De Kindle van Amazon: Een elektronisch hoogstandje!

Home » E-reader » De Kindle van Amazon: Een elektronisch hoogstandje!  

KINDLE: DE EERSTE EN DE BESTE?

Kindle

 

Als één reader het verdient om de moeder alle readers genoemd te worden dan is het de Kindle van Amazon. Hoewel het niet de eerste in z’n soort was, werd het toch een beetje de standaard op het gebied van het lezen van het e-book.

Bedieningsgemak

Voor de Kindle was er nauwelijks vraag naar e-books, erna beduidend meer. Dat moet natuurlijk een reden hebben gehad en die reden was het bedieningsgemak van de Kindle. Voor het eerst kon een elektronisch boek gelezen worden als een papieren exemplaar. Compleet met het omslaan van bladzijden door een veeg over het scherm op de goede plek.

Amazon

Bovendien is de Kindle, zonder tussenkomst van een computer, draadloos te verbinden met de online store van Amazon, de grootste elektronische boekhandel ter wereld. Op de servers van het iconische concern bevinden zich miljoenen downloadbare exemplaren van boeken over alle mogelijke onderwerpen.

Uiterlijk Kindle

Sinds de introductie is het uiterlijk, de look van de Kindle een aantal keren veranderd, maar het principe is hetzelfde gebleven: het gemakkelijke kunnen doorbladeren van een e-book. Zij het fictie, zij het non-fictie. De laatste generatie Kindle’s, genaamd Keybord, is minder hoekig dan z’n voorgangers. Maar de afmetingen zijn hetzelfde als die van de eerste Kindle, alleen is deze dan uitgerust met 3G Wifi. Wat een e-book razendsnel opslaat in het geheugen.

Knoppen

Nog steeds zijn aan weerszijden van het scherm twee grote knoppen te vinden voor het doorbladeren, zowel vooruit, naar de volgende pagina, als achteruit, richting de vorige. Maar de knoppen zijn behoorlijk op de elektronische schop gegaan sinds de introductie van de eerste Kindle ruim tien jaar geleden.

Audioboek

Er kunnen ook andere dingen mee gedaan worden dan alleen bladeren door een e-book of elektronisch tijdschrift. Bijvoorbeeld het beluisteren van een audioboek. Wat nogal verwarrend kan zijn voor wie er niet goed mee op de hoogte is. 

 

 

Toetsenbord

Verder is er onder het scherm een compleet toetsenbord geïnstalleerd. Wat het apparaat een beetje op een gemiddelde tablet doet lijken, ook omdat het nogal dun is uitgevoerd. Naast het toetsenbord is er een heel arsenaal aan functietoetsen toegevoegd.

Ingebouwde webbrowser

Het draaiwieltje dient voor het navigeren door een tekst. Te vergelijken met een muis op het scherm van een pc. Handig voor het selecteren van bepaalde opties of gewoon om een tekstgedeelte naar voren te laten komen. Met het toetsenbord kan de zoekfunctie geactiveerd worden of een aantekening getypt worden onder het lezen van de tekst. Wat erg handig is, bijvoorbeeld bij het lezen van een studieboek door een student. Ook is er een ingebouwde webbrowser.

Audio

Latere exemplaren zijn in lijn met de technologische ontwikkeling voorzien van een virtueel toetsenbord. Wat veel meer ruimte geeft aan het scherm. Verder hangt het van de prijs van een model af of er ook audio aanwezig is. Wat uiteraard wel valt aan te raden voor het beluisteren van de bij een e-book gevoegde mp3 bestanden. Helemaal eenn aanrader nu het fenomeen podcast aan een bescheiden comeback bezig is. Maar daarover later hopelijk meer.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

Geen Kindle reader? Gebruik app Amazon e-books!
E-book reader als webbrowser! Het nieuwe lezen?