Ebook reader van Barnes & Noble met groot scherm

Home » E-reader » Ebook reader van Barnes & Noble met groot scherm  

NOOK GLOWLIGHT PLUS NIEUWE EBOOK READER BARNES & NOBLE

 

Ebook reader
 

Voor wie meer zicht wil hebben op een te lezen ebook wordt door de Amerikaanse ebook verkoper op de wenken bedient. Het concern komt op 27 mei aanstaande met een nieuwe editie van de Nook Glowlight Plus. Het elektronische leesapparaat heeft een schermdiagonaal van maar liefst 7.8 inch. Een kleine 20 centimeter. Zeer geschikt dus ook voor het lezen van tijdschriften.

Het apparaat is vanaf volgende week te bestellen op de website van Barnes & Nobles. Wel dient men als koper op te passen niet het verkeerde model te bestellen. Want het bedrijf heeft in het verleden al eens een Nook aangeboden met precies dezelfde naam. Namelijk het model voorafgaand aan de Glowlight 3. Op passen dus ook bij het aanschaffen van accesoires zoals een beschermhoes voor de ebook reader.

Behalve groot van omvang is het scherm ook voorzien van het nieuwste op het gebied van E Ink. Zoals de naam al zegt bovendien voorzien van de zogenaamde ‘glowlight’ technologie. Wat aangenaam is bij het lezen omdat het licht zich aan past aan de omgeving. In een donkere omgeving licht het scherm op en omgekeerd. Verder is er een geheugen van 8GB op de Glowlight, goed voor het opslaan van duizenden te lezen ebooks en tijdschriften.

Er wordt ook een waterdicht omhulsel bij het apparaat geleverd. Dat heeft een afwerking voorzien van een zogenaamde ‘soft-touch’. Hierdoor is het minder vermoeiend om de reader vast te houden gedurende een wat langere leessessie. Bijvoorbeeld in een zwembad of sauna. Aan beide zijden van het apparaat zitten de bedieningsknoppen voor het omslaan van de bladzijden. Bovendien is ook de kleur van het gloeischerm aanpasbaar, van koele tot meer warme tonen. Al naar gelang de stemming waarin men is als lezer. De resolutie is de hoogste tot nu toe op een reader van Barnes & Nobles. Namelijk 300 ppi. De nieuwe Nook Glowlicht Plus kost $199,-

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

Ereaders en ebooks: Slecht huwelijk met grote toekomst
Onbeperkt abonnement ebooks en audiobooks?