Taal: Download gratis e-book Lettervuil!

Home » Ebook » Taal: Download gratis e-book Lettervuil!

 

TAAL: EEN E-BOOK OVER HET ALLEDAAGSE TAALKUNDIGE PLEISTERWERK

Gratis e-books

 

Taal kan men op veel verschillende manieren gebruiken. Geschreven zowel als gesproken taal. Soms is er ook sprake van verkeerd taalgebruik. Niet in de zin van scheldwoorden, maar meer op het gebied van de bijklank, gedachte of ondertoon die van bepaalde woorden of zinnen uitgaan. In veel gevallen gewoon een onnadenkendheid van degene die iets wil mededelen. Wat de eerste en primaire vorm van taalgebruik is: het communiceren met de wereld rondom, en dan de wereld waarin tekens symbool staan voor een bepaalde interactie.
Omdat dieren niet kunnen praten of lezen gaat het hier dus om een vorm van de menselijke communicatie. Soms heel eenvoudig: een verkeersbord met een enkele letter of een tekst ergens op een reclamebord, maar ook toevallige uitingen, zoals een in de voet van een pasgeboren baby zittende vouw dat op een Griekse letter ‘Y’ lijkt. Waar dan weer een hele wereld van strijd achter schuil gaat omdat het de voetzool is van een baby geboren in een ziekenhuis in Jeruzalem. ‘Een gebied waar de geloofsijver als een bloedrode rivier doorheen blijft stromen sinds mensenheugenis.’ De Y als symbool van het oningevulde aan toekomstige strijd.

Soms kan dus zelfs een pasgeboren baby een taalkundige uitdrukking met zich mee dragen die het later mogelijk als een zware last zal ervaren. Zo zijn er meer voorbeelden van wat ons mensen van de dieren onderscheidt: het hanteren van een onderling afgesproken tekenreeks ten einde een mededeling aan de ander te kunnen doen, bedoeld dan wel onbedoeld. Waarbij het in dit e-book over lettervuil vooral om de onbedoelde uitingen gaat. Wat schuilt er achter een mededeling voor duisters. Daar komt men alleen achter door deze mededeling aan een nader, vaak intuïtief onderzoek te onderwerpen, gelijk dit gebeurt in de rubriek Lettervuil van het Droesemblog. Waar dit e-book een bundeling van is. Overtuig u van de vaak vreemde relatie tussen taal en werkelijkheid.

Download het e-book Lettervuil via Amazon.nl:

taal

 

Voor bezitters van een Kobo-reader is het e-book Lettervuil hier gratis te downloaden:

taal

 

 

 

Oorlogskunst 1914-1918: Gratis ebook
Stephen Fry: Oude Griekse mythen in een nieuw jasje
Ebooks & Ereaders