Ares Note nieuwe reader van Boyue

Home » E-reader » Ares Note nieuwe reader van Boyue  

LIKEBOOK ARES NOTE EEN READER AAN DE PRIJZIGE KANT

 

Ares
 

Een paar dagen geleden heeft de Chinese verkoper van ereaders Boeye een nieuw model reader geïntroduceerd. De Ares Note heeft een behoorlijk groot scherm van maar liefst 7.8 inch (19,8 cm). Daar kan men mee voor de dag komen als fanatiek lezer van e-books. Het apparaat is uiteraard ook geschikt voor pdf’s. Dat soort documenten wordt nu eenmaal het liefst op een wat groter scherm gelezen.

Als extra pluspunt kan vermeld worden dat de Ares Note is voorzien van een grafisch tableau van Wacom. Het oppervlak kan dus beschreven worden met een digitale pen. Een stylus.

Vermeld dient te worden dat de Ares Note eigenlijk de opnieuw ontworpen versie is van de Likebook Muse. Maar er is dan wel  een vlak voorscherm en een extra geheugenkaartsleuf aan toegevoegd. De opslagcapaciteit kan op die manier worden uitgebreid met 128GB. Was dat niet het geval dan was er nauwelijks verschil tussen de twee readers.

De Ares Note is verder voorzien van een 8-core processor. Het ingebouwde geheugen is 32GB, waarbij dan ook nog 2GB aan werkgeheugen gevoegd kan worden. Wat betekent dat er genoeg opslagruimte is voor het beluisteren van gesproken boeken.

Het scherm is voorzien van E Ink-technologie. Een bladzijde van een ebook ziet er dus als gedrukt op papier uit. De resolutie is een formidabele 300 pixels per inch. Wat het lezen verder nog vergemakkelijkt is de instelbare frontverlichting van het scherm (van warm naar koud al naar gelang de leesbehoefte).

Op de Ares Note zit een supersnel USB-C poort. Uiteraard is de reader ook voorzien van wifi en Bluetooth. Dit laatste voor het draadloos kunnen beluisteren van audiobestanden. Wat via een koptelefoon in stereo kan gebeuren.

Er zit trouwen ook een aansluiting voor een microfoon op. Handig als men een document wil in lezen. Het geheel heeft een gewicht van 268 gram.

Het stuurprogramma is gebaseerd op de laatste versie van Android. Er kunnen dus tal van apps op geïnstalleerd worden.

Toch is de prijs voor Ares Note aan de hoge kant. Namelijk $294.00. Voor dat geld zijn er genoeg andere keuzes te maken, met net iets meer kwaliteit. Bijvoorbeeld de Onyx Nova Pro voor $319.99. Voorzien van een hogere versie aan besturingssysteem. Namelijk Android 9.0.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

Note 2 alweer een nieuwe reader van Onyx
Instapmodel ereader: All-New-Kindle