Leeswijzer Gezondheid In Ebooks Plus Welzijn & Mental

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Gezondheid In Ebooks Plus Welzijn & Mental  

Gezondheid in ebooks (non-fictie). Maar ook de nodige lectuur in de rubrieken welzijn & mental

 

Gezondheid in ebooks
 

De onderstaande ebooks zijn te downloaden op een willekeurige ereader, behalve op een ereader van Amazon. Bijvoorbeeld de populaire Kindle. Die ondersteunt geen epub. Wel het bestandsformaat mobi en azw3.

Het omzetten van epub naar een bestandsformaat geschikt voor de Kindle wordt uitgelegd in een apart artikel over dit onderwerp op deze site. Een kwestie van enkele muisklikken en een epub kan op de Kindle gelezen worden. Maar er is ook een pagina op onze site met ebooks over gezondheid, welzijn & mental van Amazon.nl. Die zijn te downloaden voor de bezitter van een Kindle.

Ebooks over gezondheid, welzijn & mental vallen onder de categorie non-fictie. Het gaat om het welbevinden van een mens. De schrijvers van deze ebooks hebben het bevorderen van het lichamelijke en geestelijke welbevinden van de mens voor ogen. Niets beter dan een gezonde geest in een gezond lichaam. Maar er zijn ook schrijvers die honderduit vertellen over lichamelijke tegenslag en hoe ze dat ondergingen, zoals Martine Bijl in haar boek Rinkeldekink:

 

Titels:

 

 

 

 

Ebooks gezondheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebooks over gezondheid, welzijn & mental
Holistik handboek
Het Holistik handboek van Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt valt onder de non-fictie categorie Mental. Geestelijker, in de zin van mentaal en innerlijk, kan het bijna niet. Met als leidraad dat alles met elkaar verbonden is tot één groot geheel (holisme). In het Holistik handboek gaat het erom als mens een opgeruimde binnenwereld te bewerkstelligen zodat je kunt gaan leven vanuit het volle potentieel aan geestelijke en lichamelijke kracht. Vervolgens kan op een volkomen natuurlijke wijze liefdevolle verbindingen met anderen en de planeet aangegaan worden. Het ebook Holistik handboek is bij Bol.com te koop in de categorie gezondheid in voor €12,99.

Aantal sterren:

Aantal reviews bij Bol.com over Holistik handboek: 79 
De eerste twee reviews over Holistik handboek:
Heerlijk eerlijk en ook nog eens prachtig om te zien
Het lezen van het Holistik handboek geeft je het gevoel of je naast de schrijfsters Evelyn en Karlijn zit met een lekkere kop thee in je handen. Je luistert naar ze terwijl ze je inspirerende verhalen vertellen , recht uit hun hart. Een heerlijk eerlijk boek dat niet alleen lekker wegleest maar ook inspireert en motiveert zonder een wijzende vinger op te richten en je verteld hoe het ‘perfect’ is. Maar juist een helpende hand die de lezer meeneemt in alle mogelijkheden die er zijn.
Een absoluut pluspunt is de prachtige verschijning. Alleen al daarvoor wil ik ‘m op mijn nachtkastje.
Door Shella op 16 april 2019
Een aanrader, dit Holistik handboek
Op een mooie en eerlijke manier gaat dit boek over jezelf zien als onderdeel van een groter geheel. Het geeft je stof tot nadenken om je eigen pad te volgen. Het is zeker geen zweverig boek. Fijn om er af en toe uit te lezen en over de onderwerpen na te denken. Het bevat ook  nog een heerlijk recept van wortel en zoete aardappel soep.
Door Juliette2 op 7 mei 2019
Fokking druk
Het ebook Fokking druk is geschreven door psycholoog Thijs Launspach. Zoals de titel zegt gaat het over de volle agenda waar de meeste mensen onder gebukt gaan. De geestelijke gezondheid dus. Presteren op werk en op school is de norm geworden. Het zorgt ervor dat het aantal gevallen van geestelijke opbranding (burn out) enorm is gestegen. 1 op de 7 werkenden heeft daar last van. Die zitten overspannen thuis. Het ebook Fokking druk gaat erover hoe je kunt omgaan met stress en geestelijke overbelasting ten einde een burn out te voorkomen. Fokking druk is bij Kobo te koop voor €9,99.

 

Aantal sterren van Fokking druk:

Aantal reviews bij Kobo over Fokking druk: 22
De eerste twee reviews over Fokking druk:
Informatief
Dit boek leest makkelijk en snel. Er staan bruikbare tips in en veel praktische opdrachten. Na het uitlezen van dit boek kan je het gebruiken als naslagwerk voor momenten dat je wat extra “hulp” nodig hebt.
Door Renske op 19 december 2019
Aanrader
Niet alleen voor mensen met een burn-out, maar voor iedereen die op zoek is naar een betere balans werk-privé in de tijd waarin we worden bestookt met prikkels (en daar ook zelf aan mee doen). Luchtig en duidelijk geschreven, praktische handvatten en goed te gebruiken als naslagwerk voor als je het gevoel hebt even grip te verliezen op je leven.
Door Z.A. op 18 juni 2019
Happy life 365
In het ebook Happy life 365 vertelt schrijfster Kelly Weekers hoe je zelf je geluk kunt bepalen als mens. Van belang daarbij is het denken dat men als een soort van automatisme hanteert, maar dat toch bepalend is voor de manier waarop we ons voelen. Gelukkig of ongelukkig, het komt allemaal voort uit wat er in ons hoofd plaats vindt. In Happy life 365 hanteert Kelly Weekers een aantal thema’s (zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, sociale media en relaties) om te leren omgaan met negatieve gevoelens en stress. Het ebook Happy life 365 is bij Libris te koop voor €11,99.

 

Geen reviews bij Libris. Wel bij Kobo (22) over Happy life 365:

Aantal sterren:

Geweldig mooi en leerzaam boek
Heel mooi leerzaam boek, waardoor ik een andere mind set heb gekregen die me veel meer rust geeft en er op deze manier weer volledig voor ga! Ik raad het boek aan iedereen aan!
Door Annika op 14 december 2019
Leest lekker weg
Leuk inspirerend boek. Leest lekker weg. Niet te zwaar, lekker luchtig.
Door Marielle op 27 januari 2019
Rinkeldekink
Het ebook Rinkeldekink geschreven door Martine Bijl gaat over de hersenbloeding die zij kreeg in 2015. Er volgde een langdurig herstel in een revalidatie-oord. Vrijwel alles moest ze opnieuw leren. Daarna werd Martine Bijl behandeld voor depressies. Gelukkig had ze al snel weer de beschikking gekregen over haar grote en enerverende taalvermogen. Dat was vrijwel onaangetast gebleven. Wat goed te merken is in het boek dat ze over haar ziekte schreef. Dat staat vol humoristische kwinkslagen en ook poëtische zinswendingen. Ze overleed op 30 mei 2019. Postuum kreeg ze de NS Publieksprijs voor Rinkeldekink. Het ebook is bij Bruna te koop in de categorie gezondheid in voor €7,99.
Bruna beoordeelt geen ebooks met sterren. Daarom die van Bol.com voor Rinkeldekink:
Geen reviews bij Bruna. Wel bij Bol.com 392 commentaren van lezers over Rinkeldekink. Drie staan hieronder vermeld:
Leerzaam en ontroerend boekje
Als je iemand in je nabijheid, bijvoorbeeld familie, kent die heeft meegemaakt wat Martine is overkomen dan is dit boekje een aanrader. Veel van wat ze schrijft is erg herkenbaar, en als je dit boekje hebt gelezen begrijp je beter wat iemand doormaakt die een herseninfarct heeft gehad. Je kunt er als naaste ook beter mee omgaan en er rekening mee houden als je begrijpt hoe het leven van iemand die dit overkomt verandert.
Door Meesje op 22 januari 2019
Wauw…..!
Wat een indrukwekkend, openhartig en eerlijk boek! Als verpleegkundige kan ik me hierdoor nog meer inleven in mensen die een hersenbloeding hebben gehad. En ik kan me heel goed voorstellen dat mensen die een hersenbloeding hebben gehad een grote steun aan dit boek ervaren.
Door Berkhof Leiden 5 december 2018
Hoe mijn hoofd mij in de steek liet
Makkelijk leesbaar boekje. Het geeft een inkijkje in het hoofd van Martine en in de wereld van zorg. Het is met spot geschreven zodat het niet zwaar wordt.
Door Wilna op 3 december 2018
Stoppen met roken
Gezondheid
Het ebook Stoppen met roken is geschreven door de Amerikaanse antiverslavingsgoeroe Allen Carr. Als er eentje thuis hoort in de categorie ‘schrijver ebooks over gezondheid’ dan hij wel.Wie rookt en wil stoppen moet absoluut dit boek lezen. Wereldwijd hebben ruim 10 miljoen verstokte rokers baat gehad bij het programma van Allen Carr. Hij gebruikt geen trucjes of hulpmiddelen. Carr ontrafelt slechts haarfijn de mechanismen die een roker doen roken. Wie dat eenmaal doorziet, merkt dat stoppen met roken heel eenvoudig is, vanaf de eerste dag. Het ebook Stoppen met roken is bij Kobo te koop in de categorie gezondheid in voor €11,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Stoppen met roken:
Drie reviews van Kobo over Stoppen met roken:
Informatief
Dit boek leest makkelijk en snel. Er staan bruikbare tips in en veel praktische opdrachten. Na het uitlezen van dit boek kan je het gebruiken als naslagwerk voor momenten dat je wat extra “hulp” nodig hebt.
Door Renske op 19 december 2019
Hersenspoeling!
Hier kan geen nicotine-vervanger tegen op. Alan slaat de spijker precies op z’n kop. Ik heb zelf 20 jaar gerookt, mijn eerste stoppoging was 16 jaar geleden. Elke keer bij een stoppoging dacht ik dat er wat van mij ontnomen was. Nu niet meer! Ik ga niks verklappen over zijn techniek. Het enige wat ik kan zeggen is dat het een kuur is voor onze hersenspoeling. Wil je al langere tijd stoppen, maar lukt het niet, omdat je de strijd tegen de nicotine en jezelf verliest? Lees dit boek. Ik sta er sterker in dan ooit!
door Michiel op 29 juli, 2019
Goed boek
Een beetje scepties begonnen maar het is een goed HULPmiddel om je bewust te worden van je eigenlijk rare gedrag.
Door Jacco op 25 februari 2019
De edele kunst van not giving a fuck
Gezondheid
Het ebook De edele kunst van not giving a fuck is geschreven door blogger en ondernemer Mark Manson. Hij verkondigt de tegenstrijdige boodschap dat het geen zin heeft altijd maar positief te zijn. Zie de tekortkomingen en tegenslagen in het leven van een mens als een natuurlijk, bijna noodzakelijk gegeven. Het onder ogen durven zien van de pijnlijke waarheden zoals angst en onzekerheid geeft juist moed en zelfvertrouwen. En zo niet dan weet je tenminste waar je zwakheden liggen. Daar kun je dan heel stoïcijns de schouders voor ophalen en over gaan tot de (wan)orde van de dag. Het ebook De edele kunst van not giving a fuck is bij Bruna te koop voor €12,99.
Bruna beoordeeld geen boeken met sterren. Daarom die van Bol.com voor De edele kunst van not giving a fuck:
Geen reviews bij Bruna. Wel bij Bol.com 246 commentaren van lezers over De edele kunst van not giving a fuck. Drie staan hieronder vermeld:
Niet levensveranderend
Leuk geschreven met humor, maar erg Amerikaans. Het geeft je een andere kijk op je omgaat met dingen. Maar het is niet perse gebaseerd op wetenschap. Ik weet niet of ik door dit boek de dingen nou echt anders ga doen of zien.
RoyRom Nijmegen 10 februari 2020
Goed boek
Het is een zeer vermakelijk boek
Bfoppes 28 januari 2020
Millenials
Boek is eigenlijk gericht aan de generatie van de Millenials en dan specifiek de ‘special snowflakes’. Samenvatting: je bent niet speciaal, verlaag je eisen en wees tevreden met de doelen die je haalt. Geen topper, wel een aantal leuke quotes. Wellicht ben ik met 41 net te oud om tot de doelgroep te horen. Aanraders die, naar mijn bescheiden mening, beter zijn en je meer tot denken aanzetten zijn:
* Essentialism – Greg McKeown
* The Obstacle Is The Way – Ryan Holiday
* Spartan Up – Joe DeSena
Rvdg77 Nimma 27 januari 2018
Mindgym, sportschool voor je geest
Gezondheid
Het ebook Mindgym, sportschool voor je geest is geschreven door mindfulnesstrainer en acteur Wouter de Jong. De boodschap van het ebook is dat een zinvol en plezierig leven slechts verworven kan worden door mensen met een goede geestelijke gezondheid. Wat Wouter de Jong geeft is een handleiding om dit te bereiken. Gespreid over twaalf weken wil de auteur in evenveel hoofdstukken de lezer mentaal trainen. Hoe kun je met meer aandacht leven, mindfulness toepassen, de relatie tot je omgeving verbeteren, meer gedaan krijgen in minder tijd? Het ebook Mindgym, sportschool voor je geest is bij Bol.com te koop voor €15,-.
Aantal sterren voor Mindgym, sportschool voor je geest bij Bol.com:
121 commentaren van lezers over Mindgym, sportschool voor je geest. 3 staan hieronder vermeld:
Zeer goed boek
Echt een aanrader!
Jannie86 AMSTERDAM 21 januari 2020
Logisch, grappig maar vooral inspirerend
Als je dit boek leest, dan kom je vanzelf op de laatste pagina.
Het leest makkelijk weg, en door alle logica en goed verwoorde verhalen neem je het ook nog aan. Je eigen beeld van de wereld aanpassen, zorgt voor rust en vreugde in het dagelijks leven. Ik raad het zeker aan voor iedereen.
AdVdSTG Amsterdam 15 januari 2018
Sterk en behulpzaam boek
Een van de best theoretisch onderbouwde mindfulnessboeken. De wens en gedachte van De Jong helpen mij om beter te handelen voor mezelf en voor anderen.
EvelienCB 14 januari 2018
Het Bucketlist boek voor koppels
Gezondheid
Het ebook Bucketlist boek voor koppels geschreven door Elise de Rijck is niet geschreven voor de singles. Typisch een ebook voor samenwonende stelletjes die elkaar nog beter willen leren kennen. Wie is die man of die vrouw nu precies waarmee ik nu al een aantal jaar bivakkeer in hetzelfde huis? Maar het kan natuurlijk ook veel korter zijn: een week, een paar maanden. De schrijfster pretendeert dat het door haar geschreven ebook je leven zal veranderen. Dat een samenwonend koppel elkaar beter zal leren kennen. Om dit te bereiken heeft Elise de Rijck een lijst met maar liefst 250 ideeën samengesteld. Variërend van het verstoppen van geheime briefjes tussen de melkproducten in de supermarkt, het elkaar laten herbeleven van de eerste date, elkaar in de plaatselijke speeltuin duwen op de schommel en het zetten van plaktattoos. Dit alles en nog veel meer zal de relatie zeker versterken. Ebook Het Bucketlist boek voor koppels is bij Kobo te koop voor €10,99.
Er zijn geen sterren voor Het Bucketlist boek voor koppels bij Kobo. Maar wel bij Bol.com:
Geen reviews bij Kobo. Wel bij Bol.com 494 commentaren van lezers over Het Bucketlist boek voor koppels. Vier staan hieronder vermeld:
Goed!
Positieve punten zijn: rijk geillustreerd en heldere uitleg.
Elsi11 4 februari 2020
Te doen
Was een cadeautje voor mijn buurmeisje en zij was er heel blij mee.
Survivor Roosendaal 28 januari 2020
Leuk
Zeer leuk boekje om samen met je partner te doorlopen
YouriBE 21 januari 2020
Geweldig!
Wat een top boek! Voor kerst gegeven aan mijn vriend maar eigenlijk vind ik dit boek het leukst! Er staan veel grappige originele opdrachten in, en na 5 jaar samen zijn, zijn we soms inspirarieloos wat we gaan doen. Dit boek is een duwtje in de rug. Als we en dagje of wat nachtjes weg gaan zoeken we van te voren uit wat we af willen strepen. Zo hebben we laatst ontbijten bij kaarslicht af kunnen vinken. De roomservice van het hotel waar we sliepen vond het erg grappig!
Chalenzo Hardenberg 2 januari 2017
Hart voor vrouwen
Gezondheid
Het ebook Hart voor vrouwen is geschreven door de cardiologe Angela Maas. Hart- en vaatziekten zijn niet alleen een veel voorkomende aandoening bij mannen. Meer vrouwen sterven eraan. Het is bij hun doodsoorzaak nummer één. Het vreemde is dat een vrouwelijke hartpatiënt langs de mannelijke meetlat wordt gelegd. Medisch gezien een zeer ongewenste situatie, want aanleiding tot verkeerde diagnoses en foute behandelingen. Zo is bijvoorbeeld de manier waarop hart- en bloedvaten verouderen bij vrouwen wezenlijk anders dan bij mannen. Maas vertelt onder meer over de risicofactoren op een hartinfarct bij vrouwen, over de menopauze en andere vrouwspecifieke risicovariabelen, een falende hartspier en versleten hartkleppen, hartschade bij borstkanker en hartritmestoornissen. Het ebook Hart voor vrouwen is bij Bol.com te koop in de categorie gezondheid in voor €10,99.
Aantal sterren bij Bol.com voor Hart voor vrouwen:
66 commentaren van lezers over Hart voor vrouwen. 3 staan hieronder vermeld:
Vrouwen zijn geen kleine mannen
Zo duidelijk geworden waarom je als vrouw zo “slecht” wordt gehoord door de heren medici…. tenenkrommend.
Olle8 7 januari 2020
Een echte aanrader !
Zeer interessant boek , dat thuis hoort in de bibliotheekkast van elke vrouw . Dit boek heeft me heel veel duidelijk gemaakt omtrent de werking en de veroudering van ons vatenstelsel en ons hart. Niet alleen je erfelijkheid maar ook je ganse levensloop spelen een belangrijke rol bij het ontwikkelen van hartproblemen. Dat een vrouwenhart geen mannenhart is wordt duidelijk beschreven in dit boek. Blijkbaar worden onze vrouwelijke klachten nog onvoldoende au sérieux genomen waardoor we ons vaak van het kastje naar de muur gestuurd voelen. Een verwittigde vrouw is er twee waard, vandaar dat ik dit boek zo belangrijk vind . Het is heel begrijpelijk geschreven : de theoretische uitleg wordt verduidelijkt met cases uit de praktijk van Dr. Maas.
Ik zou dit boek dan ook aanraden aan alle jonge vrouwen . Wacht niet met het lezen tot de eerste hartklachten zich aandienen, want dan is er al heel wat gezonde tijd verloren gegaan!
CVDNiepen Denderleeuw 22 november 2019
Aanrader!
Duidelijk en helder boek, ook voor een leek.
Sidney52 Odijk 28 mei 2019
Hart en vaatziekten onderzoek nu ook voor vrouwen!
In het verleden is er veel onderzoek gedaan naar hart- en vaatziekten. Dit onderzoek is voornamelijk gedaan bij mannen. Voortschrijdend onderzoek toont aan dat vrouwen anders in elkaar zitten en andere hormonen hebben. Nu is er iemand die op staat om het onderzoek naar hart- en vaatziekten voor vrouwen te promoten en dat heeft eigenlijk veel te lang geduurd!
Tcsnoopy Nieuw vennep 28 mei 2019
Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf
Gezondheid
Het ebook Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf is geschreven door Judith Noordzij. Het gaat over het vinden van geluk in jezelf. Dat heeft de schrijfster met vallen en opstaan ook gedaan. Na een fikse burn-out als advocate hing ze de toga aan de wilgen om zich te richten op het individueel coachen van mensen. Die leert ze hoe ze ook gelukkig kunnen worden. Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar dat is het niet. Het verschil tussen gelukkige en ongelukkige gevoelens is juist heel fundamenteel. Bepalend voor iemands gezondheid en daarmee voor de slagingskans in het leven. Niet alleen wat werk betreft, maar ook in relaties. Het ebook Ik was advoctaat. Nu ben ik mezelf is bij Kobo te koop in de categorie gezondheid in voor €5,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf:
Drie reviews van Kobo over Ik was advocaat. Nu ben ik  mezelf:
Fijn leesbaar boek met bruikbare tips
Het boek leest fijn, is vlot geschreven en biedt bruikbare tips. Een aanrader.
Door Marian op 3 februari 2020
Waardevolle eye-openers
Aanrader voor iedere ambitieuze millenial. Herkenbaar, praktisch en inspirerend. Dank je Judith!
Door Vera op 2 december 2019
Goed boek
Een boek dat je weer doet realiseren waar het leven om draait. Fijn geschreven en het geeft de nodige handvatten om aan de slag te gaan. Judith, you go girl!
Door Myrthe op 6 november 2019
Super boek, aanrader!!!
Een heel fijn goed leesbaar boek! Heldere inzichten, geeft stof tot nadenken en handvaten waarmee je zelf aan de slag kan! Ik zou het zeker aanraden.
Door Nathalie op 5 augustus 2019
 

 

 

 

De opsomming van door ons aanbevolen ebooks is zuiver informatief. In dit geval gezondheid in ebooks. Het is geen voorspraak tot het kopen van het betreffende ebook. De keuze daarin is uitsluitend en alleen aan de bezoeker van de leeswijzer voor ebooks. Mocht iemand tot een aankoop besluiten dan strijken wij daar op geen enkele manier een provisie voor op.