Dasung Paperlike Pro HD: Groter scherm kan niet!

Home » E-reader » Dasung Paperlike Pro HD: Groter scherm kan niet!  

DASUNG PAPERLIKE BEDIENT DE LIEFHEBBERS VAN EEN GROOT SCHERM OP DE WENKEN

 

Dasung Paperlike
In ons bericht over e-readers, waarin de verschillende types van duur tot goedkoop van eergisteren, werd het al vermeld als elektronisch buitenbeentje: De Dasung Paperlike Pro HD. Wat is er bijzonder aan deze e-reader?

Niet bepaald een e-reader in de gebruikelijke zin van het woord. Gefabriceerd door de gelijknamige Chinese firma in samenwerking met het Amerikaanse Sol Computer uit San Diego. Eerder een monitor zonder verder opslagmogelijkheid. Die opslag zit op het eraan gesloten apparaat. Koppelen met een HDMI-kabel via de micro USB-poort. Waarvoor niet alleen een PC of Mac gebruikt kan worden, maar ook een iPhone of tablet. En niet te vergeten een simpele e-reader, zoals een Kindle, waardoor de kijkmogelijkheden met een factor tien toenemen.

Een supergroot scherm dus van 13,3 inch (33,7 centimeter) voor het bekijken van een pdf, maar ook voor het lezen van een bladzijde van een e-book thuis of op school met de hele klas. De toepassingsmogelijkheden van de Dasung Paperlike Pro zijn legio. Het kan daarom best een verkoopsucces worden, al is de prijs nogal aan de hoge kant: ruim €1200,-.

Daar krijgt men dan wel een resolutie voor van maar liefst 2000 pixels per inch. Wat dan wel door de aanwezige videokaart van het aan te sluiten apparaat ondersteund zal moeten worden. Zo niet dan zal men genoegen moeten nemen met een wat minder hoge resolutie, bijvoorbeeld 300 pixels per inch, wat altijd nog een haarscherp beeld geeft. Ondersteund door een twaalftal LED lampjes die in de rand van het scherm zitten gemonteerd waardoor het licht gelijkmatig over het grote oppervlak wordt verdeeld.

Verder kan de Dasung Paperlike Pro bedient worden met de vingers. Een touchscreen dus. Wat voor een monitor tamelijk uitzonderlijk is. Gedemonstreerd in de onderstaande video.

 

 

Selexyzebooks
 

 

De nieuwe Amazon Kindle ongeschikt voor audio
Een overzicht van e-readers van duur tot goedkoop
Ebooks & Ereaders