfstijl waardoor je blijft lezen terwijl er soms paginas lang heel weinig gebeurt. Verwacht alleen geen verklaring van de gebeurtenissen.
Door Nugt op 19 juli 2019
Een ware Murakami
Je proeft de sfeer door zijn stijl direct aanwezig en alomtegenwoordig… die lang na het einde bij je blijft
Door 8ree op 7 januari 2019
Dit boek neemt je mee
Een waargebeurde droom, de wereld van boven en van onder… Van buiten en binnen. Symbolisch realistisch..
Door Elisa op 19 november 2018
De moord op Commendatore, is fantastisch leesvoer
Nog nooit heeft Murakami mij teleurgesteld. Het is een geweldig schrijver en de moord op Commendatore (deel 1+2) mag tot zijn beste werken worden gerekend. Van begin tot einde wordt je volledig meegenomen in het verhaal en kan je maar niet stoppen met lezen. Super!!
Door Marcel Tissen op 19 juni 2018
Veel geblaat, weinig wol
Een genre waarin Gabriel Garcia Marquez in uitblonk, krijgt een Oosterse variant. Dat mislukt volkomen. Het gevoel van een kloof wat magisch realisme met de dagelijkse werkelijkheid creëeert, kan alleee
Door Martijn op 1 april 2018
Wees onzichtbaar
Verhaal over een Turkse jongen, Metin, die opgroeit in de Bijlmermeer. Het gezin waar hij deel van uitmaakt wordt met harde hand bestuurd door een nogal heerszuchtige vader. Een werkloze communist die veel drinkt en losse handen heeft. Met het ouder worden van Metin groeit het verzet tegen de Marxististische vader. Een kleurrijk en boeiend geschreven verslag over het opgroeien van een allochtone jongen. Het ebook Wees onzichtbaar is te koop bij Bol.com voor €11,99. Als epub geschikt voor op de smartphone of tablet.
Aantal sterren voor Wees onzichtbaar bij Bol.com:
309 commentaren van lezers over Wees onzichtbaar. 5 staan hieronder vermeld:
De Bijlmer
Leven in de Bijlmer Andere culturen Discriminatie.
Afgelopen 4 februari 2020
Mooi verhaal
Mooi boek dat in één adem uit leest.
Stuwie3 7 januari 2020
Prachtig
Schitterend boek.
Wuppie69 Zuidhorn 7 januari 2020
Meeslepend
Een boek dat je niet weg kunt leggen, de taal in het boek is erg mooi. De hoofdpersonen zijn erg mooi beschreven, je leert ze zo goed kennen.
Corasol Oost-Souburg 3 december 2019
Rechtop blijven en doorgaan
Heel mooi boek over een jonge jongen die opgroeit tussen een kleurrijk palet van culturen. Zelf ook uit een ander land, waardoor hij zijn identiteit nog meer zoekt dan andere leeftijdsgenoten. Een verhaal van een jongen die niet meteen vecht of grof is: die de kunst van verdragen kent. Zonder houvast van een voorbeeld vaderrol zijn weg zoekt. Ik vond het prachtig.
Frrr 12 november 2019
 

 

 

 

De opsomming van door ons in de leeswijzer aanbevolen romans ebooks voor op een smartphone of tablet is informatief. Het is geen voorspraak tot het kopen van het betreffende ebook. De keuze daarin is uitsluitend en alleen aan de bezoeker van de leeswijzer voor ebooks. Mocht iemand tot een aankoop besluiten dan strijken wij daar op geen enkele manier een provisie voor op.