Simon & Schuster: Nieuw initiatief voor e-books

Home » Ebook » Simon & Schuster: Nieuw initiatief voor e-books  

SIMON AND SCHUSTER LANCEREN DIGITALE BOEKENCLUB

 

Simon and Schuster
De digitale boekenclub van Simon and Schuster.

De bekende Amerikaanse uitgever van paperbacks en e-books, Simon and Schuster, lanceert een initiatief om de zieltogende boekenmarkt nieuw leven in te blazen via het internet. Daartoe hebben ze aan de eigen website een heuse boekenclub toegevoegd waarop, zoals de naam al zegt, uitverkoren schrijvers met hun geestelijke producten, boeken en e-books, figureren.

Een mengeling dus van kijken en lezen. Het eerste nu eenmaal eigen aan internet: het zien van beelden, het tweede er een beetje bij gesleept vanuit het niet digitale verleden. Iets, het lezen, dat nu eenmaal meer geestelijke inspanning vereist dan het aanschouwen via de zintuigen van louter voorstellingen. Waar een kanaal als YouTube z’n bekendheid aan heeft te danken.

Om een en ander wat meer vaart te verlenen voor de boekenbranche heeft Simon and Schuster een Facebookpagina aan de website gekoppeld. Dit alles om lezers te betrekken bij de boeken, e-books, die ze lezen. Of van plan zijn te gaan lezen. Al dan niet op een reader. En natuurlijk het liefst met een bij hun gedownload exemplaar.

Alice Hoffman bijt de spits af met haar boek The rules of magic. Gekozen door de leden van de kersverse digitale boekenclub. Over de inhoud kan een maand lang van gedachten gewisseld worden. Ook kunnen vragen aan de schrijfster van de bestseller gesteld worden. Die heeft alvast een bedankbrief geschreven gericht aan de bezoekers, waarin ze het een en ander uitlegt over de totstandkoming van het boek.

Het oogt helemaal fris en sympathiek nu maar hopen dat de digitale gemakzucht het niet wint van de literaire diepgang.

 

 

Selexyzebooks

 

Walmart gaat e-books en audiobooks verkopen. Digitale producten!
Heamin Sunim: Dingen die je alleen ziet...
Ebooks & Ereaders