Literatuur met spanning en emotie: E-book Parel

Home » Literatuur » Literatuur met spanning en emotie: E-book Parel  

 LITERATUUR MET EEN ZOET EN AVONTUURLIJK SMAAKJE GESCHREVEN DOOR LUCINDA RILEY

 

Literatuur
 

Parel is het vierde deel uit de serie De Zeven Zussen (genoemd naar de gelijknamige sterrencluster, de Plejaden. Zus voor zus door Zeus aan de hemel geplaatst). Het vorige, derde deel, ging over de afhankelijke zuster Star. Afhankelijk van de hoofdpersoon uit het volgende deel vier. Een zuster die CeCe heet.

De zuster die ze altijd wist te imponeren met haar overheersende gedrag heeft een nieuwe liefde gevonden. Daar wil ze een zelfstandig leven mee opbouwen. Iets waardoor CeCe zich eenzaam voelt. Helemaal na de dood van haar vader. Zijn verscheiden is, net als bij haar medezusters, een keerpunt.

Een gegeven waar de hele serie van de zeven zussen om draait. Een steenrijke in Zwitserland woonachtige excentriekeling die z’n zogenaamde dochters middels z’n testament op zoek laat gaan naar hun verleden. Wat ze naar de uithoeken van moeder aarde brengt. Om daar vervolgens geconfronteerd te worden met wie ze werkelijk zijn. Vaak met de moed der wanhoopt afdalend in de eigen psyche en dan is het ook nog eens helemaal de vraag of hun adoptievader wel echt overleden is.

Wat de door de zussen gevoelde ontworteling niet minder groot maakt. Meestal na een diepe duik in de familiegeschiedenis. Beeldend door de schrijfster onder woorden gebracht. De boeken staan niet voor niets stuk voor stuk hoog genoteerd op de internationale bestsellerslijsten. Geen lezer die nog om haar heen kan. Literatuur met emotie.

Het vierde deel uit de reeks gaat zoals gezegd over zus CeCe. Die toch meer aan zus Star hing dan ze dacht. Nu deze trouwplannen heeft moet ze het verder alleen uit zoeken. Na veel gedraal verlaat ze in een bui van wanhoop haar woonplaats Londen. Net als de andere zes zussen een poging wagend haar verleden te ontrafelen. Wat zal het haar brengen?

De enige houvast die ze heeft is een zwart-wit foto en de naam van een vrouwelijke pionier die honderd jaar geleden in Australië leefde. Toen nog een Britse kolonie. Het afvalputje van grote broer Engeland, hoewel het vele malen groter was als continent. Maar ook een magneet voor meer avontuurlijk ingestelde types. Net als ooit bij ons Indonesië. De meeste Europese landen hadden wel een tropisch droomoord waar de lokale bevolking als voetveeg werd gebruikt.

Op weg naar Sydney gaat CeCe eerst nog langs Thailand, naar de prachtige stranden van Krabi. Beeldend beschreven door Lucinda Riley. Tussen de rugzaktoeristen ontmoet ze de mysterieuze Ace, ook al zo’n eenzaam dolende ziel, net als zijzelf. Ze komt er al snel achter dat hij een duister geheim met zich mee draagt. In de literatuur van Lucinda Riley een bekend gegeven.

Meestal het startpunt voor het verleden zich te roeren. Zo ook in Parel. Als blijkt dat precies honderd jaar eerder een zekere Kitty McBride, dochter van een predikant, de kans krijgt net als CeCe naar Australië te reizen. Dit doet ze uiteraard niet in een vliegtuig, maar per schip in het gezelschap van een welgestelde dame: Mrs McCrombie.

Eenmaal aangekomen in Adelaide raakt hoor lot verstrengeld met dat van de familie van haar suikertante, Mrs McCrombie. Inclusief een stel tweelingbroers: de onstuimige en avontuurlijk ingestelde Drummond en de ambitieuze Andrew. De erfgenamen van een fortuin gebaseerd op de parelvangst in het kristalheldere water rondom Australië. Wat kostbaarheid betreft zijn parels gelijkwaardig aan een edelsteen als diamant. Even moeilijk te vinden op de bodem van de zee, tussen levensgevaarlijke koraalriffen. Maar het kon grote rijkdom brengen, zoals in het vierde deel uit de serie De Zeven Zusters. Parel dus.

Eenmaal terug in het heden gaat CeCe naar het kokendhete centrale deel van Australië. Tussen hitte en stof begint de zoektocht naar haar verleden. Iets waarbij de walmende energie van het gebied en niet te vergeten de originele bewoners ervan, de Aboriginals, een stimulerende werking hebben. Het doet iets in haar wakker worden. Een sluimerend gevoel dat haar doet inzien dat het enorme wilde en uitgestrekte continent haar iets zou brengen waarvan ze niet dacht dat het ooit mogelijk was: het gevoel ergens thuis te horen. Iets dat prachtige literatuur oplevert.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

E-book Parel
Auteur: Lucinda Riley
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
ISBN: 9789401609524
592 pagina’s
EPUB met digitaal watermerk
Prijs: € 11,99 (O.a. bij Bol.com).

Eerder bij Selexyzebooks besproken delen uit de serie De Zeven Zusters: Maan, Storm en Schaduw.

 

 

Roman nr 1 e-book top 10: Kamers antikamers
De nieuwe Amazon Kindle ongeschikt voor audio