Ibook app van Apple veranderd op de nieuwe Iphone

Home » Ebook » Ibook app van Apple veranderd op de nieuwe Iphone  

IBOOK APP VAN APPLE KRIJGT EEN NIEUWE MAKE-OVER

 

iBook
iBook app van Apple.
 

Met de introductie van de nieuwe iPhones de komende maand vindt er een grondige verandering plaats van de nieuwe iBook app. Inderdaad iPhones. Meerdere modellen dus waarop de iBook app voor het lezen van e-books op de digitale schop gaat. Dit in samenhang met het audiogedeelte, want luisterboeken, worden naast muziek een steeds belangrijker segment in het digitale leesgebeuren.

De speciale Reading Now (Lees Nu) knop is waarop de boeken te vinden zijn die men nu aan het lezen of beluisteren is. Maar het is ook de manier om nieuwe lees- en luisterontdekkingen te doen. Met de knop Want to Read (Wil ik Lezen) kan men een wenslijstje bijhouden van te lezen en te beluisteren boeken. Ideaal dus voor op het nachtkastje en men voor het slapen gaan nog even de laatste nieuwtjes op leesgebied doorneemt.

Daarnaast komt Apple Books ook met een handig knopje voor Audioboeken. Dit is voor het eerst dat een dergelijke applicatie een plekje krijgt op een iPhone. Op die manier kan men thuis naar boeken luisteren op de iPhone of iPad, maar ook onderweg. Deze zelfs beluisteren in de auto met de toepassing: CarPlay. Mogelijk dat de nieuwe type iPhones het lezen en beluisteren van allerhande literatuur meer onder de aandacht brengt en het niet alleen kijken is wat men op het scherm doet.

Voor uitgevers een hoopvolle ontwikkeling omdat de markt voor iPhones niet te bevatten zo groot is. Dan moet men eerder in miljarden gebruikers dan in miljoenen. Wat uiteraard per taalgebied verschilt. Maar het digitale boek is nu toch vast onderdeel aan het worden van de nieuwe generatie iPhones.

Het hoofd van Apple’s Internet Software & Services Ed Cue zei dat hij van harte hoopte dat Apple Books de liefde voor het lezen zal inspireren: ‘Het brengt een wereld van e- en audiobooks lettertijk onder het bereik van de vingertoppen van een lezer. Het is ons grootste herontwerp op het gebied van lezen en luisteren ooit. En we kunnen alleen maar hopen dat deze prachtige app zowel lezers als schrijvers zal inspireren.’
De nieuwe Apple Books app zal deze herfst te verkrijgen zijn via de Book Store in 51 landen. De gratis boeken zullen in 155 landen te lezen en te beluisteren zijn.

 

 

Selexyzebooks

 

Bieb van New York komt met nieuw e-book concept
Walmart gaat e-books en audiobooks verkopen. Digitale producten!