Stylus-pen om lekker mee te tekenen op een scherm

Home » E-reader » Stylus-pen om lekker mee te tekenen op een scherm

 Stylus om mee tekenen op een scherm van een ereader

 

 

Op de nieuwste generatie readers zit standaard een scherm voorzien van zogenaamde e-ink technologie. Dat betekent dat er een natuurgetrouwe weergave plaats vindt van echt papier. E-readers zijn immers apparaten waarop boeken, kranten en tijdschriften gelezen worden. Plus het nodige aan documenten. Dat ziet er tegenwoordig dus heel realistisch uit op de gemiddelde e-reader, bijvoorbeeld een Kindle. De mens doet nu eenmaal graag alsof. Geen echt papier dan maar iets dat er sprekend op lijkt. E-ink dus.

Een stylus-pen is inmiddels ook een standaard attribuut. Vooral bij de wat duurdere e-readers, zoals de Boox Max. Maar ook op de veel goedkopere Kindle Fire tablet, heel goed te gebruiken als reader voor het lezen van e-books, kan men het scherm beschrijven. Dat heet niet voor niets een touchscreen.

De inkt lijkt net echt. Maar het is gewoon een serie op rij gezette zwarte pixels. Maar dat mag de pret niet drukken. Gewoon dus lekker krabbelen op een e-reader met een tekenfunctie. Of aantekeningen maken. Een ingeving opschrijven en die voor later bewaren.

Wie schrijven zegt, die zegt ook een beetje: tekenen. Ja, dat kan dus ook op de nieuwste generatie readers. Zo kan men al lezend wat creatieve ingevingen maken. Oftewel doodles tekenen. Desnoods op een leeg vel. Dat schijnt nog goed te zijn ook voor het bevorderen van de concentratie. Het geeft de hersenen wat rust, heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen. Bovendien bevordert het de creativiteit. Een goed idee kan dan sneller de kans krijgen tot het bewustzijn door te dringen.

 

De kans op een aha erlebnis wordt alleen maar groter door. Leidt de geest af en men komt tot verrassende inzichten! Hoe paradoxaal het ook mag klinken. Een kwestie van fixatie. De aandacht te veel op een op te lossen probleem richten brengt een goede uitkomst niet dichterbij. Koester dus de stylus-pen en ga gewoon wat tekenen op de e-reader tijdens een brainstorm-sessie op het werk.

Buiten dit alles om is het gewoon leuk om een figuurtje te krabbelen op een e-reader. Waarom niet? Er kunnen voor dat doel zelfs speciale tekenapps gedownload worden, zodat het allemaal nog echter lijkt.

Reden voor ons om een kleine inventarisatie te houden op het gebied van het teken van doodles. Hieronder afgebeeld. Waaruit maar weer eens blijkt dat het scherm van een moderne e-reader voor meer gebruikt kan worden dan het lezen van een e-book. Gewoon lekker schetsen met die stylus-pen. Men zal versteld staan van het resultaat.

 

Stylus
Doodles met een stylus van Pim uit Maastricht.
 

 

Portret doodle van Thea uit Hoorn.
 

 

Doodle landschap van Thomas uit Eelde.
 

 

Selexyzebooks

 

 

Kindle Oasis 3 van Amazon: Een kritische beoordeling!
Strips lezen op een ereader uit Japan: Eonebook

1 gedachte over “Stylus-pen om lekker mee te tekenen op een scherm”

Reacties zijn gesloten.