Boox Note5 te koop na twee maanden uitstel

De Boox Note5 van het Chinese Onyx is sinds kort verkrijgbaar

 

 

Na een paar maanden uitstel is de Onyx Boox Note5 eindelijk te koop. De reader met extra groot scherm zou eigenlijk al in oktober vorig jaar op de markt gebracht worden, tegelijk met de NoteAir2 en Max Lumi2. Deze twee readers waren direct te koop, terwijl de Onyx Boox Note 5 nu pas aangeschaft kan worden door de liefhebber. Die moet dan wel diep in de buidel tasten, want de Note 5 is niet echt goedkoop. Men legt er een slordige $569.99 voor neer (ongeveer €501,-). Wat krijgt men voor die stevige prijs aan ereader?

 

E Ink Mobius Carta

Ten eerste eentje met een extra groot scherm (10,3 inch , 26 cm). Dankzij het grote scherm is de ereader ideaal om met grotere formaten documenten, zoals PDF, te werken. Het is voorzien van E Ink Mobius Carta. Een elektronische papier technologie dat op meer Boox modellen is toegepast. Een scherm met E Ink Mobius Carta heeft behalve de enorme flexibiliteit verschillende andere voordelen. Dankzij de dunne filmtransistors is het aanzienlijk lichter en dunner dan schermen met een glazen basis. Verder is er sprake van een veel hogere contrastwerking. Men kan zelfs in fel zonlicht nog een tekst lezen zonder met de ogen te knipperen. Bijzonder kijkvriendelijk dus.

 

Multi touchscreen

Een ander voordeel is de hoge mate van controle de men heeft als gebruiker van het multi touchscreen: het omslaan van een pagina met een korte tik van de vinger, het bewegen van de pagina, met twee vingers in- en uitzoomen, aantekeningen maken in de tekst en het gebruik van extra opties. De zogenaamde SNOW-Field functie is ideaal voor het bekijken van documenten voorzien van grafieken en diagrammen. Maar ook voor het lezen van een ordinaire pdf.

 

Software van de Boox Note5

Door de geavanceerde software op de Boox Note5 kan men een groot aantal verschillende tekst en afbeeldingsbestanden openen. Vrijwel ieder denkbeeldig bestand. En dan kan er tijdens het lezen de stijl en de grootte van het lettertype veranderd worden, alsmede de positie van een pagina. Daar kunnen dan ook nog aantekening aan toegevoegd worden.

 

Wacom sensorlaag

Verder is de Boox Note5 voorzien van twee sensorlagen. Een multi-touch capacitieve laag bevindt zich over het schermoppervlak. Hierdoor kan er door een e-book gebladerd worden, maar ook ingezoomd op documenten door een knijpbeweging van de vingers. Daarnaast bevindt zich een Wacom sensorlaag onder het E Ink paneel. Hierdoor kan men als gebruiker aantekeningen maken in de marges en schetsen met een speciale stylus die bij het apparaat wordt geleverd. De stylus herkent 4096 graden druk en stelt je in staat om met extreme nauwkeurigheid te tekenen.

 

Woordenboeken Boox Note5

De Note5 is uitgerust met een opslagcapaciteit van 64GB en heeft een werkgeheugen van 4GB. De rekeneenheid is een octa-core processor met een kloksnelheid van 2 Ghz. Goed voor het kunnen verwerken van de meest complexe documenten. De reader is uiteraard voorzien van Bluetooth en wifi voor het surfen over het internet. Maar de hoofdfunctie van de Boox Note5 is uiteraard het lezen van ebooks. Al dan niet met behulp van woordenboeken, bijvoorbeeld bij het lezen in een vreemde taal. Of voor het opzoeken van een moeilijk woord in een tekst. De woordenboeken zijn van via een speciale instelling af te stemmen op de wensen en eisen van de gebruiker.

 

Vingerafdrukscanner

Ten slotte nog de vermelding dat de Boox Note5 voorzien is van een vingerafdrukscanner waarmee de gebruiker zich kan identificeren. Een prima manier voor het beveiligen van de persoonlijke data op de ereader.

 

De Boox Note5 is bij Bol.com te koop voor €569,99

 

 

Selexyzebooks

 

De Kobo Sage Een kwaliteitreader Met Groot Scherm
Kobo Readers Hebben Een Nieuw Exemplaar: De Kobo Libra 2