Nieuwe Onyx readers binnenkort te koop

Home » E-reader » Nieuwe Onyx readers binnenkort te koop  

NIEUWE ONYX READERS EEN MUST VOOR DE LIEFHEBBERS VAN E-BOOKS

 

Nieuwe Onyx readers

De Chinese fabrikant voor readers, Onyx, komt met twee nieuwe modellen. Het zijn opgewaardeerde versies van 10.3 inch Onyx Boox Note en van de wat kleinere 7.8 inch Onyx Boox Nova. Twee readers in het wat duurdere segment. De oude 10.3 inch kost bij Amazon $499,- en de Nova doet gemiddeld $249,-. Beiden hebben een beschrijfbaar scherm voor een stylus-pen.

Net als de oude modellen hebben ook de nieuwe modellen een verlicht scherm met aanpasbare kleurwarmte. Het aan te raken scherm van Wacom kan ook nu weer naar hartenlust beschreven worden met een stylus-pen.

Dit scherm kan opgesplitst worden in twee gedeeltes zodat men een document of een e-book per opengeslagen bladzijde van aantekeningen kan voorzien. Deze aantekeningen worden dan samen met het boek of het document, bijvoorbeeld een pdf, weer opgeslagen in het geheugen. De Note Pro heeft daarvoor een opslag van 64GB en de Nova Pro 32GB. De werkgeheugens van beide readers zijn respectievelijk 4GB en 2GB.

Het spreekt bijna vanzelf dat ze draaien op Android 6.0. Beiden hebben ze voor de razendsnelle verwerking van de gegevens quad-core 1.6GHz processor onder de kap.

De nieuwe readers zullen volgens Onyx in april te kopen zijn. Maar gezien hun eerdere nogal optimistische inschattingen wat betreft de verkoop van nieuwe modellen zal mei waarschijnlijker zijn als eventuele datum van aanschaf.

Hoewel er nog geen prijzen vastgesteld zijn gaan kenners er toch vanuit dat de Note Pro rond de $599 op de site van Amazon is te krijgen en de Nova voor $549.

 

 

Selexyzebooks

 

Kindle Paperwhite 3 herziene versie als nieuw!
Schermen readers: Hoge of lage resolutie?