Kindle Oasis 3 van Amazon: Een kritische beoordeling!

Home » E-reader » Kindle Oasis 3 van Amazon: Een kritische beoordeling!  

DE KINDLE OASIS 3 ONDERSCHEIDT ZICH VAN Z’N VOORGANGER DE OASIS 2

 

Kindle Oasis 3
 

 

Amazon heeft alweer een paar weken geleden de nieuwe Oasis op de markt gebracht. Hartje zomer zodat een vakantieganger die gek is op ebooks een nieuw model ereader mee kon nemen naar hotel of camping. Maar ook degene die een meer professionele interesse heeft in elektronisch lezen heeft er z’n voordeel mee kunnen doen in het vliegtuig richting Costa en rivièra. Inmiddels is er sinds de introductie genoeg tijd verstreken voor het vellen van een meer fundamenteel oordeel over de Kindle Oasis 3.

Eerst iets over de rangorde van deze nieuwe reader: wat is z’n plek ten opzichte van z’n voorgangers bij de grootste online boekenverkoper ter wereld? Van Amazon zelf beweren ze dat het de 10e generatie readers is. Samen met de Kindle Paperwhite 4 en de basic Kindle, ook uit 2019. Een arbitraire kwestie. Want kenners houden het op de derde generatie van de Oasis-serie.

Belangrijker dan het precieze nummer van de lichting reader zijn de verbeteringen ten opzichte van z’n voorgangers. En dat is nu precies het heikele punt van de Kindle Oasis 3. Die lijkt namelijk wel erg veel op het vorige model, de Oasis nummer 2. Kenmerken en specificaties zijn vrijwel identiek. Op een belangrijk punt na: de ingebouwde schermverlichting die voorzien is van kleurtemperatuur.

Dit frontlight kan op de stand automatisch gezet worden, maar ook met de hand bediend. Het is maar wat de lezer van een e-book wil. Hierbij heeft Amazon het onderste uit de elektronische kast gehaald door het inbouwen van 25 LED’s in het scherm.

Een krachtige batterij voorziet die lampjes van genoeg stroom om er wekenlang ongestoord van gebruik te kunnen maken. Men kan dan zowel binnen in het donker als buiten in fel zonlicht ongestoord een boekbladzijde lezen. Gewoon een kwestie van afstellen. Iets dat bij z’n voorganger, de Oasis 2, een stuk lastiger was. Gewoon omdat er de helft minder LED’s in de rand van het scherm zitten.

Als het nieuwe model reader zich dus ergens in onderscheidt van z’n voorganger dan is het wel het aanpassen van een te lezen tekst aan de hoeveelheid licht in de omgeving. Daar is dan wel een wat krachtigere batterij voor nodig. Deze batterij zit in verborgen in de brede kant van de reader, die daar een tiende millimeter dikker is dan z’n voorganger.

Wat de prijs betreft zit er geen verschil tussen de Oasis 2 en 3. Voor €199.99 kan men zich de eigenaar van een Kindle Oasis 3 noemen voorzien van 8 GB opslagruimte. Voor €289.99 heeft men een Oasis 3 met 32 GB aan opslagruimte.

 

 

Selexyzebooks

 

 

E Ink en e-book: Niet alleen elektronisch papier
Stylus-pen om lekker mee te tekenen op een scherm