Leeswijzer Spanning Fictie Ebooks

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Spanning Fictie Ebooks  

Spanning fictie ebooks voor op de Kindle

 

Spanning

 

Spannende ebooks

 

 

Bij Amazon.nl geselecteerde ebooks met als onderwerp spanning, onderverdeeld in de rubrieken:

 

 

Titels:

 

 

 

 

 

 

Spanning

 

 

 

 

Spanning klassiekers
De Shining
Spanning
De Shining van veelschrijver Stephen King is misschien wel z’n meest beroemde boek. Uiteraard ook verkrijgbaar in de digitale variant als ebook. Het verhaal is vooral bekend geworden door de verfilming van Stanley Kubrick. De spanning spatte zogezegd van het filmdoek. Maar ook het ebook bezorgt de inlevende lezer de rillingen van afschuw wanneer de hoofdpersoon Jack Torrance stukje bij beetje het verstand verliest en in het afgelegen Overlook Hotel z’n vrouw en zoontje naar het leven staat gewapend met een bijl. Het ebook De Shining is bij Amazon.nl te koop voor €12,99.
Frankenstein
Spanning
Frankenstein in 1816 geschreven door Mary Shelley kan met recht een klassieker genoemd worden in het genre van de ‘spanning’. Hoewel er ook veel Sciencefiction elementen in het verhaal zitten over een dolgedraaide wetenschapper (Dr. Victor Frankenstein) die uit de overblijfselen van overleden personen een nieuw wezen creëert dat zich tegen z’n eigen schepper keert. Een boek dat vele malen is verfilmd. Frankenstein is als ebook te koop bij Amazon.nl voor €4,99.
De jongens uit Brazilië
Spanning
De jongens uit Brazilië (1976) is een boek geschreven door Ira Levin. De naziarts Dr Mengele probeert via een door hem opgezet programma middels gekloonde zuigelingen een nieuwe Hitler het levenslicht te laten zien. Student en amateur speurder Barry Koehler probeert hem de voet dwars te zetten. Het plan van de duivelse Mengele is dat de vaders van gekloonde Hitler op dezelfde leeftijd om het leven komen als Hitlers vader. 94 om precies te zijn. Dit om de exacte voorwaarden te creëren waarin Hitler ooit opgroeide en er dus een nieuwe führer zal opstaan. De jongens uit Brazilië is bij Amazon.nl te koop voor €9,99. 
 

 

 

 

Spanning recent
Sneeuwblind
Spanning
Sneeuwblind is het debuut van de IJslandse thrillerschrijver Ragnar Jonasson. Ari Thor, een jonge politieagent, begint aan zijn eerste baan in een klein vissersplaatsje. Ver van Reykjavik, waar z’n vriendin woont. Het dorpje is alleen bereikbaar via een smalle bergtunnel. Een vlek op de toch al lege kaart van IJsland waar iedereen iedereen kent. Wat niet wil zeggen dat iedereen ook echt te vertrouwen is. Daar komt Ari Thor snel achter wanneer een jonge vrouw zwaar gewond en half naakt in de sneeuw wordt aangetroffen. Niet veel later komt een alom gerespecteerd schrijver na een val om het leven in het plaatselijke theater. De hoofdpersoon realiseert zich al doende dat hij niemand in de kleine gemeenschap echt kan vertrouwen. Geheimen en leugens zijn er tot een levenswijze verheven. Sneeuwblind is bij Amazon.nl te koop voor €11,99.
Het Instituut
Spanning
Het Instituut gaat over een groep paranormale begaafde kinderen. Door hun gave zijn ze op het Instituut terecht gekomen. Tegen hun wil, want ontvoerd, niet op de meest zachtzinnige wijze. Eenmaal in het Instituut doorlopen ze een soort traject te beginnen in de Voorkant waar ze onderworpen worden aan een aantal weerzinwekkende experimenten. Doorstaan ze die dan gaan ze naar de Achterkant, hun eindbestemming. Daar wordt hun gave ingezet voor het veranderen van de wereld. Nooit heeft een kind het Instituut levend verlaten. Lukt dit Luke Ellis, twaalf jaar en hoog begaafd, wel? Iets dat voor de nodige spanning garant staat. Het Instituut is bij Amazon.nl te koop voor €12,99.
Eén minuut voor middernacht
Spanning
Eén minuut voor middernacht is een ebook dat met recht thuis hoort in de rubriek ‘spanning’. Het door David Baldacci geschreven verhaal gaat over het tragische leven van een vrouwelijke FBI-agent. Toen ze nog kind was werd de tweelingzus van Atlee Pines ontvoerd en mogelijk ook vermoord. Sinds die fatale gebeurtenis in haar leven zoekt ze naar antwoorden die een einde moeten maken aan de haar kwellende onzekerheid. Ze is een wandelend kruitvat geworden. Op een dag explodeert ze tijdens een arrestatie van een verdachte die door haar zwaar wordt mishandelt. Het incident zorgt ervoor dat ze een stap terug moet doen in de organisatie waar ze voor werkt: de FBI. Van de nood een deugd makend keert ze terug naar haar geboorteplaats. Met behulp van haar assistent probeert ze erachter te komen wat er ooit, lang geleden, met haar tweelingzus Mercy is gebeurd. Tegelijkertijd pleegt een seriemoordenaar een aantal moorden in het kleine plaatsje. Behalve het oplossen van de zaak van haar verdwenen zusje moet ze nu ook een seriemoordenaar zien te vinden. Eén minuut voor middernacht is te koop bij Amazon.nl voor €13,99.
Doods geheim
In Doods geheim probeert detective Erika Forster een gruwelijke moord op te lossen, gepleegd in een rustige Londense buitenwijk. Daar vindt een moeder op een ijzige ochtend het met bloed doordrenkte lichaam van haar dochter vastgevroren op de weg. Pal voor de deur van het slachtoffer. Er vinden meer aanvallen op jonge vrouwen plaats. De zaak wordt er niet eenvoudiger op wanneer blijkt dat de vermoorde jonge vrouw verstrikt zat in een web van geheimen. Het onderzoek brengt bij de detective veel pijnlijke herinneringen uit haar eigen leven naar boven. Iets dat haar belemmert in het vinden van de moordenaar. Doods geheim is te koop bij Amazon.nl voor €11,99.
Huis vol leugens
Huis vol leugens is de nieuwste literaire thriller van het Engelse schrijversduo Nicci French. De vijfenveertig jarig hoofdpersoon, Neve, is zo op het eerste gezicht gelukkig getrouwd en moeder van drie kinderen. Maar schijn bedriegt. Uitgekeken op haar man, een mislukte tekenaar, pleegt ze overspel met haar baas. Die treft ze op een dag met ingeslagen schedel aan in z’n appartement. Ze wist alle sporen en trekt de deur achter zich dicht. Nu kan ze niets anders meer dan geloven in haar eigen leugens, wat steeds moeilijker wordt. Gaat Neve ten onder of weet ze zich toch uit de diepe leugenachtige put te werken waar ze in is terecht gekomen? Het ebook Huis vol leugens is bij Amazon.nl te koop voor €14,99.
Het mes
Het Mes van Jo Nesbo kan het best omschreven worden als een grimmige donkere vertelling vol verborgen spanning dat op de meest onverwachte momenten aan de oppervlakte komt. Een kunst die de Noorse schrijver als geen ander verstaat. Een beetje een traditie in Scandinavië aan het worden: het betere te boek gestelde thrillerwerk.  Onder die categorie valt Het Mes zeker. Beter kan bijna niet. In dit duistere verhaal gaat inspecteur Harry Hole de strijd aan met een ware griezel: z’n oude vijand Svein Finne. Een serieverkrachter en -moordenaar die pas op vrije voeten is gekomen na het uitzitten van een lange gevangenisstraf. Wanneer Harry Hole na een nachtje doorzakken met een fikse kater wakker wordt zit hij onder het bloed. Het is het begin van een vertelling noir zoals men ze niet snel zal lezen. De spanning is met iedere door Nesbo geschreven zin voelbaar op de reader. Het ebook Het Mes is bij Amazon.nl te koop voor €11,99.

 

 

Een epub omzetten naar een formaat geschikt voor de Kindle? Ga naar de pagina op deze site waarin het converteren van een epub naar mobi wordt uitgelegd: Epub omzetten