Luisterboeken? Echo Voor Gratis Luisteren Bij Amazon

Home » Luisterboek » Luisterboeken? Echo Voor Gratis Luisteren Bij Amazon  

Gratis luisterboeken bij Amazon.

Sinds kort heeft de grootste elektronische handelsonderneming ter wereld: Amazon, een nieuwe gratis audio service op het gebied van luisterboeken op de markt gebracht voor haar gebruikers.

Luisterboeken

De audioboeken kunnen gratis beluisterd worden. Bovendien is, zoals te verwachten van de grootste distributeur van elektronische uitgaven ter wereld, het aanbod behoorlijk groot en men dus niet kieskeurig hoeft te zijn wat betreft z’n keuze. Niet onbelangrijk is het ook dat er zowel bestsellers gehoord kunnen worden als de wat minder bekende uitgaven uit de audiobibliotheek van Amazon.

Wel dient men dus de beschikking te hebben over Echo, een zogenaamde slimme luidspreker die door de gebruiker gecommandeerd kan worden. Net als de visuele assistente Alexa, waar Echo aan te koppelen is. Wat misschien best wel een goede verbintenis kan zijn.

Het is misschien ook niet geheel toevallig dat die andere internetgigant Google sinds kort ook audioboeken is gaan verkopen via de Play Store. Het komt hen natuurlijk goed uit wanneer er een van alle moderne snufjes voorziene speaker op de markt is om ze op af te spelen, al is dat dan bij Amazon. Dat scheelt weer een hoop ontwikkelingskosten.

Op die manier snijdt het elektronische mes aan twee kanten: die van de audioboeken te verkrijgen bij Google te beluisteren op de afspeelapparatuur van Amazon, die op deze manier met z’n gratis aanbiedingen z’n eigen afspeelservice aan de man kan brengen.

De audioboeken van Google Play zijn te verkrijgen in 45 landen, waaronder Nederland en in negen talen. Helaas nog niet in het Nederlands, maar dat zal bij een succes niet lang op zich laten wachten. Een succes waar Amazon dus het hare aan bijdraagt met de gratis distributie via haar auditieve paradepaardje genaamd: Echo.

Uiteraard zijn de audioboeken van Google ook op smartphones en tablets te beluisteren, net als op de eigen Google Home luidsprekers. Maar die van Amazon zijn toch net iets geavanceerder. Een gadget die bovendien met toekomstige updates nog veel meer digitaal luisterplezier zal geven dan nu. Ooit misschien met een willekeurig op te laden e-book, dat dan door de ingebouwde spraakcomputer meteen in de eigen taal te beluisteren valt.

Selexyzebooks

 

Audiobooks als E-help: Van lezen naar Luisteren!
Luisterboek of e-book: Wordt het luisteren of lezen?