De Iphone als de toekomst van het mobiele lezen

Home » E-reader » De Iphone als de toekomst van het mobiele lezen  

E-BOOK LEZEN? GEBRUIK DE IPHONE!

 

De iPhone

 

Goed nieuws voor mensen zonder reader maar met een iPhone. De elektronische alleskunner is namelijk ook heel goed in staat tot het weergeven van de ‘bladzijden’ van een e-book. Dit dankzij de enorme flexibiliteit van elke nieuwe serie op de markt gebrachte iPhones.

E-book.

Waarom niet gewoon een e-reader zal men zeggen voor het lezen van een e-book? Het antwoord op die vraag is verrassend eenvoudig: gewoon omdat een iPhone veel meer tot de standaarduitrusting van de hedendaagse mens behoord.

Schermomvang.

De grotere e-readers zijn toch een beetje een ballast voor de zich verplaatsende wereldburger. Ook voor de wereldburger met literaire interesses. De enige belemmering van de iPhone als reader is misschien de omvang van het scherm. Die zijn bij een iPhone nu eenmaal kleiner dan bij een tablet. Maar uit eigen ervaring weet ik inmiddels hoe snel het lezen op een klein scherm went. De grootte die overigens best wel mee valt en in portretpositie ongeveer even breed is als de kolom van een krant of tijdschrift.

Omwenteling.

Misschien ook wel prettig om nu eens geen mails te hoeven checken in de trein of bus. Gewoon een romannetje lezen, net als vroeger. Maar dan wel een roman die men via een app heeft gedownload en men thuis ook iets meer te melden heeft dan hoe het op het werk ging. 

iBooks.

Van belang is wel om de juiste online winkel te vinden. Gelukkig neemt het aantal downloadbare aanbieders van e-books snel toe. Naast het bekende iBooks van Apple zijn er tal van andere applicaties voor de bezitter van een iPhone. Een iPhone is met het indrukken van de juiste toetsen zo verandert in een reader. Het verandert de iPhone in een kleine bieb voor onderweg.

E-bookwinkels.

Veel populaire online winkels voor e-books hebben een zeer ruime keuze op leesgebied. Niet alleen fictie, maar ook non-fictie. Wat men maar wil als lezer. De gebruiker van Amazon kan de Kindle app downloaden. Vervolgens kunnen er online e-books gekocht worden. Zoveel als men maar wil.

Google Play Books.

Een ander snel in populariteit toenemend e-book platform is Google Play Books. Via de Google-account of gewoon met alleen een gmail-adres kan men ook van deze dienst gebruik maken als trotse bezitter van een iPhone. Maar de applicatie van iBooks is toch de meest veelzijdige wat betreft gebruiksvriendelijkheid en omvang van het aanbod. Daar kunnen de andere applicaties niet aan tippen.

Naadloos verbonden.

De applicatie van iBooks is naadloos verbonden met de grootste e-book bibliotheek ter wereld. Zonder enig probleem kunnen boeken onderweg in de trein of bus aangeschaft worden en vervolgens gelezen. iBooks is volgens ons dan ook de beste optie om te kiezen als bezitter van een iPhone. Maar ook na het downloaden van Amazon-app heeft men dus geen pc nodig om een e-book aan te schaffen. De Amerikaanse pionier op het gebied van e-books heeft een degelijke mobiele versie die het mogelijk maakt om met een iPhone je slag te slaan op leesgebied. Nadeel is wel dat er dan wel een Kindle nodig is om het e-book te openen. Wat bij iBooks dus niet het geval is.

Toekomst van het mobiele lezen.

Een voorsprong die Apple toch tot de favoriet maakt op het gebied van het mobiele lezen. Wat wel eens een grote toekomst kan hebben, groter dan de meeste aanbieders van e-books beseffen. Denk maar eens aan het snel aan populariteit winnende luisterboek. Een ontwikkeling die nog maar in de kinderschoenen staat en zelf voor een ware comeback zorgt van de Podcast. Iets waar we zeker nog dieper op in zullen gaan in dit e-book-blog. Genoeg elektronische lees- en luisterontwikkeling die gaande zijn. We blijven ze nauwlettend volgen.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

E-reader dalende verkoop! Het e-book op z'n retour?
Kindle of Kobo of boek en krant: Scherm versus papier!