Readers en Ebooks: waar en hoe ze gelezen worden?

Home » Ebook » Readers en Ebooks: waar en hoe ze gelezen worden?  
 

Readers en ebooks in een fotografische collectie bijeengebracht. Waar leest men het liefst een ebook of digitale uitgaven van een krant of tijdschrift?

 

Behalve praktisch nu hebben readers ook een visuele component. Iemand met een reader onderscheidt zich van de rest. De mensen die geen reader hebben. Zo was het in het begin met de introductie van de smartphone en de laptop. En zelfs daarvoor de pc. Hoewel deze niet meegenomen kon worden bij een wandeling. Dat kan wel met een reader. Maar men kan natuurlijk ook gewoon thuis lezen.

Kortom de locaties voor het op elektronische wijze tot zich nemen van een tekst zijn eindeloos. Vooral op mooie onbewolkte dagen ziet men buiten tal van mensen met een reader in de weer. Kijk maar eens in het park. Menig bankje dat als zitplaats dient voor een bezitter van een reader die eens lekker een tekst toch zich neemt in het zonnetje. Dat het zonnetje fel schijnt is voor de nieuwste readers geen enkel probleem, want voorzien van frontverlichting. Dat zich bij de wat duurdere exemplaren automatisch aan het omgevingslicht aanpast. Readers en ebooks zo een onverbrekelijke eenheid vormend voor het zonder al te veel kijkinspanning tot zich nemen van een tekst.

Maar het is niet alleen lezen, maar ook kijken. Jammer alleen dat dit nog niet in kleur kan omdat de schermen van readers alleen grijstinten weergeven. Tenminste de meesten. Gelukkig is er sinds kort een reader dat is voorzien van een kleurenscherm. Voor de letters van een tekst maakt dat niet veel uit, maar wel voor de erbij gevoegde afbeeldingen. Hoewel het misschien ook best wel leuk is om een rode, groene of blauwe tekst te zien. Het doorbreekt de sleur van het lezen een beetje, mocht een tekst niet al te veel tot de verbeelding spreken. Hopelijk doen dat de foto’s van readers en ebooks hieronder wel.

 

 

Selexyzebooks

 

Readers en ebooks
Readers en ebooks