Geluk als koopwaar: Happy Lifehacks 365

Home » Ebook » Geluk als koopwaar: Happy Lifehacks 365  

GELUK VERKRIJGEN UIT EEN EBOOK VAN INFLUENCER KELLY WEEKERS

 

Geluk
 

Waar mensen zijn daar is geluk en ook ongeluk, van het laatste meer dan van het eerste. Een schaars goed dus ‘geluk’. Of goed? Eerder een gevoel, vaak opgewekt door het bereiken van een gesteld doel. Men is dan blij en gelukkig. Wat nooit lang duurt. Al snel treedt verzadiging op en er weer nieuwe begeertes vervuld moeten worden. Nog hoger wordt er dan gereikt.

Maar niet iedereen kan slagen in het leven en die wel slagen zijn bang dat het moeizaam verworven succes ze door de vingers glipt. Maar waar iedereen hetzelfde wil, succesvol en gelukkig zijn, daar bereikt bijna niemand het gestelde doel. Simpel omdat we elkaar te veel voor de voeten lopen in het streven naar succes.

Dat begint al heel vroeg in het leven. De eerste les die een kind leert is dat de ander net als jij het goede antwoord wilt geven op een door de juf of meester gestelde vraag. Dat zit nu eenmaal in het onderwijssysteem ingebakken: het selecteren van talent! En dus ook het aan de oppervlakte brengen van onbekwaamheid op het gebied van het leren. Oftewel degenen die niet het goede antwoord weten.

Niet iedereen kan later naar de universiteit voor het worden van een dokter of advocaat. Vandaar de Cito-toets. Dat als een ploegschaar door de kinderakker het vruchtbare van het onvruchtbare scheidt op leergebied. Maar geen leerling dat niet de beste wil zijn op school. Zelfs de slechtste niet. Wat dan weer aanleiding is voor het gevoel te hebben gefaald. Geluk wordt ongeluk. Net als in de sport. Geen sporter die niet wilt scoren. Dat wil zeggen liever de winnaar is dan de verliezer. Iets waar een groot deel van de jeugd en ook de jonge volwassenheid aan opgaan.

Misschien zijn de meest succesvolle mensen wel degenen die hebben leren leven met het eigen falen. Lak hebben gekregen aan het hebben van maatschappelijk dan wel sportief succes. Gewoon omdat het een illusie is. Misschien wel de meest verraderlijke. Wie dat eenmaal in de smiezen heeft die is blij met wat de dag brengt aan wisselvallig. Maar dan loopt men weer de kans prooi te worden van de vele betweters op het gebied van geluk en ongeluk. De verkopers van drogbeelden en hersenschimmen. De zogenaamde mindcoaches. De zelfbenoemde oefenmeesters op het gebied van de geest. Die brengen dan de weegschaal van menselijk genoegen en dus ook ongenoegen weer in balans. Met als uitkomst geluk.

Iemand die dat pretendeert is de schrijfster Kelly Weekers. Volgens haar bepaald de manier van denken je geluksgevoel. Een pracht van een cirkelredenering waar je geen klinische- en gezondheidspsychologe voor hoeft te zijn. Laat staan een Miss Nederland. Want dat was Kelly ooit. Nu is ze o.a. actief op Instagram met flink wat volgers onder haar hoede. Inmiddels is haar tweede boek uit: Happy Lifehacks 365. Iets dat haar geen windeieren legt. Het ongeluk van de een is zo het succes van de ander. Een verhaal zo oud als de wereld.

In Happy Lifehacks 365 staan tal an oefeningen, handvatten, voor het verkrijgen van meer geluk. In ieder geval het gevoel ervan. Dat je volgens Kelly kunt vormgeven. Wat ze ook beweerde in het voorgaande deel met nagenoeg dezelfde titel, maar dan zonder ‘hack’. Gewoon Happy Life 365. Het hele jaar door gelukkig dus. Iets om de kriebels van te krijgen. Ik bedoel 365 dagen in de wolken. Toch liever met beide benen op de grond. Wat natuurlijk niet vanzelf gaat. Er staan in Happy Lifehacks 365 niet minder dan honderd oefeningen allemaal met een eigen thema: vitaliteit, werk, liefde, vriendschap en de persoon waar het allemaal om gaat: jezelf!

Dit alles ingedeeld in korte paragrafen met elk een eigen onderwerp. Veel tips ook waar de lezer mee aan de slag kan gaan. Er staan ook afbeeldingen in het ebook. Een aanrader voor wie de regie terug wil in het leven. Te bereiken via de juiste mindset. Geluk dus bij opbod verkocht. Met als uiteindelijk doel jezelf relaxed voelen in een steeds drukkere wereld. Het proberen waard misschien, maar verwacht er niet al te veel van. Want geluk is een uiterst subjectief iets.

 

Het ebook Happy Lifehacks 365 van Kelly Weekers is voor €12,99 verkrijgbaar bij o.a. Bol.com.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

Epub voor ebooks buitenbeentje bij Amazon
Nicci French ebook: Huis vol leugens