Het luisterboek Weinkrampf!


Iedere week twee gratis te beluisteren afleveringen!
Weinkrampf!VideoAudio
Mein kampf!
Selexyzebooks presenteert:
Weinkrampf!

door Peter Sikorski

(Een tocht met reisvereniging Diaspora door het
geestelijk landschap van Adolf H.)
Weinkrampf! en het fenomeen bekende Nederlander. Of zoals de schrijver het formuleert: beneden lander…
 
                                                                                          (Klik op de thumbnail voor de video!)
Weinkrampf!
Gratis te beluisteren als podcast (2 afleveringen per week) en te koop als ebook
Podcast
Weinkrampf
Beluister iedere week gratis twee nieuwe afleveringen van Peter Sikorski’s spraakmakende luisterboek Weinkrampf!
Weinkrampf!
album-art

Weinkrampf!

Afleveringen 1 t/m 10
Wat vindt men van Weinkrampf!?
Wat vinden lezers en luisteraars van het e-book en luisterboek Weinkrampf!? Een kleine greep uit de Peter Sikorski toegestuurde e-mails. Positief, maar ook negatief. Oordeel zelf en laat ons weten wat u van het luisterboek en e-book vindt via petersikorski@selezyzebooks.nl. Om redenen van privacy zijn op onderstaande aan de schrijver van Weinkrampf! toegestuurde e-mails namen en adressen weggelaten.
Mevr. Van den D uit Apeldoorn.
Video’s bij Weinkrampf!
Onderdeel van het audio project Weinkrampf! zijn de door Peter Sikorski op video besproken hoofdstukken (van voren naar achteren van Adolf Hilters’ Mein kampf!). Dit op soms komische en hilarische wijze met verwijzingen naar het heden.

Klik op de drie horizontale streepjes rechtsboven in het venster voor het zien van de afspeellijst.

 

Waarom Weinkrampf!?

 

Thomas Mann

Ooit bedacht de Duitse schrijver en Nobelprijswinnaar Thomas Mann een, volgens hem, passende titel voor het boek Mein Kampf! van Adolf Hitler. U raadt het al: Weinkrampf! Oftewel huilbui. Op ironische wijze de kern treffend van het misschien wel meest beruchte boek uit de vorige eeuw. De opmaat vormend, zo niet de blauwdruk, van de greep naar de wereldmacht van Adolf Hitler. Zowel politiek als militair.

 

Mein kampf!

Tot op de dag van vandaag z’n sporen nalatend. Wie zich bijvoorbeeld afvraagt waar de grote gevoeligheid vandaan komt, inzake de kwestie van ras en etniciteit, zal niet heen kunnen om de bijbel van het nationaal socialisme: Mein kampf!

 

Uitroeiing Europese jodendom

Twee delen waarin Hitler z’n verwerpelijke ideeën uiteenzet over ras en volk. Een hoofdrol weggelegd voor de eigen Germaanse staat, Duitsland, in de greep naar de wereldmacht. Wat neerkomt op het zuiveren van het eigen volk van vreemde raciale invloeden. Uitmondend in de uitroeiing van het Europese jodendom.

 

Forum voor Democratie

Zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog nog steeds gevoelige onderwerpen. Zoals onlangs weer te zien was in de discussie over de door het Forum voor Democratie gelanceerde term boreaal (noordelijke flora en fauna). De van oorsprong Latijnse term vinden we ook terug in het fenomeen van het noorderlicht. Dat ook wel Aurora borealis wordt genoemd. Noords dus.

 

Boreaal

Extra beladen wanneer een politicus als Baudet het heeft over de boreale wereld die ten onder dreigt te gaan. Dit, zoals gezegd, tegen de achtergrond van het gedachtegoed van het Derde Rijk, waarin iemand als Heinrich Himmler zei dat het arische ras stamde uit de mythische noordelijke provincie Hyperborea.

 

Peter Sikorski

Peter Sikorski, de schrijver van Weinkrampf!, gaat deze gevoeligheden niet uit de weg in z’n ebook en hoorspel. Met als onderwerp de tocht van een groepje joodse mensen over een (fictieve) rivier naar de bronnen van het kwaad, langs de verschilldende hoofdstukken, van achteren naar voren van Mein kampf! Een tocht georganiseerd door Survival.org met als gids de erudiete Peter Schlemihl.

 

Pim Fortuyn

Het verhaal speelt zich af in het eerste decennium van de nieuwe eeuw. Een turbulente periode waarin het politieke bestel aan het wankelen werd gebracht door de razendsnelle opkomst en nog snellere neergang van Pim Fortuyn. Sindsdien zijn de politieke bakens definitief verzet in Nederland. Wat wel blijkt uit de gesprekken van het gezelschap in de boot van Survival.org.

 

Palestijnen

Bijvoorbeeld het bestaansrecht van de staat Israël. Door het meer joods orthodoxe gezelschap in de boot (Levi Bril en Job Musaph en hun beide vrouwen Esther en Ans ) vurig verdedigt. Terwijl Bram Oppenheim en Rob Polak het juist voor de Palestijnen op nemen. Die ze als kind van de rekening zien van het Zionistische streven naar een Groot-Israël.

 

Koningshuis

Andere, de gemoederen verhittende, onderwerpen zijn de multiculturele samenleving, het Koningshuis en de roddelbladen.

 

Video

Episodes afgewisseld met fragmenten uit Mein Kampf! Door Peter Sikorski van commentaar voorzien. Te bekijken als video bij de podcast.

 

Ebook

Weinkrampf! is ook als ebook verkrijgbaar. Aan te bevelen als geschreven ondersteuning bij het gratis beluisteren van de gesproken afleveringen (2 per week).

Mein kampf!
Weinkrampf! is voor €7,80 te koop als ebook.

Handig bij het beluisteren van het hoorspel en luisterboek Weinkrampf!

Koop en download het ebook.

Fragmenten uit Weinkrampf!:
“De verontwaardiging (‘Empörung’) na deze verpletterende, smadelijke capitulatie vlamde fel (‘lichterloh’) op en in miljoenen hoofden vormde zich toen plotseling helder en duidelijk (‘hell und klar’) de overtuiging, dat slechts een radicale uitschakeling van ’t hele heersende systeem (‘radikale Beseitigung des ganzen herrschenden Systems’) Duitsland had kunnen redden.”
Weinkrampf
“Meewarig gadegeslagen door z’n medereizigers, onder wie ook de overige orthodoxen, was Levi Bril met een uit z’n rugzak tevoorschijn gehaald pionierschopje een ‘latrine’ gaan uitgraven tussen de een eindje verder gelegen struiken. Geërgerd door de lachende tronies van z’n medereizigers had hij met een ernstig gezicht een stukje tekst uit Deuteronomium geciteerd (‘Bij uw uitrusting moet ge een schop hebben, en als ge buiten het kamp uw behoefte doet, moet ge daarmee een kuiltje graven en uw uitwerpselen bedekken…’).”
“‘Zo heb ik het nog niet bekeken…’, reageert meneer Oppenheim.
‘Gewaagde uitspraken, meneer Schlemihl…’, zegt Levi Bril.
‘En dan die wagonladingen “besneden fallussen”, die “Jessikassa D.” je voorschotelt in haar vertelsels…’
‘Ik ben gelukkig geen vegetariër… Bovendien: een ongepaste manier van uitdrukken, meneer Schlemihl…’, zegt meneer Oppenheim.
‘Waarom, Bram?.. Vanwege dat “Jessikassa”?..’, vraagt Bep Polak.
‘Nee, vanwege die “wagonladingen”…’”
“‘’t Is in ’t licht van deze observaties dan ook niet zo vreemd, beste mensen, dat Japan in augustus ’45 tweemaal werd getroffen door een atoombom…’, zeg ik.
Ik neem wat gas terug en luister tevreden naar de gestaag pruttelende Kraft durch Freude-buitenboordmotoren, die ons weer naar een minder woelig deel van de rivier voerden.
‘Hoe bedoelt u, meneer Schlemihl?..’ Meneer Oppenheim kijkt me vragend aan.
‘De atoombom, ’t Manhattanproject… Een exclusief joodse aangelegenheid, zoals algemeen bekend is…“How can I save my little boy – from Oppenheimer’s deadly toy?”…’
‘Inderdaad, Bram… Die bom is vervaardigd door joden, al of niet gevlucht uit Europa… Hoe lullig het ook is… Misschien naaste familie van jou, die Oppenheimer?..’, zegt meneer Polak.
‘De “kabbalistische toverbom”, dames en heren… Japan in de loop der tijd via de ioniserende straling alsnog gedeformeerd tot een natie van geslachtloze gedrochten…’”
‘…dat dus Joris Luyendijk de voet van “zomergast” Linda de Mol, die daarvoor tijdens de vertoning van door haar gekozen t.v.- en filmfragmenten speciaal onderuitgezakt was, door z’n kruisstreek had voelen gaan en door deze aanhoudende stimulering – net na afloop van een door Linda de M. gekozen fragment uit een toespraak van Joseph Goebbels – orgastisch was geworden, ’tgeen, Albert V. had kunnen vaststellen na nauwkeurige analyse van ’t door hem opgenomen VPRO-programma…’
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x