Geen Kindle reader? Gebruik app Amazon e-books!

Home » E-reader » Geen Kindle reader? Gebruik app Amazon e-books!

 

EEN APP VAN AMAZON VOOR WIE GEEN KINDLE READER HEEFT

Je hebt een tablet met als besturingssysteem Android. Waar natuurlijk niks aan mankeert. Behalve wanneer je als liefhebber van e-books via Amazon iets wil downloaden en vervolgens ook nog eens wilt lezen op een eigen tablet of reader. Niet op een Kindle reader. Gelukkig is dat sinds kort geen probleem meer. Daar is een applicatie voor ontworpen. Gewoon gratis te downloaden voor een ieder die gebruik wil maken van het enorme aanbod aan e-books bij Amazon, zonder de daarbij behorende reader te willen aanschaffen. Wat heel begrijpelijk is wanneer men al voorzien is van een elektronisch leesmiddel.

Het enige dat men als liefhebber van e-books te doen heeft is naar Google Play te gaan en daar te zoeken naar de Kindle app. Het handigst is om in het zoekvenster: Kindle for Android, te typen. Zijn de resultaten zichtbaar klik dan gewoon op het vignet helemaal links in de bovenste rij met de tekst: Amazon Kindle en het silhouet van een lezende jongen. Het download schermpje verschijnt dan met de nodige informatie en de mededeling dat men nu miljoenen e-books tot de beschikking heeft als niet Kindle-bezitter. Wat ook precies de bedoeling is.

Handig daarbij is ook dat men van de synchronisatie functie gebruik kan maken. Wat inhoudt dat hetzelfde boek op verschillende apparaten te lezen is. Sterker dan men op het ene apparaat gewoon verder kan lezen waar men op het andere is gestopt. Dit kan op zowel een apparaat bestuurd door Android, PC, Mac, iPad, iPhone, iPod touch, Blackberry, Windows Phone8. Plus natuurlijk op alle mogelijke Kindl’s voorzien van de zogenaamde Whispersync technologie.

Als bijkomend extraatje kan men na het installeren van de Amazon app ook gratis en voor niets het eerste hoofdstuk van een e-book lezen, alvorens te besluiten tot het kopen ervan. Ook is het mogelijk boeken uit een bibliotheek te lenen. Gewoon een e-book in de catalogus op zoeken en draadloos downloaden met de app van Amazon.

 

 

 

Selexyzebooks
 

 

 

Barnes & Noble: Browsery nieuwe lees-app
De Kindle van Amazon: Een elektronisch hoogstandje!