Leeswijzer Spionage Fictie Ebooks

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Spionage Fictie Ebooks  

Spionage fictie ebooks te lezen op een Kindle

 

Spionage

 

Spionage ebooks

 

Hieronder de door ons bij Amazon.nl geselecteerde misdaadromans (fictie ebooks) onderverdeeld in de rubrieken:

 

Spionage klassiek

Spionage hedendaags

 

Titels:

 

 

Misdaad

.

 

Spionage klassiek
Spion aan de muur
Spionage
Een klassiek en tot nu toe onovertroffen werk van de meester schrijver op het gebied van de spionage-literatuur John le Carré. Oorspronkelijke titel The spy who came in from the cold. Spionage tijdens de Koude Oorlog. Met het vallen van de Muur verdween ook het wederzijdse bespieden tussen het Westen en de Sovjet-Unie. Hooguit nog sprake van enkele rudimentaire overblijfselen op het gebied van het echte en enige spionnenhandwerk: geheime camera’s en dubbelagenten. Spioneren gebeurt nu veelal via het internet. Wat natuurlijk nooit de dynamiek heeft die het ooit had, zoals in tal van spionageromans beschrijven uit de tijd toen James Bond nog James Bond was. Ook in Spion aan de muur waarin een Britse geheime agent de opdracht krijgt het hoofd van de Oost-Duitse geheime dienst onschadelijk te maken. Wat makkelijker gezegd is dan gedaan. In een vlot tempo wordt de lezer meegesleept in het verhaal met een flinke hoeveelheid nostalgie toen er nog duidelijke politieke scheidingslijnen bestonden in de wereld. Het ebook Spion aan de muur is te koop bij Amazon.nl voor €9,99.
De dag van de jakhals
 Spionage
Een ander klassiek werk uit de meer gewelddadige spionagelectuur is het ebook De dag van de jakhals geschreven door Frederick Forsyth. Het verhaal speelt zich af in de tijd van Algerijnse vrijheidsoorlog. Een Engelse huurmoordenaar wordt door de Algerijnse Onafhankelijkheidsbeweging (OAS) ingeschakeld voor een aanslag op de Franse president Charles de Gaulle. Het ebook De dag van de jakhals is te koop bij Amazon.nl voor €4,49.
De Scarlatti erfenis
In het rijtje klassieke spionageromans kan De Scarlatti erfenis van Robert Ludlum niet ontbreken. Het verhaal wordt verteld in een lange flashback van de hoofdpersoon Matthew Canfield. Een terugblik dus op een turbulente periode niet alleen in het leven van Canfield maar ook in de rest van de wereld. Het boek handelt namelijk over de opkomst van het nazisme en de onweerstaanbare aantrekkingskracht die het op bepaalde figuren uitoefende. Ook wordt een blik gegund in de oprichting van Hitlers beruchte beveiligingskorps: de Schutzstaffel (SS). De Scarlatti erfenis is te koop bij Amazon.nl voor €9,99.
Code Rebecca
Spionage
Spionageroman zich afspelend in de Tweede Wereldoorlog. De Duitse generaal Rommel is bezig met een succesvol offensief in Noord-Afrika. Een Engelse officier pleegt verraad. Hij geeft de plannen van de Britse legerstaf door aan de Duitsers. Een andere Engelse officier krijgt de opdracht hier een eind te maken. Dat wil zeggen de verrader uit te schakelen. Dit doet hij samen met z’n geliefde. Spionage en romantiek op het scherpst van de snede. Een schrijver als Ken Follett wel toevertrouwd. Code Rebecca is te koop bij Amazon.nl voor €7,99.
De donkere kamer van Damocles
Spionage
Ook op het meer literaire vlak worden er spionageromans geschreven, getuige De donkere kamer van Damocles. Een verhaal over spionage en intrige in het Nederlandse verzet tijdens de Twee Wereldoorlog te boek gesteld door W.F. Hermans. De hoofdpersoon Henri Osewoudt drijft een sigarenwinkel in Voorschoten, vlakbij Den Haag, wanneer de Duitsers Nederland binnenvallen in mei 1940. Er komt een zekere Dorbeck als klant de tabakswinkel binnen. Niet zomaar iemand die een doosje sigaren koopt blijk al snel. Hij zegt betrokken te zijn bij het verzet tegen de Duitsers waarvan hij er twee bij Rotterdam heeft neergeschoten. Om zich te vermommen vraagt hij aan Osewoudt een kostuum. Pikant detail is dat ze sprekend op elkaar lijken. Alleen de haarkleur verschilt, zwart en blond. Maar een kniesoor die daar op let. Zeker niet Noodlot & Voorzienigheid die al snel het heft in handen nemen en Osewoudt een speelbal wordt van de gewelddadige gebeurtenissen in bezet Nederland. Uiteindelijk van landverraad wordt beschuldigt pal na de bevrijding en in een kamp wordt opgesloten, waar hij bij een ontsnappingspoging wordt neergeschoten. De donkere kamer van Damocles is te koop bij Amazon.nl voor €9,99.
 

 

Spionage

 

Spionage hedendaags
Spion buiten dienst
Spionage
Met Spion buiten dienst verdient John le Carré ook een prominente plek in de afdeling hedendaagse spionageverhalen. Een ware veteraan in het genre van de spionage. Mogelijk de laatste keer, gezien z’n gevorderde leeftijd, dat hij z’n kunnen toont op het gebied van de geheime agenten en hun spiedende bezigheden. Een roman over alles dat nu speelt in de wereldpolitiek en het daar aan verwante spioneren, van de Brexit en Trump tot aan corrupte Oekraïense oligarchen. Het komt allemaal voorbij in dit fascinerende verhaal van een ouwe rot in het schrijfvak. Spion buiten dienst is bij Amazon.nl te koop voor €12,99.
De Engelse spion
 Bijzonder actueel thema in deze adembenemende spionageroman van Daniel Silva. De moord op een prominent lid van het Engelse koningshuis. Geliefd om haar inzet voor goede doelen en gehaat door haar ex-echtgenoot en z’n moeder: de koningin van Engeland. Ze komt om bij een bomaanslag. Aan meesterspion Gabriël Allon om haar moordenaar te vinden. De Engelse spion is bij Amazon.nl te koop voor €4,99.
De president
 Spionageroman en internationale bestseller van Gregg Hurwitz. Twee superagenten getraind in het uitschakelen van tegenstanders (Orphan-project) nemen het tegen elkaar op met als inzet het leven van de president van de Verenigde Staten. De president is te koop Amazon.nl voor €11,99.
Dode leeuwen
Ebook uit de spionagereeks rondom geheimagent Jackson Lamb gechreven coor Mick Herron. Bejubbeld als de nieuwe John le Carré. In Dode leeuwen gaat het om enkele restanten aan spionnen uit de oude Sovjet-tijd. Toen spioneren nog een bijna dodelijke bezigheid was. Dat is het in Dode leeuwen nog steeds waar het draait om de strijd tussen twee Russische spionnen onderling. Opgeschreven met flink wat humor. Dode leeuwen is te koop bij Amazon.nl voor €14,99.
Ster van het noorden
Spionageroman van D.B. John over een hooggeplaatste Noord-Koreaanse diplomaat die wil overlopen naar het Westen. Daarbij de hulp krijgt van een vrouwelijke spion die op zoek is naar verdwenen zus in Noord-Korea. Met op de achtergrond de machtige CIA die ook nog het een en ander te zoeken hebben in het land van Kim Jung Un en z’n rode trawanten. Ster van het noorden is te koop bij Amazon.nl voor €9,99.
Mijn leven undercover
Hoe een mooie jonge vrouw terecht komt in de wereld van de terrorismebestrijding. Als studente ontwikkelt ze een algoritme dat terroristische aanslagen met grote precisie weet te voorspellen. Daar heeft de CIA wel oren naar en ze op de ‘farm’ wordt klaar gestoomd als inzetbare spionne voor bijzonder gevaarlijke opdrachten. Mijn leven undercover geschreven door Amaryllis Fox is te koop bij Amazon.nl voor €12,99.
De vrouw in de spiegel
Een roman over de donkere kanten van de spionage. De brave echtgenote van een succesvolle televisiejournaliste blijkt niet degene te zijn voor wie hij graag door gaat: ideale huisvader. Daar komt z’n vrouw achter wanneer ze hersteld van een zenuwinzinking. Wanneer ze gedwongen wordt vraagtekens te zetten bij de oprechtheid van haar man wordt ze een duistere wereld ingezogen van misleiding en geweld. Dat z’n sporen achterlaat in haar geest. De vrouw in de spiegel geschreven door Dennis Lehane is te koop bij Amazon.nl voor €9,99.

 

 

 

Een epub omzetten naar een formaat geschikt voor de Kindle? Ga naar de pagina op deze site waarin het converteren van een epub naar mobi wordt uitgelegd: Epub omzetten