Nook Glowlight 3 in de uitverkoop

Home » E-reader » Nook Glowlight 3 in de uitverkoop  

NOOK GLOWLIGHT 3 IN DE AANBIEDING BIJ BARNES EN NOBLE

 

Nook Glowlight 3
 

 Zoals de bezoeker van deze site wel zal weten zijn er readers in diverse soorten en maten, van groot tot klein en van duur tot goedkoop. Voor elk wat wils op het gebied van het elektronisch lezen. Maar een afgeprijsd model is natuurlijk altijd welkom. Wie een reader wil met paginaknoppen en super heldere tekst kan bij Barnes en Noble terecht, de Amerikaanse boekenverkoper die ook actief is op het gebied van e-books. Ze bieden hun Nook Glowlight 3 aan met een flinke korting. Wat best wel uniek is. Er gaat maar liefst 20% van de prijs af. Een Glowlight 3 die normaal bijna $120 kost is nu te krijgen voor $95.

De reader werd door Barnes en Noble uitgebracht in 2017 en heeft een schermomvang van 6 inch. Niet echt groot, maar ook niet klein. Het is voorzien van E ink voor een natuurgetrouwe weergave van een papieren bladzijde. De resolutie is 300 ppi. Meer kan bijna niet. Bovendien zit er een instelbare frontverlichting op, voorzien van een infrarood-touchscreen. Met als voordeel dat de tekst scherper is dan op een apparaat met een capacitief aanraakscherm.

Reden voor de flinke korting is wellicht dat Nook Glowlight 3 niet waterdicht is zoals bijvoorbeeld de grotere 7,8 inch Glowlight Plus. Er zit ook geen audio op. Geen ruimte dus voor luisterboeken.

Een nadeel is verder ook dat de Glowlight 3 nogal wat moeite heeft met het opladen van ebooks via de pc of een tablet dan wel de smartphone. Het zogenaamde sideloaden. Maar dat kan voorkomen worden door er niet te veel tegelijk op te laden. Ze niet direct te verwijderen en de Glowlight niet te snel los te koppelen van apparaat waarvandaan men de ebooks oplaad. Neemt men daar genoegen mee dan is het best een goede aanbieding van Barnes en Noble. In ieder geval een prima instapmodel voor wie weinig ervaring heeft met het lezen van ebooks.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

Ereader scherm en ebooks: Van klein naar groot!
Kindle ereader voorzien van hinderlijke reclames
Ebooks & Ereaders