Kindle ereader voorzien van hinderlijke reclames

Home » E-reader » Kindle ereader voorzien van hinderlijke reclames  

Kindle ereader en speciale aanbiedingen

 

Kindle Ereader
 

Wie ooit een Kindle ereader heeft gekocht die kreeg waarschijnlijk te maken met een zogenaamde ‘Special Offer’ (Een speciale aanbieding). Over deze speciale aanbieding bestaan nogal wat misverstanden. Veel kopers van een Kindle ereader weten niet wat ermee bedoeld wordt. Is het een verkoopstunt of gewoon een manier om een beetje interessant over te komen op de leek op het gebied van ereaders? En wie is dat niet die voor het eerst een Kindle koopt? Verwarring dus een beetje omtrent het systeem van de speciale aanbieding bij het ebook-gebeuren van Amazon. Ook een beetje oppassen dus en men niet tot in lengte van jaren met iets tegen de zin zit opgescheept als liefhebber van ebooks.

Eerst een kleine uitleg: vrijwel ieder model Kindle ereader heeft de mogelijkheid van keuze bij de aanschaf voor een versie met een Speciale Aanbieding en eentje zonder. Eigenlijk is dat hele gedoe rondom de speciale aanbieding niet meer dan een verkooppraatje van Amazon voor het vertonen van reclame op een gekochte reader. Nogal opdringerig en niet echt klantvriendelijk.

Maar zo werkt het aan de man brengen van ebooks blijkbaar.

Je hebt toch een apparaat nodig om ze op te lezen, bijvoorbeeld een Kindle ereader. Daar staan dan reclames op. Die reclames zijn dan op het zogenaamd lockscreen (vergrendelde scherm) te zien, maar ook op het thuisscherm (homescreen).

In de praktijk betekent het gelukkig dat de advertenties niet verschijnen tijdens het lezen van een ebook. Gaat men echter terug naar het begin scherm, het thuisscherm, dan is er een hinderlijke banner te zien aan de onderkant. Zet men de Kindle af dan is er ook nog eens een advertentie te zien op het zogenaamde slapende scherm (vaak voor ebooks met een romantische inhoud, genre kasteel en dokter). Iets waar men niet echt op zit te wachten.

Het addertje onder het reclamegras zit hem in het feit van een korting bij aankoop. Een Kindle met reclame kost €20,- minder dan eentje zonder.

Ongeacht het model.

Iemand die dus een koopje dacht te hebben heeft dat dus niet echt. Mogelijk dat men niet eens stil staat bij de nadelen van de korting op de aankoop van een reader bij Amazon. Een beetje kruidenierachtige manier van doen van de grootste online keten ter wereld. Maar gerekend over de hoeveelheid verkochte Kindles met reclames misschien niet eens zo heel slecht vanuit marketing oogpunt.

Rest de vraag of men dat wel wil als consument. De korting terugdraaien misschien. Inderdaad is dat een mogelijkheid. De bezitter van een Kindle met reclames betaald Amazon alsnog de €20,- om er van verlost te zijn. De reclames worden dan permanent verwijderd. Tussen ons gezegd en gezwegen kan men er ook op een gratis manier van af komen. Gewoon door te klagen bij de helpdesk van Amazon. In veel gevallen worden ze dan verwijderd zonder bij komende kosten.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

 

Nook Glowlight 3 in de uitverkoop
E Ink en e-book: Niet alleen elektronisch papier
Ebooks & Ereaders