Nieuwe Kindle Oasis aanpasbare schermverlichting

Home » E-reader » Nieuwe Kindle Oasis aanpasbare schermverlichting  

DE NIEUWE KINDLE OASIS VAN ALLE OPTISCHE LEESGEMAKKEN VOORZIEN

 

Nieuwe Kindle Oasis

Gisteren heeft Amazon de nieuwe Kindle Oasis ten doop gehouden. Veel nieuws valt er niet over de e-reader te vermelden, behalve het niet onbelangrijke feit dat het elektronische leesapparaat voorzien is van een aan de omgeving aanpasbare schermverlichting.

Koele kleurinstellingen

Dat betekent dat de e-reader is voorzien van warme en koele kleurinstellingen. Deze zijn al naar gelang de leessituatie in te stellen door de gebruiker. Dit kan zowel met de hand als automatisch. Dit laatste door een vooraf in te stellen plantmatig mechanisme dat er bijvoorbeeld voor zorgt dat bij het donker worden er een wat warme kleur op het scherm tevoorschijn komt. Opmerkelijk is dat de nieuwe Kindle Oasis de eerste e-reader is van Amazon dat is voorzien van aanpasbare schermverlichting.

17,78 cm scherm

Bij concurrenten als Kobo en Nook is dat al veel langer het geval. Een typisch voorbeeld van langzame economische aanpassing. Blijkbaar is Amazon met dit model e-reader eindelijk dan toch gezwicht voor de verlangens van de consumenten. Zo groot zijn die toch niet. De nieuwe Kindle Oasis is voorzien van een geheugencapaciteit van 8GB respectievelijk 32 GB. De kleuren waaruit een koper kan kiezen zijn zilver of goud. Het scherm is 17,78 cm (7 inch) en heeft een resolutie van 300 ppi. Genoeg voor een haarscherpe weergave van de tekst.

Bluetooth

De nieuwe Kindle Oasis is bovendien waterdicht en voorzien van Bluetooth-technologie voor het luisteren naar audiobooks. Iets dat steeds meer in opkomst is. Handig voor de bezitters van draadloze koptelefoons. Tevens staat in de prospectus dat de e-reader is voorzien van de laatste technologie op het gebied van e-ink en de volgende generatie e-papier. Wat met een korreltje digitale zout genomen moet worden, want dat zeggen ze bij Amazon bij iedere nieuwe introductie van een e-reader. Op 24 juli is de nieuwe Kindle Oasis te koop voor € 229,-.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

Kindle Paperwhite reader: De voor- en nadelen!
Boox Nova Pro: Ereader met spraakherkenning
Ebooks & Ereaders